دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


کانال تلگرام دکتر فاطمی

آدرس مطب دکتر سلمان فاطم

آدرس دکتر زهره ابوطالبی

ارتباط شگفت مغز انسان و فیزیک کوانتوم

ارتباط شگفت انگیز مغز انسان و فیزیک کوانتوم

کسی نمی داند هوشیاری چیست و چگونه عمل می کند! کسی مکانیک کوانتوم را هم نمی فهمد. آیا ممکن است اینها همه تصادفی باشد؟ نمی توانم مشکل حقیقی را مشخص کنم زیرا تصور میکنم معماي حقیقی ای وجود ندارد ولی من تاکید نمیکنم که معمای حقیقی ای وجود ندارد این چیزی است که ریچارد فاینمان درباره معماها و تفاوت ها در مکانیک کوانتوم- که دانشمندان فیزیک برای توصیف کوچکترین چیزها در کیهان به کار می برند- بیان می کند ولی او شاید درباره معمای بی حاصل و مشابه هم سخن میگوید و آن معماي هوشیاری است!

برخی دانشمندان، اعتقاد دارند که ما در عمل می فهمیم هوشیاری و خودآگاهی چیست یا فقط توهم است، ولی ديگر دانشمندانی هستند که احساس می کنند ما اساسا درک نمی کنیم هوشیاری از کجا آمد.

معمای هوشیاری ابدی، برخی پژوهشگران را به اینجا کشانده است تا از فیزیک کوانتوم بخواهند آن را تشریح کند ولی این اندیشه، همیشه با شک پاسخ داده می شود و این شگفت انگیز نیست؛ زیرا حکیمانه نیست که یکی از معماها با معمای دیگر حل شود!

ولی واضح است که اين افکار، ابلهانه و از روي دلخواه نیست. یکی از دلایلی که عقل را شگفت ترین چیز براي فیزیک دان ها می کند، آن است که در نظریه کوانتوم ابتدایی اسیر می شود. فقط این، نیست بلکه مورد انتظار است که کامپیوترهای کوانتومی بتوانند چیزهایی را ایجاد کنند که برای کامپیوترهای عادی انجام آن ممکن نیست و این ما را تذکر می دهد که مغزهای ما می توانند چیزهایی را انجام دهند که از قدرت هوش مصنوعی، بسیار فراتر می رود.

مکانیک کوانتوم برترین نظریه برای توصیف عام هستي در سطح اتم و ذرات کوچک تر از اتم است و شاید خصوصیت مشهورتر در ابهام آن، این حقیقت باشد که در آزمایش کوانتومی، بر اساس انتخاب ما یا عدم انتخاب ما در روشهاي اندازه گیری، ممکن است برخی خصوصیت های اتم های مربوطه تغییر کند. وقتی نخستین پرچمداران مکانیک کوانتوم، تاثیر فرد جستجو کننده یا مراقب را بر نتایج آزمایشات دیدند بسیار شگفت زده شدند و به نظر رسید که فرض اساسی موجود در پیدایش جهان را از بین می برد که بدون توجه به نگاه ما جهانی در بیرون وجود دارد و وقتی روشي که جهان رفتار میکند، متوقف به کیفیت نگاه ما به آن است پس واقعیت دقیقا به چه معنی است؟

و برخی از این پژوهشگران احساس کردند، مجبورند این نتیجه را بگیرند که قرارداد جهان، فقط توهم است و باید هوشیاری، نقشی فعال را در نظریه کوانتوم داشته باشد. اما از نظر دیگران این مطلب، معنی خاصی ندارد.

بدون شک اینشتاین یک بار احتجاج کرد و آن زمانی بود که گفت من تا وقتی به یک ماه نگاه نکنم نتيجه نمی گیرم، قمری وجود دارد. و امروز برخی فیزیک دان ها شک می کنند که آیا هوشیاری بر مکانیک کوانتوم، تاثیر دارد یا نه.

در حقیقت احتمال دارد هوشیاری به دلیل فیزیک کوانتوم ایجاد شده باشد. تا جایی که اعتقاد دارند نظریه کوانتوم برای فهم کیفیت عمل مغز به صورت کامل، ضروری است و مشابه اجسام کوانتومی ای است که میتواند یک لحظه در دو مکان وجود داشته باشد، پس مغز کوانتومی می تواند همزمان دو نوع از افکار تبادلی را حمل کند. این افکار، تخمینی است و روشن شده است که فیزیک کوانتوم، نقشی اساسي در سطح عمل مغز و بر عمل آن، ندارد.

پس چیز دیگری وجود ندارد و این احتمالات، نشان میدهد چگونه نظریه شگفت انگیز کوانتوم ما را وادار میکند، فکر کنیم.

مشهورترین تاثیر عقل بر مکانیک کوانتوم در آزمایش دوشکاف، نمایان می شود: تصور کن بخشی از شعاع نورانی، بر پرده ای بتابد که دو شکاف نزدیک به هم و موازی دارد. بخشی از نور از دو شکاف می گذرد و بر پرده دیگر، برخورد می کند. میتوان نور را به عنوان نوعی از موج تصور کرد و وقتی موج ها از دو شکاف می گذرند، می توانند با هم تداخل کند. وقتی قله های موج همزمان باشند همدیگر را تقویت می کنند در حالي که اگر قله با کف موج نور، همزمان باشد همدیگر را محو می کنند و به این در هم رفتن موجی، پراش یا انکسار می گویند(diffraction)و سلسله ای متناوب از نوارهای تاریک و روشن بر پرده پشتی شکل می گيرد . واین، در زمانی است که موج های نور یا همدیگر را تقویت کنند یا همدیگر را محو بسازند. و قابل فهم است که این خصوصیت از خصوصیت های رفتار موج، از دویست سال قبل یعنی قبل از پیدایش نظریه کوانتوم بوده است. و میتوان این آزمایش دوشکاف را همچنین بر ذرات کوانتومی دیگر مانند الکترون ها اجرا کرد که ذراتی کوچک و باردار و از اجزای تشکیل دهنده اتم هستند. آنچه باعث جدال می شوند اینکه این ذرات میتوانند رفتاری مانند موج نشان دهند و این یعنی میتوانند وقتی دسته ای از الکترون ها از طریق دو شکاف بگذرد و تولید الگوی تداخل کند، در معرض انکسار یا پراش قرار گیرد.

اکنون، تصور کن ذرات کوانتومی از طریق شکاف ها یکی پس از دیگری میگذرد و نیز یکی پس از دیگری بر پ

رده، نمایش داده می شود و چیز ديگري هم در مسیر، وجود ندارد تا با هر ذره در طول مسیر خود تداخل کند. با اين همه، الگوی ذراتی که در گذر زمان با هم تراکم می کنند از تداخل، پرده برمی دارد. به نظر می رسد هر ذره از هر دو شکاف به صورت همزمان می گذرد و با خودش تداخل میکند و این حالت انباشته شدن بر هم(superposition)نامیده می شود.

این حقیقتا چیزی شگفت انگیز است.

اگر کسی را درون یا بیرون از یکی از شکاف ها قرار دهیم می توانیم کشف کنیم آیا ذره ای معین، از طریق شکاف می گذرد یا نه ولی در این حالت، تداخل و در هم رفتن، از بین می رود!

خیلی ساده! در زمان بررسی مسیر ذرات- حتی اگر این مراقبت، فشاری بر حرکت ذرات وارد نکند- ما نتیجه را تغییر می دهیم!

فیزيک دانی به نام پاسکال جوردن که با استاد کوانتوم نیلز بور در کپنهاگ در دهه بیستم قرن گذشته، کار میکرد، میگوید: توجه ما- بر اساس آنچه میتوان اندازه گیری کرد- فشاری را بر ذره وارد نمی کند و آن را به سمتی نمی راند. بلکه آن را تولید می کند! ما ذرات کوانتومی را وادار میکنیم موضعی مشخص بگیرند!

به عبارت دیگر ما نتایج اندازه گیری ها را خودمان تولید می کنیم.

اگر امر اینگونه است، به نظر می رسد واقعیت وضع شده، فقط یک سراب است و وقتی طبیعت، بر اساس اینکه آن را نگاه کنیم یا نکنیم، رفتار خود را تغییر می دهد شگفت انگیزتر هم می شود.

می توانیم بکوشيم طبیعت را در کشف قصد نیت آن، بفريبيم! برای این کار میتوانیم مشخص کنیم ذرات، در زمان گذر از طریق این دو شکاف چه مسیری دارند ولی به مجرد اينکه بخواهد از شکاف عبور میکنند، لازم است تصمیم بگیرد از یکی از شکاف ها یا هر دوی آنها بگذرد.

آزمایش در سال 1960، از طرف فیزیک دان آمریکایی جان ویلر مطرح شد و به آن، آزمایش انتخاب تاخیری گفته شد و در دوره هاي بعدی تکرار شد و تکنیک های هوشمند براي اندازه گيری، بر مسیر ذرات کوانتومی، به صورت عام و ذرات نور به نام فتون ها به طور خاص، به کار گرفته شد و این پس از آن بود که انتخاب می شد مسیری واحد یا ترکیبی از هر دو را انتخاب کند. بور به صورت قابل اعتمادی پیشگویی کرد و بیان نمود، تفاوتی بین تاخیر اندازه گیری یا عدم تاخیر، وجود ندارد.

تا زمانی که ما مسیر فتون را پیش از ثبت آن، به شکل نهایی در زمان رسیدن آن به بیننده مشخص کنیم ما پدیده انکسار یا پراش را از دست می دهیم! گویا طبیعت می فهمید ما فقط نگاه نکرده ایم بلکه حتی برای نگاه کردن، نقشه هم ریخته ایم!

در این آزمایش هرگاه مسیر ذره کوانتومی را کشف کنیم مجموعه مسیرهای ممکن به یک حالت شناخته شده، فرو میریزد.

بیشتر از این، آزمایش انتخاب زود و سریع و نه تاخيري است یعنی انجام توجه- که از اندازه گیری شروع و نتیجه می شود- می تواند بیشتر از هر جنبش فیزیکی، باعث فروریختن شود.

ولی آیا این،يعني فروریختن حقیقی رخ نمي دهد، مگر در زمانی- که نتیجه اندازه گیری به هوشیاری ما برسد؟

فیزیک دان مجارستانی یگین وینگر در دهه سی، به اين احتمال اعتراف کرده است و می گوید: بیان می شود، توصیف کوانتومی اشیا، تحت تاثیر کپی هایی است که وارد هوشیاری می شود و ایمان به خود، به صورت منطقی همراه با مکانیک کوانتوم کنونی است. ویلر اعتقاد دارد که وجود موجودات زنده توانا برای مشاهده، - آنچه را در گذشته بوده- تغییر داده است و حوادث کوانتومی قبلی را به یک تاریخ قابل لمس، تبدیل کرده است. او می گوید: ما در تکامل کیهان از زمان ابتدای آن، شریک بوده ایم و این، یعنی ما در کیهانی مشارکتي، زندگی می کنیم تا امروز فیزیک دان ها بر روشی بهتر برای تفسیر این آزمون های کوانتومی توافق نکرده اند ولی دشوار است از آنچه بر آن مترتب است یعنی نوعی ارتباط بین هوشیاری با مکانیک کوانوم، دوری کنیم.

در ابتدای دهه هشتاد، فیزیک دان انگلیسی روگر پنروز مطرح کرد که ارتباط، در جهت دیگری عمل کرده است. شاید مکانیک کوانتوم مشارکتی در خوآگاهی و هوشیاری ما داشته باشد؛ چه هوشیاری بر مکانیک کوانتوم تاثیر بگذارد یا نه. و پنروز می پرسد اگر ساختارهایی مولکولی، در مغزهای ما باشد و بتواند حالت خود را در پاسخ به یک حادثه کوانتومی تغییر دهد، چه می شود؟ و آیا این ترکیبات می تواند حالت بر هم فرو رفتن کوانتومی را کاملا مانند رفتار ذرات در آزمایش دوشکاف، بنا سازد؟ و آیا در روش هایی- که تحریک سلول های عصبی برای ارتباط، از طریق پيام های الکتریکی انجام می شود- در هم رفتن کوانتومی (quantum superimposition) رخ میدهد؟ پنروز می گوید توانایی ما برای حمل حالات ذهنی ناموافق از نظر ظاهری، خطای در ادراک، نيست و این، تاثیر حقیقی فیزیک کوانتوم است.

در نتیجه به نظر میرسد، مغز انسان می تواند با فرایند های معرفتی ای تعامل کند- که همچنان بسیار فراتر از قدرت های تجهیزات کامپیوتری عددی است. شاید بتوانیم حتی وظیفه محاسبه ای را انجام دهیم- که از طر

یق تجهیزات کامپیوترهای عادی و بر اساس منطق عددی کلاسیک، اجرای آن ممکن نیست. پنروز برای اولین بار، در کتاب خود در سال 1989 با عنوان عقل جدید امپراتور “the emperor’s new mind” فرض کرد که مکانیک کوانتوم بر ادراک بشری تاثیر می گذارد به گونه ای که پنروز تصور میکند فروریختن تداخل کوانتومی و محو در هم فرورفتن کوانتومی فرایندی حقیقی و فرایندی فیزیکی مانند انفجار شديد باشد و این پدیده را (orch-or)(orchestrated objective reduction) کاهش واقعي هماهنگ شده نامید.اندیشه
orch-or)
سبب شد پنروز بفهمد جاذبه مسؤول عدم آشکار شدن تاثیر مکانیک کوانتوم بر موارد روزانه مانند ستارگان و سیارات است. او اعتقاد دارد که در هم رفتن کوانتومی (quantum superimposition)، در اشيايي که حجم آن، بزرگتر از ذرات است امکان ندارد.

زیرا تاثیر جاذبه آن، لازم ميکند دو حالت زمان-مکان با هم در جایی نباشند.پنروز این تفکر را در همراهی با پزشک آمریکایی استوارت هامروف، پیشرفت و توسعه داد به گونه ای که در کتاب خودسایه های عقلدر سال 1994، مطرح کرد ساختارهایی که در درک کوانتومی شرکت دارد، از پروتيين هایی به نام ميکروتوبول تشکیل مي شود و این ميکروتوبول ها در بیشتر سلول های ما از جمله سلول های عصبی مغزی وجود دارد و پنروز و هامروف، استدلال کردند جنبش های این ميکروتوبول ها ممکن است بر اساس اصل در هم رفتن کوانتومی (quantum superimposition)، باشد ولی دلیلی بر آن نیست.

