دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


کانال تلگرام دکتر فاطمی

آدرس مطب دکتر سلمان فاطم

آدرس دکتر زهره ابوطالبی

ابزار بقای موجود زنده از نخستین هماند سازها تا مغز، از مغز تا کرونا قسمت دوم

ابزار بقای موجود زنده از نخستین هماند سازها تا مغز، از مغز تا ابزارهای دفاعی ویروس کرونا(قسمت دوم)
در قسمت اول، رقابت سنگین بین موجودات، بر اساس ژنهای خودخواه آنها بیان شد؛ به گونه ای که اگر موجود زنده ای بسیار ابتدایی و حقیر هم باشد، می کوشد خودش و نسل خود را نگه دارد و از فرایند های مختلفی برای بقا استفاده می کند. گاهی این فرایندها رقابت مثبت است و گاهی از رقابت منفی برای مواجهه با حریف استفاده میکند. رقابت منفی معمولا در زمانی است که موجود زنده، فاقد امکانات و توانایی های زیاد باشد و در این شرایط، از صرفه جویی در مصرف انرژی استفاده میکند و این صرفه جویی می تواند تا از دست دادن اندام های بسیار حیاتی مانند میتوکندری و حتی آنزیم های درون بدن پیش برود.
(فرایندهای پسگردی یا قهقرایی در تکامل، رایج است و هرجا اندامی برای موجود زنده هزینه ای بیش از فایده داشته باشد، برای صرفه جویی در انرژی، حذف میشود تا امکان بقای بیشتری به موجودزنده بدهد.
عقبگرد و سیر پسگردی و لاغر و نحیف شدن و فقدان اعضا:

همچنین عقبگرد و سیر پسگردي و لاغر و کوتاه شدن و فقدان اعضا، در برخی حالاتی- که آثار این فرایند در نوع به خصوصی، نمایان باقی می ماند- دلیلی از فرگشت(تکامل) می باشد، زیرا عبارت است از فرایند فرگشت و فقدان یک عضو یا کوتاه شدن آن به دلیل بی فایده بودنش یا تغییر فایده آن!

و از نمونه های سیر پسگردي عضو، موارد زیر را میتوان نام برد:

اعضای پنهان: مثلا در پاهای پنهان در برخی افعی ها یا برخی بال های کوتاه موجود در پرندگان، زیرا خدمتی به پرنده نمی کند یا بال های کوتاه در پرندگان آبزی که ویژگی آنها، رفتن به عمق نسبتا زیاد آب برای به دست آوردن غذا از ماهی ها است .

و اعضای پوچ یا کور: مثلا وضعیت چشم ماهی های غارهای کاملا تاریک، این گونه است.

و سبب این سیر قهقرایی و عقبگرد- همانگونه که قبلا توضیح دادم- عدم استفاده از عضو با وجود بار اقتصادی این عضو، بر حیوان می باشد مثلا چشم در مورد ماهی غارهای کاملا تاریک، فایده ای ندارد یا فایده آن اندک است زیرا این ماهی ها در تاریکی زندگی می کنند و این، در حالی است که هزینه نگه داشتن چشم، همچنان وجود دارد و هزینه ای است که از نظر اقتصادی زیاد می باشد، زیرا به نیرویی مداوم، نیاز دارد. چشم آنگاه که باز باشد و به کار گرفته شود، مانند دیگراعضای جسم، نیرو مصرف می کند و به این ترتیب نیاز به غذای بیشتر دارد و برای زندگی و بقا و تکاثر، به رویارویی سخت تری نیاز دارد.

و به این ترتیب آنگاه که فایده عضوی- که فرایند فرگشت آن قبلا کامل شده است- از بین برود، گونه حیوانی؛ چه با کوتاه کردن عضو و چه با بستن آن به واسطه رشد پوست بر آن، خود را به تدریج از آن خلاص می کند و این مطلب، آن زمانی است که جهش های(ژنی) مناسب برای آن فراهم باشد تا آنجا که آن حیوانی که جهش ژنی مناسب را به دست بیاورند، از این اعضا خلاص می شود و به این ترتیب، اجسام آنها اقتصادی تر می شود و به این ترتیب برای بقا تواناتر خواهد بود، زیرا می تواند به غذای کمتر، اکتفا کند و آنگاه که غذا، کم شود در میانه حیوانات، آن حیواناتی انتخاب خواهند شد که تواناتر بر حیات باشند و به این ترتیب، تغییرات در گونه حیوانی به وجود می آید ود همانگونه که وضعیت فرگشت همیشه این گونه است- این تغییر نیز به صورت تدریجی حاصل می گردد
احمد الحسن- کتاب توهم بی خدایی .)
در متن بالا ، تکامل پس گردی در سطح ماکروسکوپی مورد بررسی قرار می گیرد ولی باید توجه داشت این فرایند محدود به حیوانات درشت نیست بلکه چون محصول نقشه ژنهاست در حیوانات تک سلولی و ویروس ها هم رخ میدهد.
گاهی استفاده زیاد از رقابت منفی، موجودی فاقد حیات و زندگی به نام ویروس ایجاد میکند که جز معدودی عناصر ژنتیکی، چیز دیگری ندارد و در این شرایط، با صرفه جویی ایده ال در انرژی، می کوشد به جای صرف هزینه برای تولید انرژی از همه امکانات میزبان برای رشد، استفاده کند.
دیگران کاشتند و ما خوردیم، باز بخوریم دیگران می کارند!!
این زندگی انگلی خالص، سبب میشود ویروس با وجود امکانات کم، گاهی بسیار خطرناک ظاهر شود و چنان بر سلول های بدن میزبان حمله ور شود که میزبان را به سرعت از میان بردارد و گاهی درمان آن، بسیار مشکل شود. حتی موجوداتی- که به عنون اجداد ویروس ها به حساب می آیند و در قسمت گذشته به آن پرداختیم(پریون ها) و حتی فاقد نقشه ساختمانی یعنی ژنوم هستند- سخت ترین بیماری ها را ایجاد می کنند که درمانی ندارد و نهایتا منجر به مرگ بیمار میشود. نمونه این بیماری ها تخریب منتشر مغز در بیماری کروتز فلت جاکوب است که نهایتا باعث اختلال ذهنی شدید و مرگ می گردد و با وجود تلاش های زیاد هیچ درمان موثری برای آن وجود ندارد.

نداشتن امکانات از طرف عامل مهاجم، هرچند درنگاه اول، ممکن است برای ما رقیبی ناتوان را جلوه کند ولی فرایندهای جبرانی ناشی از ژنهای خ

ودخواه، بسیار زیرکانه و قانونمند، عمل میکند و همیشه راهی را برای فرار از دست رقیب می آفریند.

