آب، زندگی است.(قسمت سوم)
هوش در بستر آبی، جاری است.
آب، عنصری حیاتی برای کار سلولهای بدن از جمله سلولهای عصبی است. ایجاد و انتقال پتانسیل فعالیت نورون ها وابسته به آب است یعنی ابزار هوش مادی ما در بستر آب، میفهمد و برنامه ریزی میکند.
هوش ما در بستر جریانات آبی، جاری است.
فیزیک دان ها وجود دو نوع آب مایع را نشان میدهند.
دکتر مستروو همکاران او در مجله ی بین المللی نانوتکنولوژی مینویسند چگونه خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آب، طی یکصد سال اخیر مطالعه شده است و برخی خصوصیات اضافی را بیان میکنند که در مولکول های دیگر، مشاهده نشده است.
در مطالعه ی اخیر تیم دکتر مسترو، دو فاز یا موقعیت متفاوت را در مولکول های آب شناسایی می کند.
مطالعات مقدماتی نشان می دهد چگونه آب مایع، بر پایداری پروتئین ها تاثیر میگذارد و چگونه پروتئین ها، نخست در درجه حرارت متقاطع، شکسته میشود و این ممکن است اشاره هایی بر درک پردازش پروتئین در صنایع غذایی داشته باشد و نیز نقشی در درک چگونگی ایجاد بیماری ها در پیچ و تاب خوردن پروتئین ها دارد.
برای نمونه وقتی آب یخ میزند، وسیع و پرحجم می شود؛ در حالیکه بقیه ی مواد معمولا در زمان سرد شدن، کوچک و چروکیده می شوند.
آب در طیف کوچکی از درجه حرارت- که حدود ۱۰۰ درجه ی سلسیوس است- به سه شکل جامد، مایع و گاز دیده میشود؛ در حالیکه بقیه مواد در طیف وسیع تری از درجه حرارت، به سه شکل بخار، مایع و گاز دیده میشوند.
این خصوصیات آب، به دلیل توانایی مولکول ها در ایجاد اتصال های کوتاه مدت با همدیگر است که با اتصال هیدروژن رخ می دهد. یک شارژ منفی
در اتم های هیدروژن در مولکول وی شکل آب باقی می ماند که می تواند با الکترون دارای بار منفی در راس مولکول وی شکل اتم اکسیژن پیوند بخورد.
این شبکه های زودگذر در آب، به آب امکان می دهد در زمان جامد شدن، در محل خود، یخ بزند.
این باندها آنقدر برای زمان کوتاهی، باقی میمانند که هیچ ساختار یا حافظه ای را به آب نمیدهد.
دکتر مسترو و همکاران او در اسپانیا و مکزیک، به دقت خصوصیات فیزیکی آب مایع را شامل رسانایی حرارتی و زمان استراحت شبکه ی چرخش پروتئین، اندکس انکساری، رسانایی، ضریب پیزواپتیک و کشش سطحی، بررسی کردند. آنها دیدند در این خصوصیات، دو خصوصیت مهم است که در بین درجه حرارت ۴۰ تا ۶۰ درجه ی سلسیوس، نوسان و کار میکند.
پژوهشگران میگویند: به جز ضریب پیزواپتیک، ما یک ارتباط دو طرفه را- که درجه حرارت متقاطع را تعریف میکند- مشاهده می کنیم: تقریبا ۶۴ درجه ی سلسیوس برای رسانایی حرارتی، ۵۰ درجه ی سلسیوس برای زمان استراحت شبکه ی چرخش پروتئین، ۵۳ درجه ی سلسیوس برای رسانایی و ۵۶ درجه ی سلسیوس برای کشش سطحی.
پژوهشگران میگویند: این نشان میدهد آب در درجه حرارت ۰تا ۱۰۰ درجه ی سلسیوس، یک درجه حرارت متقاطع را در بسیاری از خصوصیات آن، نزدیک به درجه حرارت ۵۰ درجه ی سلسیوس نشان میدهد. بقیه ی خصوصیات آب هم، تغییرات و نوساناتی در این طیف درجه حرارت را نشان می دهد.
اخیرا گزارش شده است که ضریب توسعه ی حرارتی، یک درجه حرارت متقاطع را در دمای ۴۲ سلسیوس نشان میدهد و در همین درجه حرارت، قابلیت فشرده شدن ایزوترمال حداقل وجود دارد. همچنین توجه کن سرعت صوت در آب مایع- که مرتبط با ضریب توسعه ی حرارتی است- در درجه حرارت ۶۰ درجه ی سلسیوس، مقدار حداکثر را دارد.
این نتایج، وجود تقاطع را در رفتار آب، نشان میدهد که شاید مرتبط با دو وضعیت متفاوت آب مایع با تعییر درجه حرارت بین ۴۰ تا ۶۰ درجه ی سانتیگراد باشد.
وجود دو وضعیت آب مایع، ممکن است کاربردهای مهمی در مطالعه و استفاده از نانوپارتیکل ها داشته باشد؛ در جایی که خصوصیات آب در سطح مولکولی برای خصوصیات حرارتی و نوری آن ذرات، مهم است.
آب، نه فقط در محدوده ی کوچکی- از صفر تا صد درجه سلسیوس- دارای شکلهای متفاوتی است بلکه در محدوده ی حرارتی خاصی- که آب در آن، مایع است- میتواند خصوصیات متفاوتی از رسانایی، چرخش پروتئین ها و کشش سطحی داشته باشد.
با توجه به این خصوصیات ویژه، مایع حیاتی بدن ما آب است؛ جایی که پروتئین های حیاتی در آن شناورند و پتانسیل های عمل سلولهای عصبی، به وسیله ی بستر آبی گسترش می یابند و میکروتوبول های درون سلولها؛ نه فقط در بستر آبی هستند بلکه در میان خود اجزای آن، مولکولهای آب به مقدار زیاد جای گرفته است.
http://www.sci-news.com/physics/two-states-liquid-water-04359.html
https://www.resonancescience.org/blog/Physicists-Demonstrate-Existence-of-Two-States-of-Liquid-Water
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031