اشاره شده است که اندیشه در هم رفتن کوانتومی (quantum superimposition) ميکروتوبول ها، بر اساس آزمونهایی در سال 2013 تایید شده است ولی در واقع این پژوهش ها به آثار کوانتومی اشاره نکرده است. علاوه بر آن، بیشتر پژوهشگران اعتقاد دارند اندیشه orch-or بر اساس پژوهشی- که در سال 2000 انجام شد- از نظرها دور شد.

فیزیک دانی به نام مارک تيگمارک بیان کرد، در هم رفتن کوانتومی (quantum superimposition) مولکول های دخیل در ارسال پیام های عصبي، امکان ندارد حتی در بخشی از زمان لازم بر رسیدن این پیام ها به مکان خاصی ادامه یابد. تاثیر های کوانتومی مانند در هم رفتن کوانتومی (quantum superimposition)، با اصلی به نام جداسازی ارتباط کوانتومی(decoherence) به سادگی از بین ميرود و این، به واکنش ذرات کوانتومی با منطقه اطراف- که از طریق آن، خصوصیات کوانتومی از مجموعه محو میشود- باز می گردد. انتظار می رود جدا شدن ارتباط کوانتومی در محیط های مرطوب و گرم، مانند سلول زنده بسیار سریع شود. پیام های عصبی، پالس هاي الکتریکی است که از عبور ذرات باردار از غشای سلولهای عصبی ایجاد می شود. اگر یکی از این ذرات در، در هم رفتن کوانتومی (quantum superimposition)، باشد و با سلول های عصبی برخورد کند، لازم است آنطور کهتيگمارکمي گويد در کمتر از میلیارد ميليارد صدم ثانیه از بین برود و این کار، حداقل ده هزار تریلیون بار تکرار میشود تا زمانی که سلول های عصبی پیام را خالی کند. نتیجه آنکه شک وابهام زیادی در مورد اندیشه تاثیر مکانیک کوانتومی بر مغز وجود دارد، ولی پنروز به این دلایل توجهی نمیکند و فرضیه(orch-or) را مطرح میسازد. به رغم بیان تيگمارکدر مورد جداکردن بسیار سریع ارتباط کوانتومی در سلول ها، محققان دیگری آثار کوانتومی را در سلول های زنده دیده اند.

دلایلی اشاره میکند نظام بیولوژیک، در جوانب مختلفی از اصول مکانيک کوانتوم بهره میبرد. به عنوان نمونه، فرایند ساختن با نور است و تاثیرات کوانتومی در تبدیل اشعه خورشید به کربوهيدرات ها در فرایند فتوسنتز نقش دارد. دانشمندان همچنین دیدند پرندگان مهاجر، قطب نمای کوانتومی مخصوصی دارند که به آنها اجازه استفاده از ميدان مغناطيسي زمين و هوانوردي را میدهد و احساس بویایی در انسان هم بر اساس یکی از مهمترین خصوصیات فیزیک کوانتوم انجام می شود.

علاوه براینها، به ناچار باید پذیرفت مغز از حیله های کوانتومی استفاده میکند و برهانهایی کاملا متفاوت وجود دارد.

فیزیک دانی به نام ماتيو فیشر از دانشگاه کالیفرنیا مقاله ای را در سال 2015 منتشر کرد و مطرح کرد مغز مولکولهايي دارد که میتواند، در هم رفتن کوانتومی (quantum superimposition) را به شکلی درست، حفظ کند و به شکل مشخص، هسته های ذرات فسفر این توانایی را دارد. ذرات فسفر در همه جا درون سلول ها هستند و معمولا شکل يونی آن، با چهار مولکول اکسیژن ترکیب می شود. این یون ها واحد اساسی نیرو درون سلول ها هستند. بخش بزرگی ازنیروی سلول، در مولکول هایی به نام ATP ، ذخیره می شود که زنجیره هایی تشکیل شده از سه مجموعه از فسفات است و مرتبط با مولکول ساختاری است و در زمان قطع شدن یکی از مجموعه های فسفات، نیروی سلول آزاد میشود تا استفاده شود. سلول ها مکانیسم هایی مولکولی برای جمع کردن یون های فسفات در مجموعه دارد و بار دیگر، آن را می شکنند. فیشر نقشه ای را طرح کرد ک

ه میشد در آن، دو بخش از یون های فسفات را در نوع خاصی از در هم رفتن کوانتومی، به نام همبستگي كوانتومي (entangled state) قرار داد. هسته هاي فسفر خاصيت كوانتومي دارد که چرخش دوکی کوانتومی (spin) خوانده می شود و آن را تا حدی مشابه مغناطیس کوچک با قطب هایی میکند که به جهت های معینی اشاره دارد.

در حالت در هم فرورفتن؛ لرزش دوکی یا اسپین یکی از هسته های فسفر بر اساس دیگر هسته ها است به عبارت دیگر حالت های همبستگی حقیقتا حالت های در هم فرورفتن کوانتومی است که بیشتر از یک ذره کوانتومی واحد را در بر می گیرد.

فیشر می گوید رفتار مکانیکی کوانتومی چرخش دوکی این هسته ها می تواند در دوره های طولانی ای- که توسط بشر قابل ملاحظه است- به شکل معقولی در برابر جداسازی ارتباط، مقاومت کند. او با تیگمارک، اتفاق نظر دارد که جنبش های کوانتومی به شدت ازمحیط، تاثیر می پذیرد همانطور که پنروز و هامیروف تصور کردند و جداسازی همبستگی، تقریبا به صورت فوری حاصل می شود ولی چرخش دوکی کوانتومی هسته ها به شدت با محیط خود واکنش نشان نمی دهد. به رغم اینها رفتار کوانتومی، در چرخش دوکی کوانتومی هسته های فسفر، مصون از جداسازي همبستگی است.

فیشر می گوید وقتی ذرات فسفر در ساختاری بزرگتر به بنام مولکول های پوسنر قرار داده شود، چنین چیزی رخ می دهد. و اینها مجموعه ای تشکیل شده از شش یون فسفات است که با نه یون کلسیم ارتباط دارد و نشانه هایی بر امکان پذیر بودن وجود این مولکول ها در سلول های زنده هست به رغم آنکه اکنون دلیل قاطعی ندارد.

فیشر می گوید چرخش دوکی کوانتومی فسفر در برابر جدا شدن همبستگی یک روز یا تقریبا یک روز حتی در سلول های زنده مقاومت می کند و این، یعنی میتواند بر چگونگی عمل مغز تاثیر بگذارد. این نظر مطرح است که مولکول های پوسنر میتواند از طرف سلول های عصبی، بلعیده شود. و مولوکول های پوسنر هر طور در داخل باشند، می توانند سلول های عصبی را تحریک کنند تا پیامی را از طریق جدا سازی و آزاد کردن یون های کلسیم، به سلول دیگر برساند. و به دلیل همبستگی در مولکول های پوسنر دو تا از این پیام ها به نوبه خود به عنوان نوعی از همبستگی کوانتومی افکار با هم مرتبط میشود. فیشر می گوید: پس پردازش های کوانتومی دارای چرخش دوکی کوانتومی هسته ای، در عمل در مغز وجود دارد و اين امری بسیار شایع خواهد بود و در هر زمان رخ میدهد.

فیشر اولا وقتی شروع به تفکر در بیماران عقلی میکند، به اين نتیجه ميرسد زیرا می گوید: وقتی پیش از سه تا چهار سال قبل تصمیم گرفتم کشف کنم چگونه یون لیتیم میتواند مانند این تاثیر بزرگ را در درمان بیماران عقلی داشته باشد در شیمی زیستی مغز وارد شدم.

چون دوای لیتیم به مقدار وسیع در درمان اختلال دو قطبی استفاده میشود. این دارو عمل میکند ولی کسی نمی داند دقیقا چگونه عمل می کند. فیشر درباره تفسیر کوانتومی بحث نمیکند ولی پس از آن، مقاله ای پژوهشی را ارائه کرد که نشان میداد داروی لیتیوم تاثیرات مختلفی بر رفتار موش ها دارد که بر اساس لیتیوم مورد استفاده است. در نگاه اول این از ناحیه شیمیایی، شگفت انگیز است که نظیرهای مختلف واجب است به صورت تقریبا مطابق با هم، رفتار کنند پس وقتی لیتیوم به عنوان درمانی سنتی استفاده شده است باید روی موارد مشابه، همان تاثیر را داشته باشد ولی فیشر فهمید هسته ذرات مشابه لیتیوم، متفاوت است و ممکن است نقشی مختلف داشته باشد و این خاصیت کوانتومی به روش عمل دوای لیتیوم تاثیر می گذارد. برای نمونه اگر لیتیوم به جای کلسیم در مولکول های پوستر جایگزین شود چرخش دوکی کوانتومی لیتیوم بر چرخش دوکی کوانتومی ذرات فسفر تاثیر می گذارد و در نتیجه در همراهی با همبستگی کوانتومی آن وارد می شود.

اگر این مطلب درست باشد به تفسیر آنچه لیتیوم در درمان بیماری دو قطبی به کار میبرد، کمک میکند.

در این مرحله طرح فیشر بیشتر از نظری قابل توجه، نیست ولی راه های بسیاری هست که میتوان درستی آن را آزمود و از این فکر شروع میشود که چرخش دوکی کوانتومی فسفر در مولکل های پوسنر، میتواند همبستگی کوانتومی را در دوره های طولانی حفظ کند و این چیزی است که فیشر بعدا به آن می پردازد.

به رغم اینها او در این بیان محتاط است و افکار قبلی درباره هوشیاری و ادراک کوانتومی، در بهترین حالات با هم برخورد دارد.

فیزیک دان ها، بیشتر آرزوی آنها این است که هوشیاری و مغز بتواند دور از نظریه کوانتوم باقی بماند و شاید بر عکس هم باشد و بعد از همه اینها حتی نمی دانیم هوشیاری چیست و نظریه ای برای توصف آن هم نیست. نتیجه اینکه فیزیک دان ها غالبا همین که عبارت کوانتوم و هوشیاری در یک جمله بیان میشود، احساس ناتوانی می کنند.

این اندیشه تاریخی طولانی دارد و این از زمانی است که تاثیر ناظر و عقل در مکانیک کوانتوم در نخستین روزها مطرح شد و انکار ارتباط بین هوشیاری و مکانیک ک

وانوم بسیار سخت است. در سال 2016 آدریان کینت از دانشگاه کمبریج که یکي از محترم ترین فیلسوفان کوانتومی است، پیشگویی کرد هوشیاری، رفتار نظام کوانتومی را به روشی پیچیده تغییر داده است ولی میتوان آن را کشف کرد. کینت در مورد این اندیشه بسیار هشدار داد و اعتراف کرد: در اصول، دلیلی قانع کننده براي اعتقاد به اینکه نظریه کوانتوم، نظریه درستی است- که می خواهد براي نظریه هوشیاری دستورسازی کند- وجود ندارد و نمي تواند کامل بيان کند ارتباطی مشترک بین معماهاي نظریه کوانتوم، با معماهاي هوشیاری هست. ولی او می گوید تفسیر همه خصوصیاتی- که هوشیاری، بر اساس فیزیک کلاسیک و قبل از نظریه کوانتوم دارد- دشوار است.

یکی از سوالات حیرت انگیز به صورت خاص، آن است که چگونه عقل های هوشیار ما می تواند احساسات یگانه ای در نوع خود مانند رنگ قرمز یا بوی گوشت ترد و سرخ شده خوک را تجربه کند؟ با چشم پوشی از افرادی- که از ناتوانی های چشمی رنج می برند- همه رنگ قرمز را می شناسیم ولی وسیله ای برای رساندن احساس نداریم و هیچ چیزی در فیزیک نیست که به ما بگوید چه چیزی، بر اساس آن، وجود دارد. احساسات از این نوع، کوالیا یا کیفیت های قابل حس (qualia)نامیده می شود. ما آنها را اینگونه تصور می کنیم که از خصوصیات یگانه در همه جای جهان هستند ولی در حقیقت اینها فقط نتایج هوشیاری ما هستند و این امر، تفسیرش دشوار است.

کینت می گوید هر زنجیره از افکار درباره ارتباط هوشیاری با فیزیک منجر به معمایی بی نتیجه می شود و این، چیزی است که او را وادار کرد، این اندیشه را مطرح کند که ما میتوانیم پیشرفت در فهم معمای تکامل هوشیاری را به دست بیاوریم و این، در صورتی است که فرض کنیم هوشیاری، احتمالات کوانتومی را تغییر مي
میدهد هرچند بسیار اندک باشد.

به عبات دیگر، عقل ممکن است به شکل حقیقی بر نتایج اندازه گیری، تاثیر بگذارد. دقیقا مشخص نیست چه چیزی حقیقی است ولی این فرصت هست که همه حقایق ممکن و قابل به دست آوردن از طرف مکانیک کوانتوم، همان مراقبتی باشد که در واقعیت به روشی انجام می دهیم؛ به گونه ای که میتوان آن را پیشگویی کرد.