ویروس ها دارای ساختار ژنتیکی به شکل RNA یا DNA هستند. عفونت زایی ویروس‌ها فقط و فقط حاصل فعالیت داخل سلولی اسید نوکلئیک یا ژنوم آنهاست، از این رو در خارج سلول، ویروس و ژنومش فاقد هرگونه فعالیت بوده و یک مولکول بزرگ محسوب می‌شود. ژنوم بسیاری از ویروس‌ها به صورت رشته یا کلاف داخل پوشش پروتئینشان که کپسید نامیده می‌شود، قراردارد.

ویروس‌ها به علتِ فقدانِ ساختمانِ سلولی و هرگونه متابولیسم و فعل و انفعالِ شیمیایی، قادر به مشابه‌ سازی خود نبوده و برای این عمل می‌باید به داخل سلولی حساس راه یافته و محتاجِ انرژی و دستگاهِ پروتئین سازیِ سلولِ زنده می‌باشند. انتقالِ ویروس فقط توسطِ سلولِ حساس و حاملِ گیرنده‌ها(رسپتورهای) آشنا به ویروس رخ میدهد. سلول‌هایی که این نوع گیرنده‌ها را برای جذبِ ویروس دارند میتوانند به انتقالِ انواعِ مختلفِ ویروس‌ها بپردازند، در غیر این‌صورت سلول در مقابلِ ویروس مقاوم بوده و هرگونه تماسی با ویروس بی‌نتیجه خواهد بود.

با ورود به سلول و پوشش برداری توسطِ آنزیم‌هایِ سلول، فعالیتِ اسیدنوکلئیک ویروس آغاز می‌گردد. اسیدنوکلئیکِ ویروس، ژن‌های کافی برایِ مهار نمودنِ متابولیسمِ سلول میزبان را دارا هستند و به کمکِ آن، فعل و انفعالاتِ شیمی حیاتی، برای تکثیرِ خود را توسطِ سلولِ میزبان تأمین می‌کند. پس از آلوده شدنِ سلولِ میزبان تکثیر ویروس‌ها می‌تواند در دو نوع چرخه انجام گیرد:
چرخه لیزوژنی:
گاهی ویروس پس از ورود به سلول پس از طی مراحل اولیه و آزاد شدنِ ژنوم یا اسیدنوکلئیک، به عوضِ تولید ژنوم و پروتئین ویروس، خود را درونِ کروموزومِ میزبان جای می‌دهد که در این حالت به آن پرو ویروس می‌گویند. با هر بار تقسیم سلولی، پرو ویروس نیز تقسیم می‌شود. در این نوع چرخه بدونِ آن‌که سلولِ میزبان تخریب شود، ژنومِ ویروسی تکثیر پیدا می‌کند و به تولیدِ ویروسِ کامل می پردازد و ویروس‌های نوزاد را به خارجِ سلول هدایت می‌کند.

چرخه لیتیک:

دراین مرحله سلولِ میزبان پس از انجامِ تکثیر ویروس، به کلی تخریب شده از این راه ویروس‌های زیادی از سلول میزبان آزاد می‌شوند.
دی‌ان‌ای ویروس‌ها (DNA virus) گروهی از ویروس‌ها هستند که ژنوم یا ماده ژنتیکی آن از دی‌ان‌ای تشکیل شده‌است و تکثیر ماده ژنتیکی در این ویروس ها توسط دی‌ان‌ای-پلی‌مراز وابسته به دی‌ان‌ای انجام میگیرد مانند ویروس تبخال، آبله مرغان و آبله.

طبقه بندی
در طبقه‌بندی بالتیمور، دی‌ان‌ای ویروس‌ها به دو گروه تقسیم می شوند: گروه یک ویروس های با DNA دو رشته ای (dsDNA) و گروه دو دی‌ان‌ای تک رشته ای (ssDNA) . ویروس های با دی‌ان‌ای دورشته‌ای که اکثریت هستند مانند آدنوویروس، ویروس پاپیلوم انسانی، سیتومگالوویروس و هرپس ویروسها. ویروسهای با دی‌ان‌ای تک‌رشته‌ای مانند پاروویروس.

دقت شود که در طبقه‌بندی بالتیمور، هپادنوویروس‌ها (مانند ویروس هپاتیت بی) هرچند دارای ژنوم دی‌ان‌ای دورشته‌ای حلقوی، چون همانندسازی ژنوم در این ویروسها از طریق آران‌ای پیام‌رسان (mRNA انجام میگیرد (نه دی‌ان‌ای-پلی‌مراز ) لذا در گروه دی‌ان‌ای ویروس‌ها قرار ندارند بلکه گروه هفتم (Group VII: Double-stranded DNA viruses that replicate through a single-stranded RNA intermediate) را تشکیل میدهند.( برخلاف RNA ، DNA نمي تواند مستقيماً به پروتئين ترجمه شود ابتدا بايد به mRNA تبديل شود و سپس به پروتيئن هاي ساختاري و آنزيم ها ترجمه شود. هر ويروس DNA دار، هم رشته منفي و هم رشته ي مثبت دارد

رشته ي مخالف RNA رشته اي مثبت مستقيماً به پروتيئن ترجمه مي شود)
ویروس آران‌ای یا ویروس با آر.ان.ای مثبت، نوعی از ویروس‌هاست که ژنوم یا ماده ژنتیکی آن از آران‌ای تشکیل شده‌است. مانند ویروس هپاتیت سی، فلج اطفال، سرخک ، سرماخوردگی و ابوولا و ویروس کرونا .

نوکلئیک‌اسید و ژنوم در ویروس آر.ان.ای معمولاً تک‌رشته‌ای و گاهی نیز جفت‌رشته‌ای است و همچنین در دو شکل ممتد یا قطعه‌قطعه وجود دارد. مثلاً ویروس سرخک دارای آر.ان.ای ممتد و ویروس آنفلوآنزا دارای ژنوم آر.ان.ای قطعه‌قطعه است.

بعضی از آران‌ای ویروس‌های تک‌رشته‌ای- که قادر به ایجاد عفونت در سلول‌های جانوری هستند- یک DNA پلیمراز وابسته به RNA به نام ترانس کریپتاز معکوس (Reverse transcriptase) دارند .

