رژیم غذایی حاوی تخم مرغ و گوشت، با کاهش خطر زوال عقل همراه است.
نوروسافاری |اضافه کردن کولین اضافی از طریق تخم مرغ یا گوشت به رژیم غذایی روزانه شما می تواند به رفع اثرات زوال عقل کمک کند. در یک مطالعه بزرگ که اخیرا گزارش شده است دریافت بیشتر فسفاتیدیل کولین از طریق رژیم غذایی، با میزان پایین تر زوال عقل و بهبود عملکرد شناختی در سالمندان همراه بود.
در این مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه فنلاند شرقی صورت گرفته، برای اولین بار مشاهده کردند که رژیم غذایی حاوی فسفاتیدیل کولین با کاهش خطر زوال عقل همراه است. مصرف فسفاتیدیل کولین همچنین با افزایش عملکرد شناختی مرتبط بود.
منابع اصلی رژیم غذایی فسفاتیدیل کولین، تخم مرغ و گوشت بودند. این یافته ها در مجله آمریکایی تغذیه بالینی American Journal of Clinical Nutrition منتشر شد.
کولین یک ماده مغذی اساسی است که معمولاً در ترکیبات مختلف در مواد غذایی وجود دارد. کولین همچنین برای تشکیل استیل کولین که یک انتقال دهنده عصبی است نیز ضروری است. مطالعات اولیه، مصرف کولین را با پردازشهای شناختی مرتبط کرده است، و مصرف کولین به اندازه کافی، ممکن است در جلوگیری از افت شناختی و کاهش بیماری آلزایمر نقش داشته باشد. در حقیقت، امروزه کولین در یک نوشیدنی دارویی که محتوی چند ماده مغذی میباشد برای درمان آلزایمر در مراحل اولیه مورد استفاده قرار می گیرد.
به گزارش نوروسافاری از دانشگاه فنلاند شرقی، مطالعه جدید نشان می دهد که خطر ابتلا به زوال عقل در مردان با بیشترین میزان مصرف فسفاتیدیل کولین در رژیم غذایی، در مقایسه با مردان با کمترین میزان مصرف، ۲۸ درصد کمتر است. مردانی که بیشترین میزان مصرف فسفاتیدیل کولین در رژیم غذایی را دارند، همچنین در تست های اندازه گیری حافظه و توانایی های زبانی خود برتر بودند.
راهی برای پیشگیری از آلزایمر؟
این یافته ها بسیار قابل توجه میباشد. با توجه به اینکه بیش از ۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان از یک اختلال حافظه که منجر به زوال عقل شده است رنج می برند و انتظار می رود این تعداد با افزایش متوسط سن جمعیتی افزایش یابد.
بیماری آلزایمر شایعترین علت زوال عقل است که در حال حاضر هیچ درمانی برای آن وجود ندارد. بنابراین، یافته های جدید ممکن است نقشی حیاتی در پیشگیری از زوال عقل داشته باشد. پیشگیری موفقیت آمیز از زوال عقل شامل مجموعه ای از موارد بسیاری است و در این معادله، حتی عوامل کوچک فردی نیز می توانند احتمالاً با جلوگیری یا به تأخیر انداختن شروع بیماری، بطور کلی تأثیر مثبتی بر ریسک ابتلا داشته باشند.
ماجا یلیلاری دانشجوی دکتری در دانشگاه فنلاند شرقی خاطرنشان می کند:
با این وجود، این فقط یک مطالعه مشاهده شده است، و قبل از اینکه هرگونه نتیجه گیری نهایی حاصل شود، ما نیاز داریم تا تحقیقات بیشتری انجام دهیم.
داده های این مطالعه از مطالعه فاکتورهای خطر بیماری ایسکمی قلبی Kuopio ،KIHD گرفته شده است. در آغاز مطالعه در سالهای ۱۹۸۴-۱۹۸۹، محققان تقریباً ۲۵۰۰ مرد فنلاندی بین ۴۲ تا ۶۰ سال را به دلیل عادتهای غذایی و شیوه زندگی و به طور کلی سلامت، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. این داده ها با سوابق بیمارستانی آنها، علت مرگ ثبت شده آنها و سوابق بازپرداخت هزینه دارو پس از گذشت مدت متوسط پیگیری حدود ۲۲ سال همراه بود. علاوه بر این، چهار سال پس از شروع مطالعه، تقریباً ۵۰۰ مرد تست های اندازه گیری حافظه و پردازش شناختی خود را به پایان رساندند. در طول پیگیری، ۳۳۷ مرد دچار زوال عقل شدند.
منابع اصلی فسفاتیدیل کولین در رژیم غذایی جمعیت مورد مطالعه تخم مرغ (۳۹٪) و گوشت (۳۷٪) بودند. تصوری که در عموم افراد هم حاکم است.
این تجزیه و تحلیل بطور گسترده ای میتواند برای دیگر سبک های زندگی و عوامل مرتبط با تغذیه- که می توانند روابط مشاهده شده را توضیح دهند- مفید باشند. علاوه بر این، ژن APOE4، که زمینه ساز ابتلا به بیماری آلزایمر است و در جمعیت فنلاندی رایج است، در نظر گرفته شد ولی تأثیر قابل توجهی در یافته ها نشان نداده است. منابع اصلی فسفاتیدیل کولین در رژیم غذایی جمعیت مورد مطالعه تخم مرغ (۳۹٪) و گوشت (۳۷٪) بودند.
نقش استفاده از گوشت و دیگر محصولات حیوانی در توسعه و تکامل مغز قابل کتمان نیست ولی نقش گیاه خواری هم در سلامت قلبی عروقی قابل کتمان نیست. جهت بررسی توازن گوشت خواری و گیاه خواری، به سلسله مباحث مربوطه در کانال دکتر سید سلمان فاطمی مراجعه شود.
https://www.facebook.com/1862115717341385/posts/2462806103939007/
@salmanfatemi
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031