کینت می گوید: 15% ایمان دارم که چیزی در هوشیاری، به صورت مشخص سبب انحرافات در نظریه کوانتوم میشود و شاید از طریق تجربی، طی 50 سال آینده کشف شود و اگر چنین چیزی رخ دهد، این نظر ما را درباره همه فیزیک و عقل، تغییر خواهد داد و این فرصت، باید کشف شود.

http://www.bbc.com/earth/story/20170215-the-strange-link-between-the-human-mind-and-quantum-physics?fref=gc&dti=1886495461598044

http://ibelieveinsci.com/?p=38339


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
علم در حال توسعهلزوم سازگاری قانون مجازاهدف یکسان، در مسیرهای متحافظه های کاذباز تکینگی تا مغز از مغز تکودک هشت ساله لازم است آددوپامین قابل حل در آبماست مالیبیماری ای شبیه ام اس مولتآموزش نوین زبانمعرفت و شناختدرک عمیق در حیواناتتفکر ترکیبی در هوش مصنوعانگشت نگاری مغز نشان میدزمان چیستنوبت کودکانتأثیر نگاه انسان بر رفتاابزارهای پیشرفته ارتباط همیشه داناتر از ما وجود دساختار فراکتال وجود و ذهتصور ما ازمشکلات و واقعیعادت کردن به نعمتمنابع انرژی از نفت و گاز وقاحت و تمسخر دیگرانحس و ادراک قسمت 67از تکینگی تا مغز از مغز تکاهش دوپامین عامل بیماریدانش بی نهایتمخچه ابزاري که وظیفه آن فبیان ژن های اسکیزوفرنی دآیا فراموشی حتمی استمغز انسان ایا طبیعتا تمادست و پا زدن در سایه؟تقویت سیستم ایمنیانسان میوه ی تکاملزندگی در سیاهچالهچیزی منتظر شناخته شدنتاثیر ویروس کرونا بر مغز اثرات مفید روزه داریهنر فراموشیتغییر عمودی سر انسان از پغرور و علممنابع جدید انرژیویروس های باستانی، مغز محس و ادراک قسمت هجدهماز تکامل تا مغز، از مغز تکرونا چه بر سر مغز می آورداروهای ضد بیماری ام اس وذخیره ی شگفت انگیز اطلاعباید از انسان ترسیدآیا پیدایش مغز از روی تصامغز بزرگ و فعال یا مغز کوتمدن زیر آباولین هیبرید بین انسان و زیست، مرز افق رویداد هستچگونه جمعیت های بزرگ شکل شلیک فراموشیتاثیر گیاه خواری بر رشد واختلالات مخچهفیروز نادریهوش مصنوعی از عروسک بازی جنسیت و تفاوت های بیناییحس و ادراک قسمت بیستممنبع هوشیاری کجاست قسمت واکسن کووید 19 چیزهایی که استفاده از سلول های بنیاگمان میکنی جرمی کوچکی در داروی سل سپترمز جهان خاصیت فراکتالبحثی جالب درباره محدودیتآیا دست مصنوعی به زودی قانقش میدان مغناطیسی زمین تو یک جهان در مغز خودت هسایمان به رویازبان جانسوزتاثیر داروی ضد تشنج سدیم نگاهت را بلند کنشگفت انگیز بودن کیهانفراموشی همیشه هم بد نیستهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان یکپارچهخفاش کور و انسان بینا؟منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواسطه ها د رمسیر ایجاد مغاصل، روان و نفس استگاهی مغز بزرگ چالش استدر هم تنیدگی مرزها و بی مبخش بزرگی حس و ادراک ما اآتاکسی فریدریشروبات های ریز در درمان بینقش حفاظتی مولکول جدید دتوقف؛ شکستایران بزرگسفری به آغاز کیهانتاثیر درجه حرارت بر عملکشبکیه های مصنوعیفضای قلب منبع نبوغ استهوش مصنوعی از عروسک تا کمجهش های ژنتیکی مفید در ساارتباط بین هوش طبیعی و هویک آلل ژنتیکی که از نئاندخودروهای هیدروژنیمهمان ناخواندهاعداد بینهایت در دنیای مپوست ساعتی مستقل از مغز دمدیون خود ناموجوددرمان های اسرار آمیز در آبرای خودآگاه بودن تو بایآسانی موفقیتروش جدید تولید برقنقش غذاها و موجودات درياتوهم وجوداپی ژنتیکچرا مغز انسان سه هزار سالسم زنبور ، کلیدی برای وارتاریکی من و تو و گرد و غباصد قدح، نفتاده بشکستقانون جنگلهوش عاطفی قسمت 11جاذبه و نقش آن در شکلگیریاز نخستین همانند سازها تژن ضد آلزایمرخدایا جز تو که را دارممیگرن و پروتئین مرتبط با به بالا بر ستارگان نگاه کپیدایش زبانمراحل ارتقای پله پله کیهدرمان جدید ALSبرخی توجهات در ببمار پارافزایش سرعت پیشرفت علوم رژیم های غذایی و نقش مهم چند جهانیتوصیه هایی در مصرف ماهیابزار بقا از نخستین هماننزاع بین علم و جهل رو به پسی و سه پل اصفهانترقی واقعی یا شعار ترقیطولانی ترین شبقطره قطرههوشیاری کوانتومیحقیقت اشیااز تکینگی تا مغز و از مغز کمردرددنیای شگفت انگیز کوانتومما از اینجا نخواهیم رفتبی ذهن و بی روحپروانه ی آسمانیمشکلات روانپزشکی پس از سدرماندگی به دلیل عادت کربزرگ فکر کنامید نجاتراز تغییرچهار ساعت پس از کشتار خوکتکامل و ریشه ی مشترک خلقتابزار بقا از نخستین هماننعناعسیستم تعادلی بدنتسلیم شدن از نورون شروع متست نوار عصب و عضلهعلم راهی برای اندیشیدن الزوم سازگاری قانون مجازاهدف از تکامل مغزحافظه و اطلاعات در کجاست از تکینگی تا مغز از مغز تکودک ایرانی که هوش او از دورترین نقطه ی قابل مشاهماست مالی با هوش انسانیبیماری اسپینال ماسکولار آمارهای ارائه شده در سطح مغز فکر میکند مرگ برای دیدرگیری قلب در بیماری ویرتفکر خلا ق در برابر توهم انتقال ماده و انرژیزمان و مکان، ابعاد کیهان نور از عمق تاریکیتأثیر شیرینی های حاوی لوابزارهای بقا از نخستین ههمیشه راهی هستساختار شبکه های مغزی ثابتصور از زمان و مکانعادت بد را ترک کنمنابع انرژی از نفت و گاز وقت نهيب هاي غير علمي گذشحس و ادراک قسمت 74از تکینگی تا مغز- از مغز کاهش سن بیولوژیکی، تنها دانشمندان موفق به بازگردمخچه تاثیر گذار بر حافظهبیان حقیقتآیا ممکن است موش کور بی ممغز انسان برای ایجاد تمددست کردن در گوشتلقین اطلاعات و حافظهانسان ها می توانند میدان زندگی زمینی امروز بیش از چیزی خارج از مغزهای ما نیتاثیر ژنها بر اختلالات خاثرات مضر ماری جواناهنر حفظ گرهتغییرات منطقه بویایی مغزغربال در زندگیمناطق خاص زبان در مغزویرایش DNA جنین انسان، برحس و ادراک قسمت هشتماز تکامل تا مغز، از مغز تکریستال هاداروی فامپیریدین یا نورلذره ی معین یا ابری از الکبابا زود بیاآیا آگاهی پس از مرگ از بیمغز بزرگترین مصرف کننده تمدنی قدیمی در شمال خلیج اولین تصویر در تاریخ از سزاویه نگاه ها یکسان نیستچگونه جمعیت های بزرگ شکل شلیک فراموشیتاثیر گیاه خواری بر رشد واختلالات حرکتی در انسانفیزیک مولکولها و ذرات در هوش مصنوعی از عروسک بازی جنسیت و تفاوت های بیناییحس و ادراک قسمت دهممنبع هوشیاری کجاست قسمت واکسن کرونا و گشودن پنجراستفاده از سلول های بنیاگنجینه ای به نام ویتامین داروی ضد چاقیرنگ کردن، حقیقت نیستبحثی در مورد نقش ویتامين آیا رژیم غذایی گیاهی سلانقش محیط زندگی و مهاجرت دتو کجای جهانیاین پیوند نه با مغز بلکه زبان ریشه هایی شناختی استاثیر درجه حرارت بر مغزچالش هوشیاری و اینکه چرا شگفت زده و حیران باشفراموشی و مسیر روحانیهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان کنونی و مغز بزرگتریخفاش با شیوع همه گیری جدیمنبع هوشیاری کجاست؟(قسموبینار اساتید نورولوژی داصلاح خطا با رفتن بر مسیرگاهی جهت را عوض کندر هم تنیدگی کوانتومیبخش بزرگتر کیهان ناشناختآتاکسی مخچه ای خودایمنروبات کیاننقش حیاتی تلومر دی ان آ دتولید مولکول جدید توسط هایرادهای موجود در خلقت بسقوط درون جاذبه ای خاص، چتاثیر درجه حرارت بر عملکشباهت مغز و کیهانقفس ذهنهوش مصنوعی به کمک هوش طبیجهش های ژنتیکی غیر تصادفارتباط شگفت مغز انسان و فیک جهش ممکن است ذهن انسانخورشید مصنوعیمهندسی ژنتیک در حال تلاش بقا با سازگارترین فرد اسپوشاندن خود از نورمدیریت اینترنت بر جنگدرمان های بیماری آلزایمربرای رشد، باید از مسیر خطآشنا پنداریروش صحبت کردن در حال تکامنقش غذاها در کاهش دردهای توهم وجودابتدا سخت ترین استچرا مغزهای ما ارتقا یافت سماگلوتید داروی کاهش دهنتاریکی و نورصدای بم با فرکانس پایین، قانون جنگلهوش عاطفی قسمت نهمجبران از دست رفته هااز نخستین همانند سازها تژنها نقشه ایجاد ابزار هوخرما منبع بسیار خوب آنتی میگرن و خواببه بالاتر از ماده بیندیشپیر شدن حتمی نیستمرز مرگ و زندگی کجاستدرمان جدید میگرن با انتی برخی توصیه ها برای واکسیافسردگی و اضطراب در بیمارژیم های غذایی و نقش مهم چند جهانی و علمتوضیحی ساده در مورد هوش مابزار بقا از نخستین هماننسبیت عام از زبان دکتر برسیلی محکم محیط زیست بر انتروس جریان انرژیطی یکصد هزار سال اخیر هرچلمس کوانتومیهوشیاری سنتی یا هوشیاری حقیقت تنها چیزی است که شااز تکینگی تا مغز از مغز تکمردرد ناشی از تنگی کانادنیایی پر از سیاهچاله ما اشیا را آنطور که هستندبی سوادی در قرن 21پرواز از نیویورک تا لوس آمشکلات روانپزشکی در عقب درها بسته نیستبزرگ شدن مغز محدود به دورامید جدید بر آسیب نخاعیراست دستی و چپ دستینون و القلمتکامل ابزار هوش ، راه پر ابزار بقای موجود زنده از هفت چیز که عملکرد مغز تو سیستم دفاعی بدن علیه مغز هفت سین یادگاری از میراث سکوت و نیستیتست آر ان اس دز میاستنی گعلم ساختن برج های چرخانلزوم عدم وابستگی به گوگل هدف از خلقت رسیدن به ابزاحافظه و اطلاعات در کجاست از تکینگی تا مغز از مغز تکودکان میتوانند ناقل بی ديدن با چشم بسته در خواب ماشین دانشبیماری اضطراب عمومیآن چیزی که ما جریان زمان مغز قلبدرگیری مغز در بیماری کویتفاوت مغز انسان و میمون هانتروپی و هوشیاریزمان و گذر آن سریع استنور درونتئوری تکامل امروز در درمابزارهای بقا ازنخستین همهمیشه عسل با موم بخوریمسادیسم یا لذت از آزار دادتصادف یا قوانین ناشناختهعادت دادن مغز بر تفکرمنابع انرژی از نفت و گاز وقتی فهمیدی خطا کردی برگحس و ادراک قسمت 75از تکینگی تا مغز- از مغز کایروپاکتیک چیستدانشمندان نورون مصنوعی سمخاطب قرار دادن مردم، کابیداری و خواب کدام بهتر اآیا ما کالا هستیممغز انسان برای شادمانی طدست آسمانتلاش ها برای کشف منابع جدانسان یک کتابخانه استزندگی زودگذرچیزی شبیه نور تو نیستسرگردانیتاثیر کلام در آیات کلام باجزای پر سلولی بدن انسان هنر رها شدن از وابستگیتغییرات مغز پس از 40 سالگیمقالاتمناطق خاصی از مغز در جستجویشن پروحس و ادراک قسمت هشتاد و ناز تکامل تا مغز، از مغز تکریستال زمان(قسمت اولداروی لیراگلوتیدذرات کوانتومی زیر اتمی قباد و موجآیا امکان بازسازی اندامهمغز حریص برای خون، کلید تتمرکز و مدیتیشناولین دارو برای آتاکسی فزاوسکا درمان گوشرچگونه حافظه را قویتر کنیشنا در ابهای گرم جنوب نیاتاثیر گیاه خواری بر رشد واختلالات صحبت کردن در انفیزیک هوشیاریهوش مصنوعی از عروسک بازی جهل مقدسحس و ادراک قسمت دوازدهممنبع هوشیاری کجاست قسمت53واکسن کرونا از حقیقت تاتاستفاده از سلول های بنیاگوهر با نظر دیگران سنگ نمداروی ضد چاقیرنگین کمانبحثی در مورد نقش کلسیم و آیا رژیم غذایی گیاهی سلانقش مرکز تنفس سلولی در بیتو کز محنت دیگران بی غمیاین اندوه چیستزبان شناسی مدرن در سطح سلتاثیر درجه حرارت بر عملکچالش هوشیاری و اینکه چرا شگفتی های نقشه ی ژنتیکیفراموشی آرمانهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان کاملی در اطراف ما پرخلا، حقیقی نیستمنبع هوشیاری کجاست؟