در هنگام ایجاد عفونت، ژنوم RNA تک رشته ویروس با حدود ۱۰۰۰۰ نوکلئوتید همراه به آنزیم ترانس کریپتاز معکوس و یک tRNA به عنوان حامل آنزیم برداشته شده از سلول میزبان قبلی، وارد سلول میزبان جدید می‌شود . tRNAتبدیل فوری RNA ویروسی به DNA دو رشته‌ای را تسهیل می نماید. آنزیم ترانس کریپتاز معکوس به عنوان DNA پلیمراز وابسته به RNA ابتدا سنتز یک رشته DNA مکمل RNA ویروسی را کاتالیز می‌کند. سپس با کمک محیط قلیایی NaOH رشته RNA در هی

برید DNA - RNA تخریب شده و سپس به کمک DNA پلی مراز I، رشته دوم DNA ساخته می‌شود و تکثیر ژنوم ویروس آغاز می‌شود.(
سه نوع RNA براي ويروس ها وجود دارد. رشته اي مثبت (+) و رشته اي منفي (-) و يا RNA ويروس هاي بازگشت كننده (رترو ويروس).
مثبت بدين معني است كه RNA دقيقاً شبيه mRNA است. وقتي كه يك ويروس RNA رشته اي مثبت وارد يك سلول ميزبان مي شود، RNA آن مي تواند سريعاً توسط ريبوزوم هاي ميزبان به پروتئين ترجمه شود . وقتي كه ويروس هاي RNA رشته اي منفي، وارد يك سلول مي شوند قادر نيستند بلافاصله ترجمه را شروع كنند و بايد ابتدا به فرم هاي RNA رشته اي مثبت تبديل شوند.
http://lms.bums.ac.ir/mod/book/tool/print/index.php?id=458&chapterid=197
پیدایش شکل های مختلف ژنوم و روش های مختلف تکثیر، نشان دهنده قدرت ویروس های فرصت طلب برای زیست در هر شرایط دشوار می باشد. تغییر در ساختمان ژنوم، به ویروس کمک میکند در سخت ترین شرایط با میان بر زدن مسیرهای تولید پروتئین (در ار ان ای ویروس های مثبت) مستقیما بدون استفاده از آنزیم های سازنده آر ان ای، تولید مثل کند و بار دیگر هنر خود را در صرفه جویی انرژی نشان دهد.

نکته مورد توجه، استفاده از فرایندهای همانند سازی مخصوصی است که در هیچ موجود زنده دیگری مرسوم نیست. نمونه آن را میتوان استفاده از آنزیم های خاص و ویژه مانند ترانسکریپتازهای معکوسReverse transcriptases در برخی ویروس های مقاوم اشاره کرد. این ویروس ها شامل رتروویروسهایی مانند ویروس HIVو یا غیر رتروویروسها مانند ویروس هپاتیت بی است.
استفاده از فرایندهای نو- که برای دیگر موجودات زنده جهان ناشناخته و غیر ممکن است- راهی را برای فرار از سیستم ایمنی بدن فراهم میکند و این فرایند تا آنجا پیش میرود که دهها سال پس از اولین موارد بیماری ایدز در جهان، هنوز درمان کاملا موثری برای کنترل آن، وجود ندارد.

مورد قابل توجه دیگر، توانایی ژنوم برخی ویروس ها در ایجاد جهش های جدید و تنوع بیشتر برای فرار از دست سیستم ایمنی ای است که قبلا آن را شناسایی کرده است.
از دسته ویروس هایی که می توانند با جهش های ژتیکی، از دست سیستم ایمنی فرد بگریزند میتوان ویروس آنفلوانزا را نام برد. این ویروس از دسته آر ان ای ویروس هاست و با جهش در ژنهای HA,NA میتواند از دست سیستم ایمنی فرار کند
http://tumj.tums.ac.ir/article-1-6907-fa.pdf
از ویروس های دیگری هم که این توانایی را دارد کرونا ویروس است.
کشف شاخه ای جدید و قدرتمند تر از ویروس کرونا(کووید 19)

پژوهشگران چینی می گویند: 70 % موارد جدید درگیری با ویروس کرونا از گونه جدیدی است که از دگرگونی و تکامل ویورس کرونا کووید 19 ایجاد شده است و این گونه زیان بارتر است.

این دو گونه إل L وإس S نامیده شده است و پژوهشگران از دانشکده علوم زیستی بگین و دانشکده پاستور در شانگهای چین که شاخه ای از دانشگاه های علوم چین است هشدار دادند که آنها تحلیل مجموعه مشخصی را انجام دادند و تحلیل های بعدی روی مجموعه های دیگر برای فهم تکامل ویروس، ضروری است.

و پژوش اولیه دو نوع ویروس را کشف کرد و یکی از آنها هجومی تر از ویروسی است که در شهر ووهان چین حمله کرد و حدود 70% نسل های ویروس را تشکیل می دهد در حالی که تنها 30% ویروس ها از نوع کم خطرتر است و دانشمندان گفته اند معدل انتشار ویروس قویتر اخیرا کاهش یافته است.

پژوهشگران نوشتند این نتایج نشان میدهد ما نیازمند پژوهش های قوی و کامل هستیم تا بین تظاهرات ژنتیکی(ژنوتیپ) و تظاهرات بیماری(فنوتیپ) و انتشارات رسمی بالینی بیمارانی- که از بیماری ویروس کرونا رنج می برند- ارتباط برقرار کند.

این پژوهش که در مجله علوم دانشگاهی چین(natural science review) ، بعد از دوره ای کوتاه از پژوهش های دانشمندان دانشگاه آلبرتا منتشر شد، گامی بزرگ به سوی تکامل دادن درمان ویروس کووید است.
پژوهشگران کشف کردند داروی رمدیسیویر- که برای درمان ابولا استفاده شده است- دردرمان بیماران دچار ویروس کووید 19 هم موثر است.

پروفسورماتیاس جوت دانشمند ویروس شناس که در پژوهش کار کرده است می گوید: ما می دانیم این دارو روی ویروس های کرونای مختلفی مانند MERS و SARS موثر است و می دانیم ویروس کرونای جدید، مشابه بیماری سارس است.
از این رو این را به فال نیک می گیرم(البته با احتیاط ): نتایجی که گروه ما در مورد داروی رمدیسیویر به آن رسید، میتواند روی ویروس کووید 19 هم موثر باشد.

https://arabic.arabianbusiness.com/healthcare/388492-%D8%A7%D9%83%D8%AA%D8%B4%D8%A7%D9%81-%D9%81%D8%B5%D9%8A%D9%84%D8%A9-%D8%AC%D8%AF%D9%8A%D8%AF%D8%A9-%D8%A3%D8%B4%D8%AF-%D8%B6%D8%B1%D8%A7%D9%88%D8%A9-%D9%85%D9%86-%D9%81%D9%8A%D8%B1%D9%88%D8%B3-%D9%83%D9%88%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%A7-%D9%83%D9%88%D9%81%D9%8A%D8%AF-19?fbclid=IwAR0hn5GuG_Mitfywab4ioZ-CTb2Hlc

-l5zqlwoXeyNNnFXfM613ELNJQw34

چگونه حیات ضعیف تر، مانند باکتری یا ویروس می تواند با مغز انسان یا برترین ابزار بقا رویارو شود؟!

