نقش نظام غذایی در تکامل ما، قبل از دو میلیون سال پیش
حدود 2.1 میلیون سال قبل، گونه ای در شرق آفریقا ظاهر شد که از پیشینیان ما کاملا متفاوت بود و دانشمندان بیولوژی انسان، آن را بخشی مرتبط با همو ساپینس و نه استرالپتیکوس(یا میمون جنوبی)قرار دادند.
آنها شبیه انسان بودند. نخستین موجوداتی که روی دو پا راه میرفتند، به 4.2 میلیون سال قبل بر می گردد.
سوالی هست: چه چیزی این انسان های نخستین را متفاوت از پیشینیان آنها کرد ؟
نظریه اصلی، نظام غذایی آنهاست. با اینکه شمپانزه و بونوبو غذای خود را با خوردن گوشت کامل میکنند، مقدار کمتری گوشت، در مقایسه با بیشتر انسان ها مصرف میکنند.
این ملاحظه سبب شد به نتایجی نزدیک شویم که میگوید مصرف گوشت، مواد غذایی زیادتری را برای ما فراهم کرد و سبب شد مغزهای ما بزرگتر شود و بتوانیم بر جهان، آقایی کنیم.
دکتر دیوید پاترسوناز دانشگاه جورجیای شمالی کوشش کرد این تحول را از طریق عناصر کربن و اکسیژن در استخوان ها و دندان ها در پیشینیان انسان در شرق تورکانا در غرب کنیا تعیین کند.
فرآیندی که پیترسون در مجله نیچر توصیف میکند به صورت مستقیم به میزان گوشت در نظام غذایی اشاره نمیکند و این مطالعه به جای آن، منبع نهایی انرژی در گیاهان یعنی C3 یا C4 را اندازه گیری میکند.
گیاهان C4 ، کربن 13 بیشتری در مقایسه با موارد مشابه دارند و این، در استخوان حیوانی که از آن استفاده میکند ادغام میشود. میتوان کربن 13 را مستقیما از گیاهان یا به صورت غیر مستقیم از حیوانی که از گیاه(C4) استفاده کرده است به دست آورد.
پژوهش های قبلی نشان داد مشابهان انسان یا هومینین ها در درجه اول از گیاهان C3 استفاده میکرده اند ولی در دوره های اخیر عنصر C4 فراوانتر شده است.
پژوهش پاترسون به تحول بزرگی بین 1.4 تا 2 میلیون سال اخیر اشاره میکند یعنی تغییر در نظام غذایی در میان گونه های نخستین انسان مانند انسان ماهر یا هموهابیلیس که گونه منقرض شده انسان در شرق آفریقا بوده است و 1.5 تا 2 میلیون سال قبل زندگی میکرده است تا زمان ایجاد انسان راست قامت یا هموارکتوس که از انسان کارگر یا هموارگاستر در حدود 1.8 میلیون سال قبل ایجاد شده است و نزدیک به ظهور انسان ماهر نیست.
امروز بسیاری از گیاهان C4 را به صورت مستقیم مصرف میکنیم مانند نیشکر و ذرت سفید و ذرت شیرین ولی پیشینیان ما، بیشتر از حیواناتی استفاده میکردند که از علف های دوره خشکسالی استفاده میکردند.
از این رو این دگرگونی به رژیم غذایی پر از گوشت اشاره دارد میتوان زیادی مصرف C4را به تغییرات آب و هوایی که برتری ای به گیاهان C4 داد، تفسیر کرد. با این حال مقایسه با استخوان های حیواناتی که در آن زمان در آن منطقه زندگی میکرد نشان میدهد رژیم غذایی آنها یا تغییر نکرد یا در جهت دیگری حرکت کرد. مردم در برابر رژیم های غذایی احساس حماسه میکنند و موفقیت واضح رژیم پالیو به جاذبه همیشگی نظریه بر میگردد که اجداد ما رژیم غذایی سالمتری مصرف میکردند.
رژیم عصر سنگی(پالئولیتیک)که رژیم مرد غاری یا رژیم پالیو یا رژیم ابتدایی هم خوانده میشود رژیم غذایی جدیدی است که بر اساس این فرضیه است که گیاهان زمینی و حیواناتی که در قدیم موجود بود را انسان قدیم طی دوره عصر سنگی مصرف میکرده است.
از بد شانسی و به خاطر کسانی که دوست دارند همه چیز ساده باقی بماند از وقتی انسان شده ایم رژیم های غذایی کاملا متفاوتی را مصرف کردهایم.
و برخی از آنها دارای مقادیر زیادی گوشت بوده است.
مطالعه ای جدا به اهمیت نزدیک بودن انسان به اقیانوس برای رسیدن به مغزهای بزرگ اشاره میکند.
ید برای بزرگ شدن مغز لازم است از این رو گاهی به نمک و نان اضافه میشود. منابع غذایی از اقیانوس، پر از ید است ولی سوالی که هست اینکه دیگر پیشینیان انسان که نزدیک به اقیانوس نبودند چگونه توانستند غذاهایی داشته باشند که ید کافی را تامین میکند؟
جواب: جمع آوری علف های آبی توسط بونوبو، مفهوم قبلی را دگرگون کرد. دکتر گوتفرد هوفمن از دانشکده انسان شناسی تکاملی ماکس پلانک بیان کرد این علف ها مقادیر زیادی ید داشتند این فقط تفسیر نمیکند چرا میمون ها امروز خود را از کمبود ید در امان داشته اند بلکه نشان میدهد نظام غذایی دریایی تنها انتخاب در گذشته انسان نبوده است.
https://www.ibelieveinsci.com/?p=70400&fbclid=IwAR0cOPJ2zSQd-JZUvqgd4eoEObyb-eQOQ1FhP-65X7opntCKNpKR4Qc9dAo
@salmanfatemi
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031