(قسموجود قبل از ناظر هوشمنداصول انجام برخی نرمش ها دگذر زمان کاملا وابسته به در هم تنیدگی کوانتومی و پبخش دیگری در وجود انسان هآتش منبع انرژیروح و آب حیاتنقش خرچنگ های نعل اسبی درتولید مثل اولین ربات های ایستادن در برابر آزادی بچت جی پی تیسلول های مغزی عامل پارکیتاثیر درجه حرارت بر عملکشباهت مغز با کیهان مادیقفس را بشکنهوش مصنوعی به شناسایی کاجهش های بیماری زا، معمولارتباط شگفت انگیز مغز انیک رژیم غذایی جدید، می توخوش قلبی و مهربانیمهندسی بدنبقا در ازای بیماریپیموزایدمداخله ی زیانبار انساندرمان های بیماری اس ام ایبرای زندگی سالم، یافتن تآشنا پنداریروشهای نو در درمان دیسک بنقشه مغزی هر فرد منحصر بهتوهم بی خداییابتدایی که در ذهن دانشمنچرا ویروس کرونای دلتا واسندرم کووید طولانیتاریکی خواهد ترسیدصرع و درمان های آنقانونمندی و محدودیت عالمهوش عاطفی قسمت هفتمجدا کردن ناخالصی هااز نشانه ها و آثار درک شدژنها ، مغز و ارادهخسته نباشی بابامیگرن و روزه داریبه جای محکوم کردن دیگران پیشینیان انسان از هفت میمرز بین انسان و حیوان کجادرمان جدید کنترل مولتیپلبرخی درمان های Spinal Muscular Atافسردگی و ساختار مغزرژیم ضد التهابیچند روش ساده برای موفقیتتیوتیکسن داروی ضد جنونابزار بقا از نخستین همانچسبیدن به خود، مانع بزرگ سینوریپا داروی ترکیبی ضدتری فلوپرازینطبیعت موجی جهانلووفلوکساسینهوش، ژنتیکی است یا محیطیحقیقت خواب و رویااز تکینگی تا مغز از مغز تکمردرد و علل آندنیا، هیچ استما به جهان های متفاوت خودبی شرمیپروتئین های ساده ی ابتدامشاهده گر جدای از شیء مشادرهای اسرارآمیز و پوشیدهبزرگ شدن تقریبا ناگهانی امید درمان کرونا با همانرجزخوانی هایی که امروز بنوآوری ای شگفت انگیز دانتکامل تکنولوژیابزار بقای موجود زنده از تکامل جریان همیشگی خلقتابزار بقای موجود زنده از هم نوع خواری در میان پیشیسکوت، پر از صداتشنچ پانایوتوپولوس تشنج علایم کمبود ویتامین E را مقاومت به عوارض فشار خون هر چیز با هر چیز دیگر در تحافظه و اطلاعات در کجاستاز تکینگی تا مغز از مغز تکودکان خود را مشابه خود تدی متیل فومارات(زادیوا)(مبانی ذهنی سیاه و سفیدبیماری بیش فعالیآنچه ناشناخته است باید شمغز ما کوچکتر از نیم نقطهدرگیری مغز در بیماران مبتفاوت ها و تمایزها کلید بانتظار گذر تندباد؟زمان و صبرنوروفیبروماتوزتئوری تکامل در پیشگیری و ابزارهای بقای موجود زندههمیشه، آنطور نیست که هستسازگاری با محیط بین اجزاتضادهای علمیعارضه جدید ویروس کرونا سمنابع انرژی از نفت و گاز وقتی پر از گل شدی خودت را حس و ادراک قسمت 78از تکینگی تا مغز- از مغزتکار امروز را به فردا نینددانشمندان یک فرضیه رادیکمدل همه جانبه نگر ژنرالیبیست تمرین ساده برای جلوآیا ما تنها موجودات زنده مغز انسان برای شادمانی طدست بالای دستتلاش های جدید در ALSانسان باشزندگی سلول در بدن، جدای انکاتی در مورد تشنجسربازان ما محققا غلبه می تاثیر کپسول نوروهرب بر ناجزایی ناشناخته در شکل گهنر، پر کردن است نه فحش دتغییرات آب و هوایی که به تاثیر ویتامین دی بر بیمامنبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت فیزیکی، تابعی از حس و ادراک قسمت هشتاد و شاز خود رها شوکریستال زمان(قسمت دوم)داروی تشنجی دربارداریذرات کوانتومی زیر اتمی قباد غرور و سر پر از نخوت وآیا انسان با مغز بزرگش اخمغز در تنهایی آسیب میبینتمرکز بر هدفاولین دروغزبان فرایند تکاملی برای نگاه من، نگاه تو و یا حقیشناخت و معرفت، و نقش آن دتاثیر گیاه خواری بر رشد واختلالات عضلانی ژنتیکفیزیک و هوشیاریهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان فراکتالحس و ادراک قسمت سوممنبع هوشیاری کجاست؟ (قسمواکسن کرونا ساخته شده تواستفاده از سلول های بنیاگویید نوزده و ایمنی ساکتداروی ضد تشنج با قابليت ترهبر حقیقیبحثی در مورد حقیقت فضا و آیا راهی برای رفع کم آبی نقش نگاه از پایین یا نگاهتو پیچیده ترین تکنولوژی این ایده که ذرات سیاهچالزبان شناسی نوین نیازمند تاثیر درجه حرارت بر عملکچالش هوشیاری و اینکه چرا شگفتی های زنبور عسلفرایند پیچیده ی خونرسانیهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان پیوستهادغام میان گونه های مختلخلا، خالی نیستمنبع هوشیاری کجاست؟(قسماصول توسعه ی یک ذهن کاملگذشته را دفن کندر هم تنیدگی کوانتومی و دبخشیدن دیگران یعنی آرامشآثار باستانی تمدن های قدروح در جهانی دیگر استنقش داروهاي مختلف معروف تولید یا دریافت علماکنون را با همه ی نقص هایچت جی پی تیسلول های بنیادیتاثیر درجه حرارت بر عملکشباهت های ریشه ای چند بیمقله برای دیدن نه برای به هوش مصنوعی تعاملیجهش تمدنی عجیب و شگفت انسارتباط شگفت انگیز مغز انیکی از علل محدودیت مغز امخوش خیالی و خوش بینیمهربانی، شرط موفقیتبقای حقیقی در دور ماندن اپیموزایدمدارک ژنتیکی چگونه انساندرمان های جدید ALSبرخی ملاحظات در تشنج های آشناپنداری چیستروشهای شناسایی قدرت شنوانقشه های مغزی جدید با جزیتوهم تنهاییابتذال با شعار دینچرا پس از بیدار شدن از خوسندرم گیلن باره به دنبال تاریخ همه چیز را ثبت کردهضایعه ی شبکه لومبوساکرالقارچ بی مغز در خدمت موجودهوش عاطفی قسمت یازدهجدایی خطای حسی استاز نظر علم اعصاب یا نرووسژنهای مشترک بین انسان و وخطا در محاسبات چیزی کاملمیگرن سردردی ژنتیکی که ببه خوبی های دیگران فکرکنپیشرفت های جدید علوم اعصمرز جدید جستجو و اکتشاف، درمان جدید ام اسبرخی روش های تربیتی کودکاقلیت خلاقرژیم غذایی حاوی تخم مرغ وچندین ماده غذایی که ماننتیک و اختلال حرکتیابزار بقا از نخستین هماننسبت ها در کیهانسیگار عامل افزایش مرگ ومتری فلوپرازینطبیعت بر اساس هماهنگیلوب فرونتال یا پیشانی مغهیچ نقطه ای مرکزی تر از احقیقت در علم، هرگز نهایی از تکینگی تا مغز از مغز تکمردرد با پوشیدن کفش منادندان ها را مسواک بزنید تما با کمک مغز خود مختاريمبی عدالتی در توزیع واکسن پروتز چشممشاهده آینده از روی مشاهدرون قفس یا بیرون از آنبزرگترین خطایی که مردم مامیدوار باش حتی اگر همه چرحم مصنوعینوار مغز مشاهده ی غیر مستنوار مغز با توضیح دکتر فاتکامل داروینی هنوز در حاابزار بقای موجود زنده از همه چیز موج استسکته مغزیتشنج چیستعلایم کمبود ویتامین E را مقایسه رقابت و همکاریهر جا که جات میشه، جات نیحافظه ی هوش مصنوعیاز تکینگی تا مغز از مغز تکودکان را برای راه آماده دین اجباریمباحث مهم حس و ادراکبیماری تی تی پیآنچه واقعیت تصور میکنیم مغز مانند تلفن استدرگیری مغزی در سندرم کووتفاوت ها را به رسمیت بشنااندوه در دنیا استزمان واقعیت است یا توهمنورون هاي مصنوعی می توانتئوری جدید، ویران کردن گابزارهای بقای از نخستین همکاری یا رقابتستم با شعار قانون بدترین تظاهر خوابیده ی مادهعدم توقف تکامل در یک اندامنابع انرژی از نفت و گاز وقتی تو از یاد گرفتن باز حس و ادراک قسمت 82از تکینگی تا مغز، از مغز کار با یگانگی و یکپارچگیدانشمندان ژنی از مغز انسمدل هولوگرافیک ژنرالیزهبیش از نیمی از موارد انتقآیا مصرف مولتی ویتامین همغز انسان رو به کوچک تر شدستورالعمل مرکز کنترل بیتلاش های جدید در درمان فرانسان جدید از چه زمانی پازندگی، مدیریت انرژیچگونه مولکول های دی ان ایسردرد میگرنتاثیر کپسول نوروهرب بر تاحیای بینایی نسبی یک بیمهوموارکتوس ها ممکن است دتغییرات تکاملی سر انسان صفحه اصلیمنبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت چند سویهحس و ادراک قسمت پنجماز درخواست ها جدا شوکریستال زمان(قسمت سوم)داروی جدید ALSذرات کوانتومی زیر اتمی قبار مغز بر دو استخوانآیا احتمال دارد رویا از آمغز را از روی امواج بشناستمرکز بر امروزاولین سلول مصنوعیزبان متغیرنگاه مادی غیر علمی استشناخت حقیقت یا آرزوهای گتاثیر گیاه خواری بر رشد واختراع جدید اینترنت کوانفیزیک آگاهیهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان قابل مشاهده بخش کوچحس و ادراک قسمت سی و هشتممنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن آلزایمراستفاده از سلول های بنیاگوش دادن بهتر از حرف زدنداروی ضد تشنج با قابليت تروی و منیزیم در تقویت استآیاما مقهور قوانین فیزیکنقش نظام غذایی در تکامل متو آرامش و صلحیاین ابتدای تناقض هاستزبان، نشان دهنده ی سخنگو تاثیر درجه حرارت بر عملکچالش هوشیاری و اینکه چرا شانس یا نتیجه ی تلاشفرایند تکامل و دشواری هاهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان پیوستهادغام دو حیطه علوم مغز و خلاصه ای از مطالب همایش ممنبع هوشیاری کجاست؟(قسماصول سلامت کمرگریه ی ابر، رمز طراوت باغدر هر سوراخی سر نکنبخشش، عقلانی یا غیر عاقلآرامش و دانشروح رهایینقش درختان در تکاملتولید پاک و فراوان انرژیاکوییفلکسنتایج نادانی و جهلسلول های بنیادی منابع و اتاثیر رو ح و روان بر جسمشباهت کیهان و مغزقله سقوطهوش مصنوعی در کامپیوترهاجهشهای مفید و ذکاوتی که دارتباط غیرکلامی بین انسایافته های نوین علوم پرده خوشبختی چیستموفقیت هوش مصنوعی در امتبلندی در ذهن ما درک بلندیپیچیدگی های مغزمگسمروری بر تشنج و درمان هایدرمان های جدید میگرنبرخی مرزهای اخلاق و علوم آشتی بهتر استروشی برای بهبود هوش عاطفنقشه با واقعیت متفاوت استوهم جداییابداع دی ان ای بزرگترین دچرا ارتعاش بسیار مهم استسندرم پیریفورمیستاریخ، اصیل نیست و ساخته ضایعه ی عروقی مخچهقبل از آغازهوش عاطفی قسمت پنجمجریان انرژی در سیستم های از نظر علم اعصاب اراده آزژنهای هوش ، کدامندخطا در محاسبات چیزی کاملمیگرن شدید قابل درمان اسبه خودت مغرور نشوپیشرفت در عقل است یا ظواهمرزهای حقیقی یا مرزهای تدرمان جدید ای ال اس، توفربرخی سلولهای عصبی در تلااقیانوس نادانیرژیم غذایی سالم و ضد التهچندجهانیتیکاگرلور داروی ضد انعقاابزار بقا از نخستین هماننسبت طلایی، نشانه ای به سسیاهچاله هاترک امروزطعمه ی شبکه های ارتباط اجلوتیراستامهیچ چیز همیشگی نیستحقیقت راستین انسان علم باز تکینگی تا مغز از مغز تکنفرانس تشنج هتل کوثر اصده روش موفقیتما بخشی از این جهان مرتبطبیمار 101 ساله، مبتلا به سپروتز عصبی برای تکلممشاهدات آمیخته با اشتباهدرون آشفته ی تو و ظاهر خنبزرگترین درد از درون است امیدواریرحم مصنوعینوار مغز ترجمه رخدادهای تکامل داروینی هنوز در حاابزار بقای موجود زنده از همه چیز و هیچ چیزسال سیزده ماههتشنج و حرکات شبه تشنجی قاعلائم عصبی آلزایمر، با امقابله ی منطقی با اعتراضهر حرکت خمیده می شود و هر حافظه انسان و حافظه ی هوشاز تکینگی تا مغز از مغز تکوری گذرای ناشی از موبایدین، اجباری نیستمبتکران خودشکوفابیماری دویکآنچه حس می کنیم، نتیجه ی مغز مادران و کودکان در زمدرگیری مغزی در سندرم کووتفاوت های بین زن و مرد فقاندوه دردی را دوا نمیکندزمان پلانکنورون های ردیاب حافظهتا 20 سال آینده مغز شما به ابزارهای دفاعی و بقای موهمانند سازی در انسانستم، بی پاسخ نیستتظاهری از ماده است که بیدعدم درکمنابع انرژی از نفت و گاز وقتی ریشه ها عمیقند از چیحس و ادراک قسمت 87از تکینگی تا مغز، از مغز کارهای کوچک، بی ارزش نیسدانشمندان پاسخ کوانتومی مدل هولوگرافیک تعمیم یافبیشتر کمردردها نیازی به آیا مغز تا بزرگسالی توسعمغز انسان رو به کوچکتر شددغدغه نتیجه ی نادانی استتلاش های جدید در درمان سرانسان خطرناکترین موجودزندان ذهنیچگونه میتوان با قانون جنسردرد میگرن در کودکانتاثیر کپسول نوروهرب بر ساحیای بینایی نسبی یک بیمALS نگاهی کامل بر بیماری وهورمون شیرساز یا پرولاکتتغذیه بر ژنها تاثیر داردسوالات پزشکیمنبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت چیستحس و ادراک قسمت پنجاهاز روده تا مغزکشف مکانیسم عصبی خوانش پداروی جدید s3 در درمان ام رفلکس وتری با توضیح دکتر بار بزرگ ایستادن بر دو پاآیا احتمال دارد رویا از آمغز زنان جوانتر از مغز مرتمساح حد واسط میان مغز کواوکرلیزوماب داروی جدید شزبان مشترک ژنتیکی موجودانگاه محدود و تک جانبه، مششناخت درون، شناخت بیرون؛تاثیر گیاهخواری بر رشد و ادامه بحث تکامل چشمفیزیکدانان ماشینی برای تهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان موازی و حجاب هاحس و ادراک قسمت سی و ششممنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن ایرانی کرونا تولیداستیفن هاوکینگ در مورد هگوشه بیماری اتوزومال رسسداروی ضد تشنج توپیراماترویا و واقعیتآگاهی فراتر از آگاهینقش نظریه تکامل در شناساتو افق رویداد جهان هستیاینکه به خاطرخودت زندگی زبان، وسیله شناسایی محیطتاثیر درجه حرارت بر عملکچالش کمبود اندام برای پیشانس یا تلاشفرایند حذف برخی اجزای مغهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان پر از چیزهای اسرار آارتقا و تکامل سنت آفرینش وراپامیل در بارداریخلاصه ای از درمان های جدیمنبع هوشیاری کجاست؟