باز کردن این مطلب در کتاب توهم بی خدایی سید احمد الحسن: شیر، عقرب، مار، باکتری و ویروس، همگی بخشی از ابزار طبیعتی هستند که موجود گزینش شده مانند انسان را احاطه کرده اند.
اینها آن دسته از افراد گونه را- که برای بقا شایسته تر هستند یا می توانند خود را بهتر، نجات دهند و از گردنه دشوار، عبور کنند و ژن های خود را به نسل بعد منتقل کنند- انتخاب می نمایند.

بلکه حتی برخی از افراد یک گونه این نقش را با درندگی و خشونتی بیشتر از دیگرگونه ها بر افراد گونه خود اعمال می کنند زیرا آنها همگی از یک گونه هستند و اشتراکات زیستی و محیطی بین آنها بیشتر است(احمد الحسن- کتاب توهم ب یخدایی- ص64 ترجمه فارسی) (یعنی انتخاب، در اینجا انتخابی تحمیل شده از طرف خود افراد یک گونه بر دیگر اعضای همان گونه است تا امکانات و ثروت را در اختیار گروه معدودی از افراد آن گونه قرار دهند وبقیه را محروم کنند.)
دانلود کتاب توهم بی خدایی از سایت زیر
www.almahdyoon.co)
توانایی ورود ساختار ژنتیکی برخی دی ان ای ویروسها به درون ژنوم سلول میزبان، فرایند پیچیده دیگری است که می تواند نقشه حیات سلول های میزبان را تغییر دهد. نقشه ساختمان بدن، اولین چیزی است که برای بدن سالم لازم است هرچند ممکن است نقشه سالم طی گذر از مسیرهای مختلف تا هدف، به دلیل محدودیت های موجود، نتواند بدنی سالم ایجاد کند ولی قطعا نقشه ناسالم نمیتواند بدنی سالم ایجاد کند.

ویروس ناتوانی- که از ساده ترین امکانات حیاتی محروم است- در خشن ترین فرایند تکاملی و زیرکانه خود، به جای زدن برگ و شاخه میزبان، به ریشه و نقشه ساختمان میزبان خود حمه ور میشود!
نمونه این ویروس ها HPV یا برخی ویروس های مشابه است که با تغییر دادن ساختار ژنتیکی سول میزبان، باعث بروز برخی سرطان ها میشوند.

همانطور که ملاحظه میشود، ژن های خودخواه و میل به جاودانگی، قدرت فرار از سیستم ایمنی میزبان، را به ویروس ها داده است و این توانایی محدود به فرایند خاصی نیست که بتوان با سرکوب آن، از گسترش ویروس جلوگیری کرد. این توانایی، گسترده است و ابعاد مختلفی را در بر میگیرد و اگر بتوان یکی از این توانایی ها را مهار کرد، مهار ابعاد دیگر دشوار خواهد بود.

مشکلتر از همه اینها توانایی ویروس های خاصی مانند آنفولانزا و ویروس کرونا برای تغییرات ژنتیکی است که واقعا ویروس را به شکل دیگر و مقاوم در برابر واکنش ها و درمان های رایج تبدیل میکند.

ساده بودن ساختار ژنتیکی و عمر کوتاه هر ویروس- که با ورود به سلول زنده و تکثیر ژنوم، به پایان میرسد- قدرت تکامل شگفت آوری را برای آنها فراهم میکند. یافتن زیرکانه ترین روش ها برای فرار از دست میزبان، بدون آنکه هیچ انرژی ای مصرف شود، نشان دهنده تلاش ژنها برای حفظ ساختمان خودشان است.
آیا در این نزاع همیشه ویروس، پیروز است؟ و نقش مغز انسان باهوش کجاست؟
در این نزاع، دشواری بسیاری برای درمان و واکسن سازی وجود دارد ولی میتوان انتظار داشت، بدن انسان هم در برابر زیرکانه ترین تهاجم های ویروس، ساکت نماند و سلول بدن میزبان هم به هر وسیله ای بکوشد از دست ویروس مزاحم خلاص شود. به خصوص قدرت دستکاری های مصنوعی ژنتیکی روی ویروس ها میتواند دست انسان امروز را در مقابله با ویروس ها بسیار باز کند.
مهندسی ژنتیک، امروز علمی است که از مرزهای بسته علمی فراتر رفته و انسان را با کار روی نقشه حیات، بسیار فرادست، کرده است. نگاه محدود بر مهندسی ژنتیک و ندیدن افق های وسیعی- که به روی انسان گشوده است- میتواند از توانایی های ممکن انسان در نزاع با عوامل مهاجم از جمله ویروس ها بکاهد.
(اولین سلول مصنوعی زنده در جهان!!

آیا میتوان حیات مصنوعی ساخت؟ آیا انسان قادر است به موجود غیر زنده، حیات ببخشد؟! آیا میتواند گونه های مختلف را به هم تبدیل کند؟ آیا تولید انسان فقط از طریق رابطه جنسی والدین ممکن است؟!

گروهی از دانشمندان از ایالات متحده توانستند اولین سلول مصنوعی زنده را در جهان تولید کنند. و پژوهشگران در مرکز جی کریگ وینتر در کالیفرنیا توانستند زبان وراثتی مخصوص باکتری ها را تولید کنند و آن را در سلول میزبان بکارند و میکروب تولید شده از این فرایند، به نظر می‌رسد مانند موجودات دارای اسید نوکلئیک عمل می کند.

دانشمند این طرحکریگ وینترو همکاران او قبلا توانسته بودند ژنوم مصنوعی باکتری را تولید کنند و آن را در سلول دیگری بکارند.

و دانشمندان از دو روش با هم برای تولید آنچه سلول مصنوعی خوانده می‌شود، بهره بردند، در حالی که ژنوم مربوط به آن فقط مصنوعی بود.

و وینتر اقدام به وصل کروموزوم ها به برنامه الکترونیکی سلول کردند. پژوهشگران اساسا ژنوم باکتری موجود را نسخه برداری کردند و کد وراثتی آن را پیگیری کردند، سپس دوبا

ره نسخه ای از آن را به روش شیمیایی تولید کردند.
https://www.bbc.com/arabic/scienceandtech/2010/05/100519_us_synthetic_cell.shtml

تغییر ترکیب ژنی، مسأله‌ای ثابت شده در آزمایشگاه است، و امری ممکن می‌باشد، چه بدون کنترل.مانند بمباران پرتو، و چه با کنترل، همان طور که در حال حاضر به طور گسترده شاهد آن هستیم.
بلکه امر به ساخت نقشه ژنتیکی کامل باکتری از مواد شیمیایی غیر زنده می‌رسد، و به این ترتیب در آزمایشگاه، از دیدگاه نظری می‌توان انسانی را از تخمک و اسپرم شامپانزه یا از هسته سلول شامپانزه و ترکیبش با تخمک بدون هسته زن، تولید کرد، و آن چیزی که ما نیاز داریم، تنها تعدیل کروموزم‌های شامپانزه است تا به همان تعداد و شکل کروموزوم‌های انسان در آید، و این امر از دید نظری ممکن می‌باشد.