(قسماضطراب و ترسگربه شرودینگر و تاثیر مشدر والنتاین کتاب بدید همبدون پیر فلکآرامش و سکونروزه داری متناوب، مغز را نقش ذهن و شناخت در حوادث تولید اندام با چاپ سه بعداکسی توسین و تکامل پیش انجات در راستگوییسلول های بدن تو پیر نیستنتاثیر روده بر مغزشباهت زیاد بین سلول هاي عقلب های سادههوش مصنوعی در تفکر خلاق اجهشهای مفید و ذکاوتی که دارتروز یا خوردگی و التهایاد گرفتن مداومخوشبختی دور از رنج های مموفقیت در تفکر استبلوغ چیستپیچیدگی های مغزی در درک زمرکز هوشیاری، روح یا بدن درمان های جدید در بیماری برخی نکات از گاید لاین پرآغاز فرایند دانستنروشی جدید در درمان قطع نخنقص های سیستمی ایمنیتوهم جدایی و توهم علمابزار هوش در حال ارتقا ازچرا بیماری های تخریبی مغسندرم پیریفورمیستازه های اسکیزوفرنی(جنوضایعات در عصب زیر زبانیقبل از انفجار بزرگهوش عاطفی قسمت اولجریان انرژی در سیستم های از نظر علم اعصاب اراده آزژنهای حاکم بر انسان و انسخطای ادراک کارمامیدان مغناطيسي زمین بشر به دنبال رستگاری باشپیشرفت ذهن در خلاقیت استمزایای شکلات تلخ برای سلدرمان جدید سرطانبرخی سيناپسها طی تکامل و الکترومغناطیس شنوایی و هرژیم غذایی ضد التهابینه ناامیدی بلکه ارتقاتیروفیبان موثر در سکته ی ابزار بقا از نخستین هماننشانه های گذشته در کیهان سیاهچاله های فضایی منابعترکیب آمار و ژنتیکظهور امواج مغزی در مغز مصلوزالمعده(پانکراس)مصنوعهیچ چیز، چقدر حقیقی استحقیقت غیر فیزیکیاز تکینگی تا مغز از مغز تکنگره بین المللی سردرد ددهن، بزرگترین سرمایهما تحت کنترل ژنها هستیم یبیمار مرکز تنفس سلولیپرورش مغز مینیاتوری انسامطالبه ی حق خوددروغ نگو به خصوص به خودتبسیاری از مجرمان، خودشانامیدواری و مغزرسم عاشق کُشی و شیوهٔ شهررساناها و ابر رساناها و عنوار مغز در فراموشی هاتکامل داروینی هنوز در حاابزار بقای موجود زنده از همه چیز کهنه میشودسانسور از روی قصد بسیاری تشنج عدم توازن بین نورون علت خواب آلودگی بعد از خومقابله با کرونا با علم اسهرچیز با یک تاب تبدیل به حباب های کیهانی تو در تواز تکینگی تا مغز از مغز تکی غایب شدی تا نیازمند دلدیوار همه اش توهم بودمتواضع باشبیماری دیستروفی میوتونیآنها نمیخواهند دیگران رامغز چون ابزار هوش است دلیدرگیری اعصاب به علت میتوتفاوت های تکاملی در مغز واندوهگین نباش اگر درب یا زمان به چه دلیل ایجاد میشنوروپلاستیسیتی چیستتا بحر یفعل ما یشاابعاد و نیازهای تکاملیهمجوشی هسته ای، انرژِی بستون فقرات انسان دو پا جلتعویض دارو در تشنجعدالت برای من یا برای همهمنابع انرژی از نفت و گاز ویتنام نوعی کرونا ویروس حس و ادراک قسمت چهلاز تکینگی تا مغز، از مغز کارهایی بیش از طراحی و گپدانشمندان اولین سلول مصنبا هوش مصنوعی خودکار روبآیا همه جنایت ها نتیجه بیمغز ایندگان چگونه استذهن ما از در هم شکستن منبتلاش های جدید شرکت نورالانسان عامل توقف رشد مغززونیسومایدچگونه مغز ما، موسیقی را پسردرد میگرنی در کودکانتاثیر کپسول نوروهرب بر ساحتیاط در ورزش زانو در خافقر داده ها در هوش مصنوعیهوش فوق العاده، هر فرد اسثبت و دستکار ی حافظهپیامهای کاربرانمنبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت چیستحس و ادراک قسمت پنجاه و یاز سایه بگذرکشف مکانیسمی پیچیده در بداروی جدید لنفوم و لوکمیرفتار مانند بردهبار سنین ابزار هوشمندی اآیا برای تولید مثل همیشه مغزهای کوچک بی احساستنفس هوازی و میتوکندریايندگان چگونه خواهند دیدزبان چهار حرفی حیات زمیننگاه کلی نگرشناسایی تاریخچه ی تکاملیتاثیر انتخاب از طرف محیط اداراوون تنها داروی تاییفال نیکوهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان ما میتواند به اندازحس و ادراک قسمت سیزدهممنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن اسپایکوژناستیفن هاوکینگ در تفسیر گوشت خواری یا گیاه خواریداروی ضد جنون در درمان تیبحثی در مورد عملکرد لوب فرویا و کابوسنقش هورمون های تیروئید دتو انسانی و انسان، شایستاینکه خانواده ات سالم بازدودن نقص از هوش مصنوعیتاثیر درجه حرارت بر عملکچالش دیدگاه های سنتی در بشاهکار قرنفراتر از دیوارهای باورهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان پر از چیزهای جادویی ارتقا یا بازگشت به قبل ازورزش هوازی مرتب خیلی به قخم شدن فضا-زمانمنبع هوشیاری کجاست؟(قسماطلاع رسانی اینترنتیگزیده ای از وبینار یا کنفدر یک فراکتال هر نقطه مرکبدون بار گذشتهآرامش(سکوت) stillness و تکاپوروزه داری و التهاب زیانبنقش روی و منیزیم در سلامتتولید سلولهای جنسی از سلاکسکاربازپین در درمان تشنخاع ما تا پایین ستون فقرسلول بنیادی و ای ال استاثیر روزه داری بر سلامت شباهت زیاد بین سلول هاي عقلب و عقلهوش مصنوعی در خدمت خلق وحجوانان وطنارزش های وارونهیاد بگیر فراموش کنیخانه ی تاریکمولکول ضد پیریبلعیدن ستاره توسط سیاهچاپیوند قلب خوک، به فرد دچامرکز حافظه کجاستدرمان های جدید سرطانبرخی نرمش ها برای درد زانآغاز فصل سرما و دوباره تکروشی جدید در درمان نابیننقص در تشخیص هیجانات عامتوهم جسمابزار بقا از نخستین همانچرا حیوانات سخن نمی گوینسندرم پای بی قرارتازه های بیماری پارکینسوضرورت زدودن افکارقبرستان ها با بوی شجاعتهوش عاطفی قسمت دهمجریان انرژی در سیستم های از واقعیت امروز تا حقیقتکفش و کتابخطای حسمیدان های مغناطیسی قابل به زودی شبکه مغزی به جای پیشرفتی مستقل از ابزار همسمومیت دانش آموزان بی گدرمان جدید سرطانبرداشت مغز ما از گذر زمانالکتروتاکسی(گرایش و حرکرژیم غذایی ضد دردنه به اعدامتکنولوژی های جدید و حالتابزار بقا از نخستین هماننشانه های پروردگار در جهسیاهچاله ها، دارای پرتو ترکیب حیوان و انسانظرف باید پر شود چه با چرک لیروپریم داروی ترکیبی ضدهیچ وقت خودت را محدود به حقیقت غیر قابل شناختاز تکینگی تا مغز از مغز تکنگره بین المللی سردرد ددو ویژگی انتزاع و قدرت تجمانند آب باشبیماری لبر و نابینایی آنپرکاری تیروئیدمطالبی در مورد تشنجدریای خدابسیاری از بیماری های جدیامیدی به این سوی قبر نیستبسیاری از بیماری های جدیامیدی تازه در درمان سرطارستگاری محدود به یک راه ننوار مغز در تشخیص بیماری تکامل داروینی هنوز در حاابزار بقای موجود زنده از همه چیز در زمان مناسبسانسور بر بسیاری از حقایتشویق خواندن به کودکانعماد الدین نسیمی قربانی ملاحظه های اخلاقی دربارههز ذره، یک دنیاستحباب هایی تو در تواز تکینگی تا مغز از مغز تکیهان خود را طراحی میکنددیوار، از ابتدا توهم بودمجموعه های پر سلولی بدن مبیماری سلیاکآنژیوگرافی از مغزمغز چگونه صداها را فیلتر درب بسته با غیر خود باز متفاوت های زبانی سرمنشا تاندام حسی، درک از بخش هایزمان شگفت انگیزنوروز مبارکتاول کف پا و حقیقتابعاد اضافه ی کیهانهمراه سختی، اسانی هستستارگانی قبل از آغاز کیهتعامل انسان و هوش مصنوعیعسل طبیعی موثر در کنترل بمنابع انرژی از نفت و گاز ویتامین E برای فعالیت صححس و ادراک قسمت چهل و هفتاز تکینگی تا مغز، از مغز کاربرد روباتهای ريزنانودانشمندان تغییر میدان مغبا هر چیزی که نفس می کشد مآیا هوش مصنوعی می تواند نمغز ابزار بقای برتر مادیذهن چند جانبه نیازمند نگتلاش هایی در بیماران قطع انسانیت در هم تنیده و متصزونا به وسیله ویروس ابله چگونه مغز پیش انسان یا همسردرد و علتهای آنتاثیر کتامین در درمان پااحتیاط در تعویض داروهافلج نخاعی با الکترودهای هوش مصنوعی می تواند بر احثبت امواج الکتریکی در عصسایتهای دیگرمنبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت های متفاوتحس و ادراک قسمت پنجاه و داز علم جز اندکی به شما داکشف ارتباط جدیدی از ارتبداروی جدید میاستنی گراویرفتار وابسته به شکلبارداری بدون رحمآیا بزرگ شدن مغز فقط در دمغز، فقط گیرندهتنفس هوازی و میتوکندریايا اراده آزاد توهم است یزبان نیاز تکاملی استنگاه انسان محدود به ادراشناسایی سلول های ایمنی اادب برخورد با دیگرانفاکسیبتهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان مادی، تجلی فضا در ذهحس و ادراک قسمت ششممنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن اسپایکوژن ضد کرونااستخوان های کشف شده، ممکگیلگمش باستانی کیستدارویی خلط آوربحثی درباره هوش و تفاوتهرویا و خبر از آیندهنقش هورمون زنانه استروژنتو با همه چیز در پیوندیاینترنت بدون فیلتر ماهواسفر فقط مادی نیستتاثیر درجه حرارت بر عملکچاالش ها در تعیین منبع هوشاهکار شش گوشفرد موفقهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان دارای برنامهارتوکين تراپی روشی جديد ورزش هوازی ، بهترین تمریخونریزی مغز در سندرم کوومنبع هوشیاری کجاست؟(قسماطلاعات حسی ما از جهان، چگزارش یک مورد جالب لخته ودر کمتر از چند ماه سوش جدبدون زمان، ماده ای وجود نآزمون تجربی، راهی برای رروزه داری و بیمار ی ام اس نقش روزه داری در سالم و جتولترودیناگر فقط مردم میفهمیدند کنخستین تمدن بشریسلول بنیادین از مخاط بینتاثیر روغن رزماری استنشاشجاعت و ترسقلب یا مغزهوش مصنوعی در خدمت خلق وحجوانان وطنارزش های حقیقی ارزش های غیادگیری مهارت های جدید دخانواده پایدارمولتیپل اسکلروز در زنان بنی عباس، ننگی بر تاریخپیوند مغز و سر و چالشهای مرکز حافظه کجاستدرمان های رایج ام اسبرخی نرمش ها برای زانوآغاز مبهم آفرینشروشی جدید در درمان سکته منقطه ی رسیدن به قلهتوهمات و شناخت حقیقتابزار بقا از نخستین همانچرا حجم مغز گونه انسان درسندرم پس از ضربه به سرتازه های درمان ام اسضرب المثل یونانیقدم زدن و حرکت دید را تغیهوش عاطفی قسمت دومجراحی گردن همیشه برای دیاز کجا آمده ام و به کجا میکل اقیانوس در یک ذرهخطر آلودگی هوامیدان های کوانتومی خلابه زیر پای خود نگاه نکن بپپوگستمسمومیت دانش آموزان، قمادرمان دارویی سرطان رحم ببرداشتت از جهان رو زیاد الکترودهای کاشتنیراه فراری نیستنه به اعدامتکنولوژی و پیشرفتابزار بقا از نخستین هماننشانه های بیداری روحیسیاهچاله و تکینگی ابتدایترازودونعقل مجادله گرلیس دگرامفتامین یا ویاسهیچ کاری نکردن به معنی چیحقیقت، آن چیزی نیست که جلاز تکینگی تا مغز از مغز تکنترل همجوشی هسته ای با هدو بیماری روانی خود بزرگ ماه رجببیماری میاستنی گراویسپرتوهای صادر شده از سیاهمطالعه ای بیان میکند اهددرک فرد دیگر و رفتارهای امعماری، هندسه ی قابل مشادرک نیازمند شناخت خویش ابشکه ای که ته نداره پر نمامگا سه عامل مهم سلامترشته نوروایمونولوژی و نقنوار مغزی روشی مهم در تشختکامل زبانابزار بقای موجود زنده از همه چیز در زمان کنونی استساهچاله ها تبخیر نمیشودتشخیص ژنتیکی آتروفی های عوامل موثر در پیدایش زباملاحظات بیهوشی قبل از جرهزینه ای که برای اندیشیدحد و مرزها توهم ذهن ماستاز تکینگی تا مغز از مغز تکیهانِ هوشیارِ در حال یادید تو همیشه محدود به مقدمجرم، گاهی قربانی استبیماری ضعف عضلات نزدیک بآنان که در قله اند هرگز خمغز ناتوان از توجیه پیدادرختان چگونه بر تشکیل ابتفاوت ایستایی و تکاپوانرژی بی پایان در درون هرزمزمه ات مانده در گوشمنوروز یا روز پایانیتابوهای ذهنیابعاد بالاترهمراهی میاستنی با برخی سسخن نیکو مانند درخت نیکوتعامل انسان با هوش مصنوععشق درونی به یگانگی خلقتمنابع انرژی از نفت و گاز ویتامین E در چه مواد غذایحس و ادراک قسمت چهل و هشتاز تکینگی تا مغز، از مغز کاربرد روباتهای ريز، در دانشمندان روش هاي جدیدی با آتش، بازی نکن و بعد از آیا هوش مصنوعی زندگی بشرمغز ابزار برتر بقاذهن هوشیار در پس ماده ی متلاشی برای درمان قطع نخاانسانیت در برابر دیگرانزیان غذاهای پرچربچگونه هموساپينس بر زمین سردرد به دلیل مصرف زیاد متاثیر گیاه خواری بر رشد واحساس گذر سریعتر زمانفلج بل، فلجی ترسناک که آنهوش مصنوعی و کشف زبان هایجلو رفتن یا عقبگردمنبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت و مجازحس و ادراک قسمت پنجاه و سازدواج های بین گونه ای، رکشف جمجمه ای درکوه ایرهوداروی جدید آلزایمررفتار اجتماعی انسان، حاصبازگشایی مجدد مطب دکتر سآیا تکامل و تغییرات ژنتیمغزتان را در جوانی سیم کشتنفس بدون اکسیژنايا اراده آزاد توهم است یزبان و کلمه حتی برای کساننگاه از بیرون مجموعهشواهدی از نوع جدیدی از حاادراک ما درک ارتعاشی است فاجعه ی جهل مقدسهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان مرئی و نامرئیحس و ادراک قسمت شصت و هشتمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن دیگر کرونا ساخته شاستروژن مانند سپر زنان دگیاه بی عقل به سوی نور میدارویی ضد بیش فعالی سیستبحثی درباره هوش و تفاوتهآپومورفین در پارکینسونرویا بخشی حقیقی از زندگی نقش ویتامین K در ترمیم استو با باورهایت کنترل میشایندرالسفر نامه سفر به بم و جنوب تاثیر درجه حرارت بر عملکنابینایی در نتیجه ی گوشی شاید گوشی و چشمی، آماده شفرد یا اندیشههوش مصنوعی از عروسک بازی جهان در حال نوسان و چرخشارتباط میکروب روده و پارورزش و میگرنخواندن ، یکی از شستشو دهنمنبع هوشیاری در کجاست؟ قاطلاعاتی عمومی در مورد مگشایش دروازه جدیدی از طردر آرزوهایت مداومت داشتهبرنامه و ساختار پیچیده مآزمون ذهنی گربه ی شرودینروزه داری سلول های بنیادنقش رژیم غذایی بر رشد و اتومورها و التهاب مغزی عااگر میدانی مصیبت بزرگتر نخستین تصویر از سیاهچالهسلول عصبی شاهکار انطباق تاثیر رژیم گیاه خواری بر شرکت نورالینک ویدیویی ازقلب دروازه ی ارتباطهوش مصنوعی درمانگر کامپیجواب دانشمند سوال کننده ارزش حقیقی زبان قسمت اولیادگیری هوش مصنوعی، عمیقخار و گلمواد کوانتومی جدید، ممکنبه قفس های سیاهت ننازپیوند اندام از حیوانات بمرکز خنده در کجای مغز استدرمان های علامتی در ام اسبرخی نرمش های گردنإِلَهِي هَبْ لِي كَمَالَريتوکسيمب در درمان ام اسنقطه ای بود و دگر هیچ نبوتوکل بر خداابزار بقا از نخستین همانچرا خشونت و تعصبسندرم جدایی مغزتبدیل پلاستیک به کربن و سضربه مغزی در تصادف رانندقدرت مردمهوش عاطفی قسمت سومجستجوی متن و تصویر به صوراز کسی که یک کتاب خوانده کلمات بلند نه صدای بلندخطرات هوش مصنوعیمیدان بنیادین اطلاعاتبه سیاهی عادت نکنیمپایان، یک آغاز استمسیر دشوار تکامل و ارتقادرمان زخم دیابتی با تکنوبررسي علل احتمالي تغيير الگو نداشتیمراه نجاتنه بدبخت بلکه نادانتکنولوژی جدید که سلول هاابزار بقا از نخستین هماننظام مثبت زندگیسیاهچاله ی منفرد یا سیاهترازودونعقل سالملا اکراه فی الدینهیچ کس مانند تو نگاه نمیکحقایق ممکن و غیر ممکناز تکینگی تا مغز از مغز تکنترل جاذبهدو بار در هفته ماهی مصرف ماپروتیلینبیماری های میتوکندریپرتوزایی از جسم سیاهبیماری های مغز و اعصاب و پرسش و چستجو همیشه باقی امعنی روزهدرک و احساسبشریت از یک پدر و مادر نیاما شما از دید خفاش کور هرشد مغز فرایندی پیچیده انوار مغز، مفید و بی خطرتکامل زبانابزار بقای موجود زنده از همه چیز، ثبت می شودسایه ی هوشیاریتشخیص آلزایمر سالها قبل عوامل ایجاد لغت انسانی و ممانتین یا آلزیکسا یا ابهزینه سنگین انسان در ازاحریص نباشاز تکینگی تا مغز از مغز تکیست هیداتید مغزدیدن خدا در همه چیزمحل درک احساسات روحانیبیماریهای تحلیل عضلانی اآنزیم تولید انرژی در سلومغز و قلب در جنین موش مصندرختان اشعار زمینتفاوت ارباب و رهبر حقیقیانرژی تاریکزنان باهوش ترنورالژیتاثیر فکر بر سلامتاتفاق و تصادفهمراهی نوعی سردرد میگرنیسخن و سکوتتعداد کلی ذهن ها در جهان عشق، شلوغ کردن نیستمنابع انرژی از نفت و گاز ویتامین کاحس و ادراک قسمت چهل و دوماز تکامل تا مغز از مغز تا کاش شرف اجباری بود یا حتیدانشمندان روشی برای تبدیبا تعمق در اسرار ابدیت و آیا هوش ارثی دریافتی از پمغز از بسیاری حقایق می گرذهن و شیمی بدنتلاشی تازه برای گشودن معانسان، گونه ای پر از تضادزیباترین چیز در پیر شدنچگونه هوشیاری خود را توسسردرد تنشنتاثیر گیاه خواری بر رشد واحساسات کاذبفلج خوابهوش مصنوعی یا حماقت طبیعجلوتر را دیدنمنبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت و انعکاسحس و ادراک قسمت پنجاه و شاسکلت خارجی در درمان اختکشف جدید تلسکوپ جیمز وبداروی جدید ای ال اسرقیبی قدرتمند در برابر مبازگشت از آثار به سوی خداآیا جنین انسان، هوشمندی مغزتان را در جوانی سیمکشتنها مانع در زندگی موارد ای نعمت من در زندگیمزبان و بیان نتیجه ساختماتاثیر احتمالی عصاره تغلینگاه از دور و نگاه از نزدشواهدی از دنیسوان(شبه نئفاصله ها در مکانیک کوانتهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان مشارکتیحس و ادراک قسمت شصت و دومنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن دیگری ضد کرونا از داسرار آفرینش در موجگیاه خواری و گوشت خوار کدداستانها و مفاهیمی اشتبابحثی درباره هوش و تفاوتهآپومورفین در پارکینسونرویا تخیل یا واقعیتنقش ژنتیک در درمان اختلاتو باید نیکان را به دست بایا کوچک شدن مغزانسان السفر به مریخ در 39 روزتاثیر درجه حرارت بر عملکناتوانی از درمان برخی ویشاید درست نباشدفرد حساس از نظر عاطفی و بهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان در حال ایجاد و ارتقاارتباط ماده و انرژیورزش بهترین درمان بیش فعخواب زمستانی سلول های سرمنبع هوشیاری در کجاست؟(قاطلاعاتی عمومی در مورد مپل جویی اصفهاندر آسمان هدیه های نادیدنبرنامه ی مسلط ژنها در اختآزمون ذهنی گربه شرودینگرروزهای بد باقی نمیماندنقش رژیم غذایی در رشد و اتومورهای نخاعیاگر نیروی مغناطیس نباشد نخستین روبات های زنده ی جسلول عصبی، در محل خاص خودتاثیر رژیم گیاه خواری بر شربت ضد خلطقلب روباتیکهوش مصنوعی درخدمت خلق وحجواب سنگ اندازیارزش حقیقی زبان قسمت دومیادگرفتن، آغاز حرکت است خارق العاده و استثنایی بموجود بی مغزی که می تواندبه مغز خزندگان خودت اجازپیوند اندام حیوانات به امرگ چیستدرمان ژنتیکی برای نوآوریبرخی یونها و مولکول های مافت فشار خون ناگهانی در وریه زغالینقطه بی بازگشتتوپیراماتابزار بقا از نخستین همانچرا در مغز انسان، فرورفتسندرم دزدی ساب کلاوینتبدیل تراکت صوتی مصنوعی ضررهای مصرف شکر و قند بر قدرت و شناخت حقیقتهوش عاطفی قسمت ششمجستجوی هوشیاری در مغز مااز آغاز خلقت تا نگاه انساکلوزاپین داروی ضد جنوندفاع از پیامبرمیدازولام در درمان تشنج به سخن توجه کن نه گویندهپاکسازی مغزمسئول صیانت از عقیده کیسدرمان ساده ی روماتیسمبررسی مغز با امواج مادون الگو و عادت را بشکن و در اراه های جدید برای قضاوت رنه جنگ و نه خونریزیتکنولوژی جدید که سلول هاابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیسیاهچاله ی تولید کنندهتراشه مغز بدون واسطه ی دعقلانیت بدون تغییرلاموژین داروی ضد اوتیسم؟هیچ کس حقیقت را درون مغز حل مشکلاز تکینگی تا مغز از مغز تکندر در بیماریهای التهابدو برابر شدن خطر مرگ و میماجرای جهل مقدسبیماری وسواسپرسشگری نامحدودمعادله ها فقط بخش خسته کندرک کنیم ما همه یکی هستیمبعد پنجمامروز دانش ژنتیک هیچ ابهرشد مغز علت تمایل انسان بنوار مغز، ترجمه ی فعالیت تکامل زبان انسان از پیشیابزار بقای موجود زنده از همه ی سردردها بی خطر نیستسایه را اصالت دادن، جز فرتشخیص ایدزعواملی که برای ظهور لغت امن کسی در ناکسی دریافتم هزاران سال چشم های بینا وحرکات چشم، ترجمه کننده ی از تکینگی تا مغز از مغز تکیست کلوئید بطن سومدیدگاه نارسای دوگانه ی ممحل درک احساسات روحانی دبیماری، رساله ای برای سلآواز خواندن در قفس، نشانمغز و اخلاقدرد و درستفاوتهای جنسیتی راهی براانرژی تاریک که ما نمی توزنجیرها را ما باید پاره کنوسانات کوانتومی منبع ماتاثیر مشاهده بر واقعیت باتوبان اطلاعات و پلِ بینهندسه ی پایه ایسخن پاک و ثابتتعذیه ی ذهنعصب حقوق نورولوومنابع انرژی از نفت و گاز ویتامین کا و استخوانحس و ادراک قسمت چهل و سوماز تکامل تا مغز، از مغز تکتاب گران و پرهزینه شد ولدانش، قفل ذهن را باز میکنبا خودت نجنگآیا هوش سریعی که بدون احسمغز به تنهایی برای فرهنگ ذهن تو همیشه به چیزی اعتقتلاشی جدید در درمان ام اسانعطاف پذیری مکانیسمی علزیباترین چیز در افزایش سچگونه واکسن کرونا را توزسردرد سکه ایتاثیر گیاه خواری بر رشد واخلاق و علوم اعصابفلج خواب چیستهوش مصنوعی گوگل به کمک تشجمجمه انسان های اولیهمنبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت تقویت شدهاسکار، لگوی هوشمندکشتن عقیده ممکن نیستداروی جدید برای میاستنی رموزی از نخستین تمدن بشربازگشت به ریشه های تکاملآیا جهان ذهن و افکار ما ممغط یک گیرنده استتنها در برابر جهانای همه ی وجود منزبان و بیان، در سایه پیشرتاثیر ترکیبات استاتین (سنگاه از درون قفس یا بیرونشیشه ی بازالتی و سیلیکونفاصله ی همیشگی تصویر سازهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان معناحس و ادراک قسمت شصت و ششمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن سرطاناسرار بازسازی اندام هاگیرنده باید سازگار با پیدخالت در ساختار ژنهابحثی درباره هوش و تفاوتهآب زندگی است قسمت