بلکه امر از این حد هم بسیار فراتر رفته است. همان‌گونه که تولید نقشه کامل ژنی باکتری از مواد شیمیایی غیر زنده انجام شد و کشت آن در سیتوپلاسم باکتری به انجام رسید و کروموزم‌ها توانستند، حیات و زاد و ولد بیابند، به همین ترتیب تولید نقشه کروموزوم کامل انسان، از مواد شیمیایی غیر زنده ممکن است، و تفاوتی بین کروموزوم‌های باکتری و انسان وجود ندارد مگر تفاوت بین اندازه یک ساختمان کوچک و دیگری بزرگ‌تر، که مواد اولیه ساختمان‌شان یکی است.
(احمد الحسن- توهم بی خدایی- ص68)
نتیجه گیری: هرچند بر اساس مطالب بالا، نزاع ویروس ساده با موجود باهوش، سخت مینماید، هوش در آینده نزدیک خواهد توانست هر طور بخواهد ویروس ها را سازمان دهد. شکی نیست بسیاری ویروس ها می توانند با نابود کردن موجودات زیان بار مانند سوسک و ... برای انسان بسیار مفید باشند. قدرت دستکاری ساختار ژنتیکی و ویروس ها امروز در نبردی سنگین با ویروس های بیماری زا در اختیار انسان هست و میتواند از آن به بهترین شکل بهره ببرد یا مانند همه توانایی های دیگر انسان- اگر کاربرد متوازن آن لحاظ نشود- میتواند در کنار فواید اندک، زیان های بسیاری را بر انسان وارد کند.
@salmanfatemi