چهارمرویا حقی از طرف خدانقش گرمایش آب و هوا در همتو برای خزیدن خلق نشده ایایا این جمله درست است کسیسفر تجهیزات ناسا به مریخ تاثیر درجه حرارت بر عملکناتوانی در شناسایی چهره شایسته نیست در جیب خود قرفردا را نمیدانیمهوش مصنوعی از عروسک تا کمجهان ریز و درشتارتباط متقابل با همه ی حیورزش در کمر دردخواب سالم عامل سلامتیمنبع خواب و رویااعتقاد اشتباه، نتیجه ی نپل خواجو اصفهاندر آستانه ی موج پنجم کوویبرندگان نوبل فیزیک ۲۰۲۱آزادی عقیده، آرمانی که تروزهای سختنقش زنجبیل در جلوگیری از تومورهای ستون فقراتاگر نعمت فراموشی نبود بسنرمش های مفید برای درد زاسلولهای ایمنی القا کنندهتاثیر رژیم گیاه خواری بر شش مرحله تکامل چشمقلب را نشکنهوش مصنوعی ساخته هوش طبیجوسازی مدرنارزش حقیقی زبان قسمت سومیادآوری خواب و رویاخبر مهم تلسکوپ هابلموجودات مقهور ژنها هستندبه نقاش بنگرپیوند سر آیا ممکن استمرگ و میر پنهاندرمان پوکی استخوانبرخی اثرات مضر ویتامین دافت هوشیاری به دنبال کاهریواستیگمیننمیتوان با بیرون انداختنتوانایی مغز و دیگر اجزای ابزار بقا از نخستین همانچرا ذرات بنیادی معمولاً سندرم سردرد به دلیل افت فتبدیل سلولهای محافط به سضررهای شکر بر سلامت مغزقدرت کنترل خودهوش عاطفی بیشتر در زنانحفره در مغزاز انفجار بزرگ تا انفجار کلید نزدیک و نگاه تو بر فدفاع در برابر تغییر ساختمکان زمان یا حافظه زمانبهبود حافظه پس از رخدادهپارادوکس ها در علممسئولیت جدیددرمان سرگیجه بدون نیاز ببررسی و اپروچ جدید بر بیمالگوی بنیادین و هوشیاریراه های جدید برای قضاوت رچه زیاد است بر من که در ایتکینگیابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیسیاره ی ابلهانتراشه ها روی مغزعقیده ی بی عمللایو دوم دکتر سید سلمان فهیچ اندر هیچحلقه های اسرارآمیزاز تکینگی تا مغز از مغز تکندر علیه سرطاندو برابر شدن خطر مرگ و میماجرای عجیب گالیلهماده ی تاریکبیماری کروتز فیلد جاکوبآلودگی هوا چالش قرن جدیدمعجزه های هر روزهدرک احساسات و تفکرات دیگبعد از کروناانفجار و توقف تکاملی نشارشد در سختی استنوار عصب و عضلهتکامل ساختار رگهای مغزی ابزار بقای موجود زنده از همه جا خیر بکارساخت سلول عصبی حتی پس از تصویر خورشید یا خود خورشعوارض ازدواج و بچه دار شدمن پر از تلخیمهستي مادي ای که ما کوچکترحرکت چرخشی و دائمی کیهاناز تکینگی تا مغز از مغز تکپسول ژری لاکتدژا وو یا اشنا پنداریمحدودیت چقدر موثر استبیندیشآینه در اینهمغز و اخلاقدرد باسن و پا به دلیل کاهتقلید مرحله ای نسبتا پیشانرژی خلا ممکن استزندگی فعال و مثبت روند آلنوشیدن چای برای مغز مفید تاثیر نگاه ناظر هوشیار باتوسوکسیمایدهندسه ی رایج کیهانسختی ها رفتنی استتغییرعصب سیاتیکمنابع انرژی از نفت و گاز ویتامین کا در سبزیجاتحس و ادراک قسمت نهماز تکامل تا مغز، از مغز تکتاب زیست شناسی باوردانش، یک انسان را ناسازگبا خدا باشآیا هشیاری کوانتومی وجودمغز بیش از آنچه تصور میشوذهن خود را مشغول هماهنگیتمایل زیاد به خوردن بستناهرام مصر از شگفتی های جهزیر فشار کووید چه باید کرچگونه آن شکری که می خوریمسردرد عروقی میگرنتاثیر گیاه خواری بر رشد واخلاق پایه تکامل و فرهنگفلج دوطرفه عصب 6 چشمهوش مصنوعی گوگل به کمک تشجنین مصنوعیمنبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت خلا و وجود و درک ماساس انسان اندیشه و باور گل خاردار، زیباستداروی جدید برای کاهش وزنرمز و رازهای ارتباط غیر کبازخورد یا فیدبکآیا جهش های ژنتیکی، ویرونفرت، اسیب به خود استتنهاییای آنکه نامش درمان و یادشزبان و تکلم برخی بیماریهتاثیر تغذیه بر سلامت روانگاه از درون مجموعه با نگشکل های متفاوت پروتئین هفتون های زیستیهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان هوشمندحس و ادراک سی و هفتممنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن سرطاناصفهان زیباگالکانزوماب، دارویی جدیدر میان تاریکی و روشناییبحثی درباره هوش و تفاوتهآب زندگی است قسمت هفتمرویاها از مغز است یا ناخونقش پیش زمینه ها و اراده تو تغییر و تحولیایا ابزار هوشمندی یا مغز سفر دشوار اکتشافتاثیر درجه حرارت بر عملکنادیدنی ها واقعی هستندشادی، پاداش انجام وظیفهفرزندان زمان خودهوش مصنوعی از عروسک تا کمجهان شگفت انگیزارتباط چاقی و کاهش قدرت بوزن حقیقی معرفت و شناختخواب سالم عامل سلامتی و یمنتظر نمان چیزی نور را بهاعتماد به خودپلاسمای غالبدر درمان بیماری مولتیپل برین نت به جای اینترنتآزار دیگری، آزار خود استروش مقابله مغز با محدودینقش زبان در سلطه و قدرت اتوهم فضای خالیاگر نعمت فراموشی نبود بسنرمش های مفید در سرگیجهسلولهای بنیادی مصنوعی درتاثیر رژیم گیاهخواری بر ششمین کنگره بین المللی سقوی تر باشهوش مصنوعی، اتفاقات و تحجامعه ی آسمانیارزش خود را چگونه میشناسیاری خدا نزدیک استخدا موجود استمورد نادر همپوشانی دو بیبه نقاش بنگرپیوند سر، یکی از راه حلهامرگ و میر بسیار بالای ناشدرمان پوکی استخوانبرخی اختلالات عصبی مثانهافتخار انسانریاضیات یک حس جدید استنمیتوان بر سیاه سیاه نوشتوازن مهمتر از فعالیت زیابزار بقا از نخستین همانچراروياها را به یاد نمی آسوپاپ ها یا ترانزیستورهاتبر را بردارضعیف و قویقدرت انسان در نگاه به ابعهوش عاطفی در زنان بیشتر احق انتخاباز بار خود بکاه تا پرواز کلام و زبان، گنجینه ای بسدقیق ترین تصاویر از مغز امکانیک کوانتومی بی معنی بهداشت خوابپاسخ گیاهان در زمان خوردمسئولیت در برابر محیط زیدرمان سرگیجه بدون نیاز ببررسی ژنها در تشخیص بیماالگوبرداری از طبیعتراه پیروزی در زندگی چیستنه عدم مطلق بلکه عدم با قتکامل فردی یا اجتماعیابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیسیاره ابلهانتراشه ی هوش مصنوعی در مغزعلم و ادراک فقط مشاهده ی لبخند بزن شاید صبح فردا زهیچگاه از فشار و شکست نترحمله ویروس کرونا به مغزاز تکینگی تا مغز از مغز تکوچ از محیط نامناسبدو داروی جدید برای میاستدو سوی واقعیتماده ی خالیبیماری گیلن باره و بیمارآلودگی هوا و ویروس کرونامعجزه ی چشمدرک تصویر و زبان های مخلتبعد از کروناانقراض را انتخاب نکنیدرشد، رسیدن به یک هدف نیستنوار عصب و عضلهتکامل شناخت انسان با کشفابزار بقای موجود زنده از همیشه چیزی برای تنهایی دساخت شبکه عصبی مصنوعی با تصویر در هم تنیدگی کوانتعید نوروز مبارکمن بی من، بهتر یاد میگیرمهستی ما پس از شروعی چگال حس متفاوتاز تکینگی تا مغز از مغز تکامپیوتر سایبورگدژاوو یا آشناپنداریمحدودیت های حافظه و حافظبیهوش کردن در جراحی و بیمآیندهمغز و سیر تکامل ان دلیلی درد زانو همیشه نیاز به جرتقلید از روی طبیعتانرژِی برای ایجاد اضطرابزندگی هوشمند در خارج از زنوعی سکته مغزی ، وحشتناک تاثیر نگاه و مشاهده ناظر اتصال مغز و کامپیوترهندسه بنیادینسرنوشتتغییر الگوی رشد مغزی با زعضلانی که طی سخن گفتن چقدمنابع انرژی از نفت و گاز ویتامین بی 12 در درمان دردحس و ادراک قسمت چهارماز تکامل تا مغز، از مغز تکتاب طبیعت در قالب هندسهدائما بخوانبا طبیعت بازی نکنآیا واکنش های یاد گرفته ومغز برای فراموشی بیشتر کذهن سالمتمایز یا کشف یگانگیاولویت بندی ها کجاستزیرفون داروی ضد ام اسچگونه انتظارات بر ادراک سرطان کمیت گراییتاثیر گیاه خواری بر رشد واختلاف خانوادگی را حل کنفن آوری های جدید علیه شناهوش مصنوعی الفاگوجنگ هفتاد و دو ملت همه را حس و ادراک قسمت بیست و چهمنبع هوشیاری کجاست قسمت والزارتان داروی ضد فشار استفاده از مغز، وزن را کمگل درون گلدانداروی جدید برای ای ال اسرمز گشایی از اتصالات مغزبازسازي مغز و نخاع چالشی آیا جهش ژنتیکی و تنظیم اجنقاشی هایی با بوی گذشته یتنهایی رمز نوآوری استایمپلانت مغزیزبان و شناخت حقیقت قسمت چتاثیر حرکات چشم بر امواج نگاه حقیقی نگاه به درون اشکل پنجم مادهفروتنی معرفتیهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان هوشیارحس و ادراک- قسمت پنجاه و منبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن ضد اعتیاداصل بازخوردگام کوچک ولی تاثیرگذاردر مانهای کمر دردبحثی درباره احساسات متفاآب زندگی است قسمت اولرویاهای پر رمز و حیرتی درنقش آتش در رسیدن انسان بهتو جهانی هستی که خودش را ایا بیماری ام اس (مولتیپسفرنامه سفر به بم و جنوب تاثیر درجه حرارت بر عملکنادانی در قرن بیست و یکم،شب سیاه سحر شودفرضیه ای جدید توضیح میدههوش مصنوعی از عروسک تا کمجهانی که نه با یک رخداد و ارتباط هوش ساختار مغز و ژوزوز گوشخواب عامل دسته بندی و حفطمنتظر زمان ایده آل نشواعتماد به خودپمبرولیزوماب در بیماری چدر سال حدود 7 میلیون نفر برای یک زندگی معمولیآسيب میکروواسکولاریا آسروش های صرفه جویی در ایجانقش زبان در سلطه و قدرت اتوهم فضای خالی یا توهم فضاگر با مطالعه فیزیک کواننرمش های موثر در کمردردسلام تا روشناییتاثیر رژِیم غذایی بر میگصبور باشقیچی ژنتیکیهوش احساسیجاودانگی مصنوعیاز فرد ایستا و متعصب بگذرژن همه چیز نیستخدا نور آسمان ها و زمین اموسیقی نوبه نادیدنی ایمان بیاورپیوندهای پیچیده با تغییرمرگ و سوال از قاتلدرمان آرتروز با ورزش موضبرخی اصول سلامت کمرافراد آغاز حرکت خودشان رریتوکسیمابنمای موفقیتتوسعه هوش مصنوعی قادر اسابزار بقا از نخستین همانچراروياها را به یاد نمی آسوپاپ ها یا ترانزیستورهاتحریک عمقی مغزطلوع و حقیقتقدرت ذهنهوش عاطفی در زنان بیشتر احقیقت قربانی نزاع بین بی از بحث های کنونی در ویروسکلام، در تحولی شگفت آور بدل به دریا بزنمکانیزمهای دفاعی در براببوزون هیگز چیستپختگی پس از چهل سالگي به مستند جهان متصلدرمان سرگیجه بدون داروبررسی بیماری التهابی رودالتهاب شریان تمپورالراه انسان شدن، راه رفتن ونهایت معرفت و شناخت درک عتکامل مادی تا ابزار هوشمابزار بقا از نخستین هماننظریه ی ریسمانسیاره ابلهانتراشه ی بیولوژِیکعلم و روحلحظات خوش با کودکانهیپرپاراتیروئیدیسمحمایت از طبیعتاز تکینگی تا مغز از مغز تکوچک شدن مغز از نئاندرتااز تکینگی تا مغز از مغز تکوچکی قلبدولت یا گروهکماده ای ضد التهابیبیماری آلزایمر، استیل کوآلودگی هوا و پارکینسونمعجزه ی علمدرک حقیقت نردبان و مسیری بعد از کرونا دلخوشی بیهوانواع سکته های مغزیز گهواره تا گورنوار عصب و عضلهتکامل، نتیجه ی برنامه ریابزار بقای موجود زنده از همیشه چشمی مراقب و نگهباساخت شبکه عصبی با الفبای تصویر زیبا از سلولعامل کلیدی در کنترل کارآمننژیتهشت توصیه برای کاستن از دحس چشایی و بویاییاز تکینگی تا مغز از مغز تکاهش مرگ و میر ناشی از ابدگرگونی های نژادی و تغییمحدودیت درک انسانبیهوشی در بیماران دچار اآینده ی انسان در فراتر ازمغز کوانتومیدردهای سال گذشته فراموش تقلید از طبیعتانسولینزندگی و دارایینیکولا تسلاتاثیر نگاه انسان بر رفتااثر مضر مصرف طولانی مدت رهندسه در پایه ی همه ی واکسریع دویدن مهم نیستتغییر دیگران یا تغییر خوغم بی پایانمنابع انرژی از نفت و گاز ویتامین بی هفدهحس و ادراک قسمت نوزدهماز تکامل تا مغز، از مغز تکتاب، سفری به تاریخداروهای مصرفی در ام اسبالاترین هدف از دولتآیا یک، وجود داردمغز بزرگ چقدر مفید هست ؟تمدن قدیمی ای در جنوب ایراولین قدم شناخت نقص های خزیرک ترین مردمچگونه به سطح بالایی از هوسرعت فکر کردن چگونه استتاثیر گیاه خواری بر رشد واختلال خواب فرد را مستعد فناوری هوش مصنوعی نحوه خهوش مصنوعی از عروسک های بجنگ و تصور از جنگحس و ادراک قسمت بیست و یکمنبع هوشیاری کجاست قسمت واکنش های ناخودآگاه و تقاستفاده از نظریه ی تکامل گل زندگیداروی جدید برای دیابترمز پیشرفت تواضع است نه طبحتی علمی درباره تمایل بآیا خداباوری محصول تکاملچقدر به چشم اعتماد کنیمتنبیه چقدر موثر استایمپلانت مغزی و کنترل دو زبان و شناخت حقیقت قسمت اتاثیر دوپامین و سروتونیننگاه دوبارهشکرگزار هر چیزی باش که دافروتنی و غرورهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان های بسیار دیگرحس و ادراک- قسمت بیست و پمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن علیه سرطاناصل در هم تنیدگی و جهانی گامی در درمان بیماریهای در محل کار ارزش خودت را ببحثی درباره احساساتی غیرآب زندگی است قسمت دومرویای شفافنقش انتخاب از طرف محیط، نتو جدای از کیهان نیستیایا بدون زبان میتوانیم تسفرنامه سفر به بم و جنوب تاثیر درجه حرارت بر عملکنازوکلسینشبیه سازی میلیون ها جهان فساد اقتصادی سیتماتیک درهوش مصنوعی از عروسک تا کمجهانی که از یک منبع، تغذیارتباط پیوسته ی جهانوسواس، بیماری استخودآگاهی و هوشیاريمنحنی که ارتباط بین معرفاعتماد بی موردپنج اکتشاف شگفت آور در مودر عید نوروز مراقب تصادف برای پیش بینی آینده مغز دآسیب ها ناشی از آلودگی هوروش هایی برای کم کردن اضطنقش سجده بر عملکرد مغزتوهم لیلیپوتی(ریزبینی)اگر تلاش انسان امروز برانرمشهای مهم برای تقویت عسلاح و راهزنیتاثیر سلامت دستگاه گوارشصبر لازمه ی پیروزی استقیچی ژنتیکی تهدید یا فرصهوش احساسیجایی برای یاد گرفتن باقی از مخالفت بشنوژن همه چیز نیستخدا بخشنده است پس تو هم بموسیقی هنر مایع استبه هلال بنگرپیوندی که فراتر از امکانمرگ انتقال است یا نابود شدرمان ام اس(مولتیپل اسکلبرخی اطلاعات روانشناسی مافراد بی دلیل دوستدار تو ریسدیپلام تنها داروی تاینمایش تک نفرهتوسعه برخی شغل ها با هوش ابزار بقا از نخستین همانچراغ های متفاوت و نور یکسسوپاپ ها یا ترانزیستورهاتحریک عمقی مغز در آلزایمطلای سیاهقدرت عشقهوشمندی کیهانحقیقت آنطور نیست که به نظاز تلسکوپ گالیله تا تلسککلرال هیدرات برای خواباندلایلی که نشان میدهد ما بما انسانها چه اندازه نزدبوزون هیگز جهان را از متلپدیده خاموش روشن در پارکمشکل از کجاستدرمان سرطان با امواج صوتبررسی سیستم تعادلی بدن اامواجی که به وسیله ی ماشیراه بی شکستنهایت در بی نهایتتکامل مداومابزار بقا از نخستین هماننظریه تکامل در درمان بیمسیب یکسان و دیدگاه های متتربیت کودکان وظیفه ای مهعلم اپی ژنتیک دریچه ای بهلرزش ناشی از اسیب به عصبهاوکينگ پیش از مرگش رسالحوادث روزگار از جمله ویرحکمت الهی در پس همه چیزاز تکینگی تا مغز از مغز تکوچکترین چیز یک معجزه اسدوچرخه در کاهش دردهای کمماده، چیزی نیستبیماری الزایمرآلزایمرمعجزه ی علم در کنترل کروندرک دیگرانبعد از کرونا دلخوشی بیهوانیس بی کسانزمین در برابر عظمت کیهاننوار عصب و عضله مهم در تشتکثیر سلول در برابر توقف ابزار بقای موجود زنده از همیشه اطمینان تو بر خدا بساختن آیندهتصویر زیبای اصفهانعادت همیشه خوب نیستمنابع انرژي پاک سرچشمه حو هر کس تقوای خدا پیشه کنحس و ادراک (قسمت اول )از تکینگی تا مغز از مغز تکاهش التهاب ناشی از بیمادانش قدرت استمخچه فراتر از حفظ تعادلبیوگرافیآینده ی علم و فیزیک در60 ثمغز آیندگان چگونه است ؟دردی که سالهاست درمان نشتقویت استخوان در گرو تغذانسولین هوشمندزندگی بی دودنیاز به آموزش مجازی دیجیتاثیر نگاه انسان بر رفتااثرات فشار روحی شدیدهندسه زبانِ زمان استسریعترین کامپیوتر موجودتغییر دادن ژنها آیا روزی غم بی پایانمنابع انرژی از نفت و گاز ویتامین دی گنجینه ای بزرحس و ادراک قسمت هفتماز تکامل تا مغز، از مغز تکتابخانهداروهای ام اسباهوش ترین و با کیفیت تریآیا کیهان می تواند یک شبیمغز بزرگ چالش است یا منفعتمدن پیشرفته ی پیشینیاناولین مورد PML به دنبال تکزیست شناسی کل در جزء فراکچگونه باغبانی باعث کاهش سطح آگاهی، رخدادهای زندگتاثیر گیاه خواری بر رشد واختلال در شناسایی حروف و فواید روزه داری متناوبهوش مصنوعی از عروسک های بجنگ داده هاحس و ادراک قسمت بیست و دومنبع هوشیاری کجاست قسمت واکنش به حس جدیداستفاده از هوش مصنوعی در گلوله ی ساچمه ایداروی جدید ضد میگرنرمز بقای جهش ژنتیکیبحث درباره پیدایش و منشا آیا دلفین ها می تواند از نقش قهوه در سلامتیتهدیدهای هوش مصنوعیایمپلانت مغزی کمک میکند زبان و شناخت حقیقت قسمت دتاثیر دپاکین بر بیماری منگاهی بر قدرت بینایی دراشکست حتمیفرگشت و تکامل تصادفی محض هوش مصنوعی از عروسک بازی جهان هایی در جهان دیگرحس و ادراک- قسمت شصت و چهمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسنی با تاثیر دوگانه ااصل علت و تاثیرگامی در درمان بیماریهای در چه مرحله ای از خواب ، ربخش فراموش شده ی حافظهآب زندگی است قسمت سومروان سالمنقش اتصالات بین سلولهای تو دی ان ای خاص ميتوکندريایا تکامل هدفمند استسفرنامه سفر به بم و جنوب تاثیر درجه حرارت بر عملکنباید صبر کرد آتش را بعد شبیه سازی سیستم های کوانفشار و قدرتهوش مصنوعی از عروسک تا کمجهانی در ذهنارتباط انسانی، محدود به یک پیام منفرد نورون مغزی خودآگاهی و هوشیاريمنشأ اطلاعات و آموخته ها اعتیاد و تلاش های درمانی پول و شادیدرمان نگهدارنده ی اعتیادبرای اولین بار دانشمندانآسیب روانی شبکه های اجتمروش هایی برای جلوگیری از نقش غذاها و موجودات درياتوهم چیستاگر خواهان پیروزی هستیچرا ماشین باید نتایج را پسلسله مباحث هوش مصنوعیتاثیر عصاره تغلیظ شده گیصبر و واقعیتقانون مندی نقشه ژنتیکی مهوش بشری تهدید برای بشریجایی خالی نیستاز نخستین همانند سازها تژن هوش و ساختارهای حیاتی خدای رنگین کمانمیهمانهای ناخوانده عامل به کدامین گناه کشته شدندپیوستگی همه ی اجزای جهانمرگ تصادفیدرمان تومورهای مغزی با ابرخی بیماری ها که در آن بافزایش قدرت ادراکات و حسریشه های مشترک همه ی موجوچند نرمش مفید برای کمردرتوصیه های سازمان بهداشت ابزار بقا از نخستین هماننزاع بین جهل و علم رو به پسوخت هیدروژنی پاکتداوم مهم است نه سرعتطوفان فقر و گرسنگی و بی سقضاوت ممنوعهوشیاری و وجودحقیقت افراداز تلسکوپ گالیله تا تلسککم کردن کالری روشی سودمندنیا فریب و سرگرمیما انسانها چه اندازه نزدبی نهایت در میان مرزهاپروژه ی ژنوم انسانیمشکلات نخاعیدرمان ضایعات نخاعیبررسی علل کمر درد در میانامیوتروفیک لترال اسکلرورابطه تشنج و اوتیسمنهادینه سازی فرهنگ اختلاتکامل چشمابزار بقا از نخستین هماننظریه تکامل در درمان بیمسیر آفرینش از روح تا مغز ترجمه ای ابتدایی از اسراعلم به ما کمک میکند تا مولرزش عضله یا فاسیکولاسیوهاوکينگ پیش از مرگش رساللزوم گذر انسان از حدها و هدف یکسان و مسیرهای مختلحافظه میتواند بزرگترین داز تکینگی تا مغز از مغز تکووید نوزده و خطر بیماری دوچرخه سواری ورزشی سبک و ماده، چیزی بیش از یک خلا بیماری ای شبیه آلزایمر و آملودیپین داروی ضد فشار معجزه در هر لحظه زندگیدرک درست از خود و هوشیاریتفکر قبل از کارانگشت ماشه ایزمین زیر خلیج فارس تمدنی نوار عصب و عضله تعیین محلتأثیر نیکوتین سیگار بر مابزار بقای موجود زنده از همیشه به آنچه داری، خوشنساختن آینده، بهترین روش تصویربرداری فضاپیمای آمعادت کن خوب حرف بزنیمنابع انرژی از نفت و گاز وفور و فراوانیحس و ادراک (قسمت دوم )از تکینگی تا مغز از مغز تکاهش حافظه هرچند فرایندیدانش محدود به ابعاد چهارمخچه ، فراتر از حفظ تعادلبیوگرافیآینده با ترس جمع نمیشودمغز اندامی تشنه ی انرژی ادرس گرفتن از شکست هاتقویت حافظه یا هوش مصنوعانسان قدیم در شبه جزیره عزندگی در جمع مواردی را برچیز جدید را بپذیرتاثیر ویتامین دی بر بیمااثرات مفید قهوههندسه، نمایشی از حقیقتسرگیجه از شایعترین اختلاتغییر زودتر اتصالات مغزیغیرقابل دیدن کردن مادهمنابع بی نهایت انرژی در دویروس مصنوعیحس و ادراک قسمت هفدهماز تکامل تا مغز، از مغز تکجای مغز مسئول پردازش تجداروهای تغییر دهنده ی سیذهت را روی چیزهای مفید متباور و کیهان شناسیآیا گذشته، امروز وآینده مغز بزرگ چالشهای پیش روتمدن بشری و مغز اخلاقیاولین مورد پیوند سر در انزیست شناسی باور حقیقت یا چگونه تکامل مغزهای کنونیسعی کن به حدی محدود نشویتاثیر گیاه خواری بر رشد واختلال در شناسایی حروف و فیلمی بسیار جالب از تغییهوش مصنوعی از عروسک های بجنبه های موجی واقعیتحس و ادراک قسمت بیست و سومنبع هوشیاری کجاست قسمت واکسن های شرکت فایزر آمراستفاده از انرژی خلاگلوئونداروی جدید ضد الزایمررمز جهانبحثي درباره هوش و تفاوتهآیا دلفین ها میتوانند بانقش مهاجرت در توسعه نسل اتو یک معجزه ایایمپلانت نخاعی میتواند دزبان و شناخت حقیقت قسمت ستاثیر داروهای ضد التهاب نگاهی بر توانایی اجزاي بشگفت نیست من عاشق تو باشمفراموش کارها باهوش تر هسهوش مصنوعی از عروسک بازی جهان یکپارچهحساسیت روانی متفاوتمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتوابستگی یعنی قلادهاصل عدم قطعیت از کوانتوم گاهی لازم است برای فهم و در ناامیدی بسی امید استبخش های تنظیمی ژنومآب، زندگی است(قسمت پنجم)روبات ها قول میدهندنقش تیروئید در تکامل مغزتو در میانه ی جهان نیستی ایجاد احساساتسفرنامه سفر به بم و جنوب تاثیر درجه حرارت بر عملکنبرو و انرژی مداومشبکه های مصنوعی مغز به درفضا و ذهن بازهوش مصنوعی از عروسک تا کمجهان، تصادفی نیستارتباط از بالا به پایین میک پیشنهاد خوب برای آسان خودت را از اندیشه هایت حفمنشاء کوانتومی هوشیاری ااعتیاد را به دور بیندازپول و عقیدهمدل های ریز مغز مینی بریندرمان نابینایان آیا ممکنبرای تمدن سازی، باید در بآسیب عصب پا به دنبال اعتیروش هایی ساده برای کاهش انقش غذاها و موجودات درياتوهم و خیالاپل ویژن پرو در تشخیص بیمچرا مردم با زندگی میجنگنسلطان جنگل یا صاحب ملکوتتاریک ترین بخش شبصبر بسیار بایدقانون گذاری و تکاملهوش در طبیعتجاذبهاز نخستین همانند سازها تژن یا نقشه توسعه مغز و نقخدایی که ساخته ی ذهن بشر میوتونیک دیستروفیبه امید روزهای بهترپیام های ناشناخته بر مغز مرگی وجود ندارددرمان تشنجبرخی بیماری های خاص که بدافزایش مرگ و میر سندرم کوریشه های مشترک حیاتچند جهانیتوصیه های غیر دارویی در سابزار بقا از نخستین هماننزاع بین علم و نادانی رو سودمندی موجودات ابزی بر تداخل مرزها و صفات با بینطوفان زیباییقطار پیشرفتهوشیاری و افسردگیحقیقت انساناز تکنیکی تا مغز از مغز تکمالگرایی دشمن پیشرفتدنیا مکانی بسیار اسرارآمما اکنون میدانیم فضا خالبی هیچ می ایی و بی هیچ میرپروژه ی ژنوم انسانیمشکلات بین دو همسر و برخیدرمانهای بیماری پارکینسبرطرف کردن خشونت را از خاامید نیکو داشته باش تا آنرادیوی مغز و تنظیم فرکانچهار میلیارد سال تکامل بتکامل و ارتقای نگاه تا عمابزار بقا از نخستین هماننظریه تکامل در درمان بیمسیستم تخلیه ی مغز بینشی نترس و آرمان هاعلم بدون توقف