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، روبروی داروخانه سپاهان ، مجتمع اطبا ، طبقه اول
تلفن : 32223328 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
لزوم سازگاری قانون مجازاهدف یکسان، در مسیرهای متدرون قفس یا بیرون از آنبیماری ضعف عضلات نزدیک ببزرگترین خطایی که مردم مکودک هشت ساله لازم است آدرحم مصنوعیماست مالیتکامل جریان همیشگی خلقتآموزش نوین زبانمعرفت و شناختسکوت، پر از صداتشنچ پانایوتوپولوس تشنج انگشت نگاری مغز نشان میدعلایم کمبود ویتامین E را نوبت کودکانحافظه و اطلاعات در کجاستابزارهای پیشرفته ارتباط همیشه داناتر از ما وجود ددی متیل فومارات(زادیوا)(از تکینگی تا مغز، از مغز منابع انرژی از نفت و گاز وقاحت و تمسخر دیگراندرگیری مغز در بیماران مببا آتش، بازی نکن و بعد از تفاوت ها و تمایزها کلید بکاهش دوپامین عامل بیماریزمان و صبرمخچه ابزاري که وظیفه آن فتئوری تکامل در پیشگیری و آیا فراموشی حتمی استمغز انسان ایا طبیعتا تماسازگاری با محیط بین اجزاتضادهای علمیانسان میوه ی تکاملعارضه جدید ویروس کرونا سچیزی منتظر شناخته شدنحس و ادراک قسمت 78اثرات مفید روزه داریهنر فراموشیدانشمندان یک فرضیه رادیکازدواج های بین گونه ای، رمنابع جدید انرژیویروس های باستانی، مغز مدست بالای دستبازگشایی مجدد مطب دکتر ستلاش های جدید در ALSکرونا چه بر سر مغز می آورزندگی سلول در بدن، جدای اسربازان ما محققا غلبه می تاثیر کپسول نوروهرب بر نآیا پیدایش مغز از روی تصامغز بزرگ و فعال یا مغز کوتغییرات آب و هوایی که به اولین هیبرید بین انسان و تاثیر ویتامین دی بر بیماچگونه جمعیت های بزرگ شکل حس و ادراک قسمت هشتاد و شاختلالات مخچهفیروز نادریهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی تشنجی دربارداریاستروژن مانند سپر زنان دذرات کوانتومی زیر اتمی قمنبع هوشیاری کجاست قسمت واکسن کووید 19 چیزهایی که تمرکز بر هدفگمان میکنی جرمی کوچکی در زبان فرایند تکاملی برای شناخت و معرفت، و نقش آن دتاثیر گیاه خواری بر رشد وآیا دست مصنوعی به زودی قانقش میدان مغناطیسی زمین جهان فراکتالایمان به رویاحس و ادراک قسمت سومارتباط میکروب روده و پارنگاهت را بلند کنفراموشی همیشه هم بد نیستهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی ضد تشنج با قابليت تاطلاعاتی عمومی در مورد مرهبر حقیقیمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواسطه ها د رمسیر ایجاد مغتو پیچیده ترین تکنولوژی گاهی مغز بزرگ چالش استزبان شناسی نوین نیازمند تاثیر درجه حرارت بر عملکآتاکسی فریدریششگفتی های زنبور عسلنقش حفاظتی مولکول جدید دجهان پیوستهایران بزرگخلا، خالی نیستارزش حقیقی زبان قسمت اولفضای قلب منبع نبوغ استهوش مصنوعی از عروسک تا کمدر هم تنیدگی کوانتومی و دبه قفس های سیاهت ننازبخشیدن دیگران یعنی آرامشیک آلل ژنتیکی که از نئاندروح در جهانی دیگر استمهمان ناخواندهتولید یا دریافت علمپوست ساعتی مستقل از مغز دمدیون خود ناموجودسلول های بنیادیتاثیر درجه حرارت بر عملکآسانی موفقیتشباهت های ریشه ای چند بیمنقش غذاها و موجودات درياجهش تمدنی عجیب و شگفت انساپی ژنتیکچرا مغز انسان سه هزار سالخوش خیالی و خوش بینیاز کسی که یک کتاب خوانده قانون جنگلهوش عاطفی قسمت 11درمان های جدید ALSبه سیاهی عادت نکنیمبرخی ملاحظات در تشنج های ژن ضد آلزایمرروشهای شناسایی قدرت شنوامیگرن و پروتئین مرتبط با توهم تنهاییپیدایش زبانمراحل ارتقای پله پله کیهسندرم گیلن باره به دنبال تاریخ همه چیز را ثبت کردهافزایش سرعت پیشرفت علوم ضایعه ی شبکه لومبوساکرالچند جهانیجدایی خطای حسی استابزار بقا از نخستین هماننزاع بین علم و جهل رو به پخطا در محاسبات چیزی کاملاز تکینگی تا مغز از مغز تقطره قطرههوشیاری کوانتومیدرمان جدید ام اسبیماری های میتوکندریبرخی روش های تربیتی کودککمردردرژیم غذایی حاوی تخم مرغ وما از اینجا نخواهیم رفتتیک و اختلال حرکتیپروانه ی آسمانیمشکلات روانپزشکی پس از سسیگار عامل افزایش مرگ ومتری فلوپرازینامید نجاتطبیعت بر اساس هماهنگیچهار ساعت پس از کشتار خوکحقیقت در علم، هرگز نهایی ابزار بقا از نخستین هماننعناعدندان ها را مسواک بزنید تاز تکینگی تا مغز از مغز تده روش موفقیتاز تکینگی تا مغز از مغز تلزوم سازگاری قانون مجازاهدف از تکامل مغزدرون آشفته ی تو و ظاهر خنبیماریهای تحلیل عضلانی ابزرگترین درد از درون است کودک ایرانی که هوش او از رحم مصنوعیماست مالی با هوش انسانیتکامل داروینی هنوز در حاآمارهای ارائه شده در سطح مغز فکر میکند مرگ برای دیسکته مغزیتشنج چیستانتقال ماده و انرژیعلایم کمبود ویتامین E را نور از عمق تاریکیحافظه ی هوش مصنوعیابزارهای بقا از نخستین ههمیشه راهی هستدین اجباریاز تکامل تا مغز از مغز تا منابع انرژی از نفت و گاز وقت نهيب هاي غير علمي گذشدرگیری مغزی در سندرم کووبا تعمق در اسرار ابدیت و تفاوت ها را به رسمیت بشناکاهش سن بیولوژیکی، تنها زمان واقعیت است یا توهممخچه تاثیر گذار بر حافظهتئوری جدید، ویران کردن گآیا ممکن است موش کور بی ممغز انسان برای ایجاد تمدستم با شعار قانون بدترین تظاهر خوابیده ی مادهانسان ها می توانند میدان عدم توقف تکامل در یک انداچیزی خارج از مغزهای ما نیحس و ادراک قسمت 82اثرات مضر ماری جواناهنر حفظ گرهدانشمندان ژنی از مغز انساسکلت خارجی در درمان اختمناطق خاص زبان در مغزویرایش DNA جنین انسان، بردستورالعمل مرکز کنترل بیبازگشت از آثار به سوی خداتلاش های جدید در درمان فرکریستال هازندگی، مدیریت انرژیسردرد میگرنتاثیر کپسول نوروهرب بر تآیا آگاهی پس از مرگ از بیمغز بزرگترین مصرف کننده تغییرات تکاملی سر انسان اولین تصویر در تاریخ از سصفحه اصلیچگونه جمعیت های بزرگ شکل حس و ادراک قسمت پنجماختلالات حرکتی در انسانفیزیک مولکولها و ذرات در هوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید ALSاسرار آفرینش در موجذرات کوانتومی زیر اتمی قمنبع هوشیاری کجاست قسمت واکسن کرونا و گشودن پنجرتمرکز بر امروزگنجینه ای به نام ویتامین زبان متغیرشناخت حقیقت یا آرزوهای گتاثیر گیاه خواری بر رشد وآیا رژیم غذایی گیاهی سلانقش محیط زندگی و مهاجرت دجهان قابل مشاهده بخش کوچاین پیوند نه با مغز بلکه حس و ادراک قسمت سی و هشتمارتباط ماده و انرژیچالش هوشیاری و اینکه چرا فراموشی و مسیر روحانیهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی ضد تشنج با قابليت تاطلاعاتی عمومی در مورد مروی و منیزیم در تقویت استمنبع هوشیاری کجاست؟(قسموبینار اساتید نورولوژی دتو آرامش و صلحیگاهی جهت را عوض کنزبان، نشان دهنده ی سخنگو تاثیر درجه حرارت بر عملکآتاکسی مخچه ای خودایمنشانس یا نتیجه ی تلاشنقش حیاتی تلومر دی ان آ دجهان پیوستهایرادهای موجود در خلقت بخلاصه ای از مطالب همایش مارزش حقیقی زبان قسمت دومقفس ذهنهوش مصنوعی به کمک هوش طبیدر هر سوراخی سر نکنبه مغز خزندگان خودت اجازبخشش، عقلانی یا غیر عاقلیک جهش ممکن است ذهن انسانروح رهاییمهندسی ژنتیک در حال تلاش تولید پاک و فراوان انرژیپوشاندن خود از نورمدیریت اینترنت بر جنگسلول های بنیادی منابع و اتاثیر رو ح و روان بر جسمآشنا پنداریشباهت کیهان و مغزنقش غذاها در کاهش دردهای جهشهای مفید و ذکاوتی که دابتدا سخت ترین استچرا مغزهای ما ارتقا یافت خوشبختی چیستاز آغاز خلقت تا نگاه انساقانون جنگلهوش عاطفی قسمت نهمدرمان های جدید میگرنبه سخن توجه کن نه گویندهبرخی مرزهای اخلاق و علوم ژنها نقشه ایجاد ابزار هوروشی برای بهبود هوش عاطفمیگرن و خوابتوهم جداییپیر شدن حتمی نیستمرز مرگ و زندگی کجاستسندرم پیریفورمیستاریخ، اصیل نیست و ساخته افسردگی و اضطراب در بیماضایعه ی عروقی مخچهچند جهانی و علمجریان انرژی در سیستم های ابزار بقا از نخستین هماننسبیت عام از زبان دکتر برخطا در محاسبات چیزی کاملاز تکینگی تا مغز از مغز تلمس کوانتومیهوشیاری سنتی یا هوشیاری درمان جدید ای ال اس، توفربیماری های مغز و اعصاب و برخی سلولهای عصبی در تلاکمردرد ناشی از تنگی کانارژیم غذایی سالم و ضد التهما اشیا را آنطور که هستندتیکاگرلور داروی ضد انعقاپرواز از نیویورک تا لوس آمشکلات روانپزشکی در عقب سیاهچاله هاترک امروزامید جدید بر آسیب نخاعیطعمه ی شبکه های ارتباط اجنون و القلمحقیقت راستین انسان علم بابزار بقای موجود زنده از هفت چیز که عملکرد مغز تو هفت سین یادگاری از میراث دهن، بزرگترین سرمایهاز تکینگی تا مغز از مغز تلزوم عدم وابستگی به گوگل هدف از خلقت رسیدن به ابزادروغ نگو به خصوص به خودتبیماری، رساله ای برای سلبسیاری از مجرمان، خودشانکودکان میتوانند ناقل بی رسم عاشق کُشی و شیوهٔ شهرماشین دانشتکامل داروینی هنوز در حاآن چیزی که ما جریان زمان مغز قلبسال سیزده ماههتشنج و حرکات شبه تشنجی قاانتروپی و هوشیاریعلائم عصبی آلزایمر، با انور درونحافظه انسان و حافظه ی هوشابزارهای بقا ازنخستین همهمیشه عسل با موم بخوریمدین، اجباری نیستاز تکامل تا مغز، از مغز تمنابع انرژی از نفت و گاز وقتی فهمیدی خطا کردی برگدرگیری مغزی در سندرم کووبا خودت نجنگتفاوت های بین زن و مرد فقکایروپاکتیک چیستزمان پلانکمخاطب قرار دادن مردم، کاتا 20 سال آینده مغز شما به آیا ما کالا هستیممغز انسان برای شادمانی طستم، بی پاسخ نیستتظاهری از ماده است که بیدانسان یک کتابخانه استعدم درکچیزی شبیه نور تو نیستحس و ادراک قسمت 87اجزای پر سلولی بدن انسان هنر رها شدن از وابستگیدانشمندان پاسخ کوانتومی اسکار، لگوی هوشمندمناطق خاصی از مغز در جستجویشن پرودغدغه نتیجه ی نادانی استبازگشت به ریشه های تکاملتلاش های جدید در درمان سرکریستال زمان(قسمت اولزندان ذهنیسردرد میگرن در کودکانتاثیر کپسول نوروهرب بر سآیا امکان بازسازی اندامهمغز حریص برای خون، کلید تتغذیه بر ژنها تاثیر دارداولین دارو برای آتاکسی فسوالات پزشکیچگونه حافظه را قویتر کنیحس و ادراک قسمت پنجاهاختلالات صحبت کردن در انفیزیک هوشیاریهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید s3 در درمان ام اسرار بازسازی اندام هارفلکس وتری با توضیح دکتر منبع هوشیاری کجاست قسمت53واکسن کرونا از حقیقت تاتتمساح حد واسط میان مغز کوگوهر با نظر دیگران سنگ نمزبان مشترک ژنتیکی موجوداشناخت درون، شناخت بیرون؛تاثیر گیاهخواری بر رشد و آیا رژیم غذایی گیاهی سلانقش مرکز تنفس سلولی در بیجهان موازی و حجاب هااین اندوه چیستحس و ادراک قسمت سی و ششمارتباط متقابل با همه ی حیچالش هوشیاری و اینکه چرا فراموشی آرمانهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی ضد تشنج توپیراماتاعتقاد اشتباه، نتیجه ی نرویا و واقعیتمنبع هوشیاری کجاست؟(قسموجود قبل از ناظر هوشمندتو افق رویداد جهان هستیگذر زمان کاملا وابسته به زبان، وسیله شناسایی محیطتاثیر درجه حرارت بر عملکآتش منبع انرژیشانس یا تلاشنقش خرچنگ های نعل اسبی درجهان پر از چیزهای اسرار آایستادن در برابر آزادی بچت جی پی تیخلاصه ای از درمان های جدیارزش حقیقی زبان قسمت سومقفس را بشکنهوش مصنوعی به شناسایی کادر والنتاین کتاب بدید همبه نقاش بنگربدون پیر فلکیک رژیم غذایی جدید، می توروزه داری متناوب، مغز را مهندسی بدنتولید اندام با چاپ سه بعدپیموزایدمداخله ی زیانبار انسانسلول های بدن تو پیر نیستنتاثیر روده بر مغزآشنا پنداریشباهت زیاد بین سلول هاي عنقشه مغزی هر فرد منحصر بهجهشهای مفید و ذکاوتی که دابتدایی که در ذهن دانشمنچرا ویروس کرونای دلتا واخوشبختی دور از رنج های ماز انفجار بزرگ تا انفجار قانونمندی و محدودیت عالمهوش عاطفی قسمت هفتمدرمان های جدید در بیماری بهبود حافظه پس از رخدادهبرخی نکات از گاید لاین پرژنها ، مغز و ارادهروشی جدید در درمان قطع نخمیگرن و روزه داریتوهم جدایی و توهم علمپیشینیان انسان از هفت میمرز بین انسان و حیوان کجاسندرم پیریفورمیستازه های اسکیزوفرنی(جنوافسردگی و ساختار مغزضایعات در عصب زیر زبانیچند روش ساده برای موفقیتجریان انرژی در سیستم های ابزار بقا از نخستین همانچسبیدن به خود، مانع بزرگ خطای ادراک کارمااز تکینگی تا مغز از مغز تلووفلوکساسینهوش، ژنتیکی است یا محیطیدرمان جدید سرطانبیماری وسواسبرخی سيناپسها طی تکامل و کمردرد و علل آنرژیم غذایی ضد التهابیما به جهان های متفاوت خودتیروفیبان موثر در سکته ی پروتئین های ساده ی ابتدامشاهده گر جدای از شیء مشاسیاهچاله های فضایی منابعترکیب آمار و ژنتیکامید درمان کرونا با همانظهور امواج مغزی در مغز مصنوآوری ای شگفت انگیز دانحقیقت غیر فیزیکیابزار بقای موجود زنده از حقیقت غیر قابل شناختابزار بقای موجود زنده از هم نوع خواری در میان پیشیدو ویژگی انتزاع و قدرت تجاز تکینگی تا مغز از مغز تمقاومت به عوارض فشار خون هر چیز با هر چیز دیگر در تدریای خدابیندیشبسیاری از بیماری های جدیکودکان خود را مشابه خود ترساناها و ابر رساناها و عمبانی ذهنی سیاه و سفیدتکامل داروینی هنوز در حاآنچه ناشناخته است باید شمغز ما کوچکتر از نیم نقطهسانسور از روی قصد بسیاری تشنج عدم توازن بین نورون انتظار گذر تندباد؟علت خواب آلودگی بعد از خونوروفیبروماتوزحباب های کیهانی تو در توابزارهای بقای موجود زندههمیشه، آنطور نیست که هستدیوار همه اش توهم بوداز تکامل تا مغز، از مغز تمنابع انرژی از نفت و گاز وقتی پر از گل شدی خودت را درگیری اعصاب به علت میتوبا خدا باشتفاوت های تکاملی در مغز وکار امروز را به فردا نیندزمان به چه دلیل ایجاد میشمدل همه جانبه نگر ژنرالیتا بحر یفعل ما یشاآیا ما تنها موجودات زنده مغز انسان برای شادمانی طستون فقرات انسان دو پا جلتعویض دارو در تشنجانسان باشعدالت برای من یا برای همهنکاتی در مورد تشنجحس و ادراک قسمت چهلاجزایی ناشناخته در شکل گهنر، پر کردن است نه فحش ددانشمندان اولین سلول مصناساس انسان اندیشه و باور منبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت فیزیکی، تابعی از ذهن ما از در هم شکستن منببازخورد یا فیدبکتلاش های جدید شرکت نورالکریستال زمان(قسمت دوم)زونیسومایدسردرد میگرنی در کودکانتاثیر کپسول نوروهرب بر سآیا انسان با مغز بزرگش اخمغز در تنهایی آسیب میبینثبت و دستکار ی حافظهاولین دروغپیامهای کاربراننگاه من، نگاه تو و یا حقیحس و ادراک قسمت پنجاه و یاختلالات عضلانی ژنتیکفیزیک و هوشیاریهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید لنفوم و لوکمیاصفهان زیبارفتار مانند بردهمنبع هوشیاری کجاست؟ (قسمواکسن کرونا ساخته شده توتنفس هوازی و میتوکندریگویید نوزده و ایمنی ساکتزبان چهار حرفی حیات زمینشناسایی تاریخچه ی تکاملیتاثیر انتخاب از طرف محیط آیا راهی برای رفع کم آبی نقش نگاه از پایین یا نگاهجهان ما میتواند به اندازاین ایده که ذرات سیاهچالحس و ادراک قسمت سیزدهمارتباط چاقی و کاهش قدرت بچالش هوشیاری و اینکه چرا فرایند پیچیده ی خونرسانیهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی ضد جنون در درمان تیاعتماد به خودبحثی در مورد عملکرد لوب فرویا و کابوسمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتو انسانی و انسان، شایستگذشته را دفن کنزدودن نقص از هوش مصنوعیتاثیر درجه حرارت بر عملکآثار باستانی تمدن های قدشاهکار قرننقش داروهاي مختلف معروف جهان پر از چیزهای جادویی اکنون را با همه ی نقص هایچت جی پی تیخم شدن فضا-زمانارزش خود را چگونه میشناسقله برای دیدن نه برای به هوش مصنوعی تعاملیدر یک فراکتال هر نقطه مرکبه نقاش بنگربدون بار گذشتهیکی از علل محدودیت مغز امروزه داری و التهاب زیانبمهربانی، شرط موفقیتتولید سلولهای جنسی از سلپیموزایدمدارک ژنتیکی چگونه انسانسلول بنیادی و ای ال استاثیر روزه داری بر سلامت آشناپنداری چیستشباهت زیاد بین سلول هاي عنقشه های مغزی جدید با جزیجوانان وطنابتذال با شعار دینچرا پس از بیدار شدن از خوخانه ی تاریکاز بار خود بکاه تا پرواز قارچ بی مغز در خدمت موجودهوش عاطفی قسمت یازدهدرمان های جدید سرطانبهداشت خواببرخی نرمش ها برای درد زانژنهای مشترک بین انسان و وروشی جدید در درمان نابینمیگرن سردردی ژنتیکی که بتوهم جسمپیشرفت های جدید علوم اعصمرز جدید جستجو و اکتشاف، سندرم پای بی قرارتازه های بیماری پارکینسواقلیت خلاقضرورت زدودن افکارچندین ماده غذایی که ماننجریان انرژی در سیستم های ابزار بقا از نخستین هماننسبت ها در کیهانخطای حساز تکینگی تا مغز از مغز تلوب فرونتال یا پیشانی مغهیچ نقطه ای مرکزی تر از ادرمان جدید سرطانبیماری کروتز فیلد جاکوببرداشت مغز ما از گذر زمانکمردرد با پوشیدن کفش منارژیم غذایی ضد دردما با کمک مغز خود مختاريمتکنولوژی های جدید و حالتپروتز چشممشاهده آینده از روی مشاهسیاهچاله ها، دارای پرتو ترکیب حیوان و انسانامیدوار باش حتی اگر همه چظرف باید پر شود چه با چرک نوار مغز مشاهده ی غیر مستنوار مغز با توضیح دکتر فاحقیقت، آن چیزی نیست که جلابزار بقای موجود زنده از همه چیز موج استدو بیماری روانی خود بزرگ از تکینگی تا مغز از مغز تمقایسه رقابت و همکاریهر جا که جات میشه، جات نیدرک فرد دیگر و رفتارهای ابیهوش کردن در جراحی و بیمبسیاری از بیماری های جدیکودکان را برای راه آماده رستگاری محدود به یک راه نمباحث مهم حس و ادراکتکامل داروینی هنوز در حاآنچه واقعیت تصور میکنیم مغز مانند تلفن استسانسور بر بسیاری از حقایتشویق خواندن به کودکاناندوه در دنیا استعماد الدین نسیمی قربانی نورون هاي مصنوعی می توانحباب هایی تو در توابزارهای بقای از نخستین همکاری یا رقابتدیوار، از ابتدا توهم بوداز تکامل تا مغز، از مغز تمنابع انرژی از نفت و گاز وقتی تو از یاد گرفتن باز درب بسته با غیر خود باز مبا طبیعت بازی نکنتفاوت های زبانی سرمنشا تکار با یگانگی و یکپارچگیزمان شگفت انگیزمدل هولوگرافیک ژنرالیزهتاول کف پا و حقیقتآیا مصرف مولتی ویتامین همغز انسان رو به کوچک تر شستارگانی قبل از آغاز کیهتعامل انسان و هوش مصنوعیانسان جدید از چه زمانی پاعسل طبیعی موثر در کنترل بچگونه مولکول های دی ان ایحس و ادراک قسمت چهل و هفتاحیای بینایی نسبی یک بیمهوموارکتوس ها ممکن است ددانشمندان تغییر میدان مغاستفاده از مغز، وزن را کممنبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت چند سویهذهن چند جانبه نیازمند نگبازسازي مغز و نخاع چالشی تلاش هایی در بیماران قطع کریستال زمان(قسمت سوم)زونا به وسیله ویروس ابله سردرد و علتهای آنتاثیر کتامین در درمان پاآیا احتمال دارد رویا از آمغز را از روی امواج بشناسثبت امواج الکتریکی در عصاولین سلول مصنوعیسایتهای دیگرنگاه مادی غیر علمی استحس و ادراک قسمت پنجاه و داختراع جدید اینترنت کوانفیزیک آگاهیهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید میاستنی گراویاصل بازخوردرفتار وابسته به شکلمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن آلزایمرتنفس هوازی و میتوکندریگوش دادن بهتر از حرف زدنزبان نیاز تکاملی استشناسایی سلول های ایمنی اآیاما مقهور قوانین فیزیکنقش نظام غذایی در تکامل مجهان مادی، تجلی فضا در ذهاین ابتدای تناقض هاستحس و ادراک قسمت ششمارتباط هوش ساختار مغز و ژچالش هوشیاری و اینکه چرا فرایند تکامل و دشواری هاهوش مصنوعی از عروسک بازی دارویی خلط آوراعتماد به خودبحثی درباره هوش و تفاوتهرویا و خبر از آیندهمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتو با همه چیز در پیوندیگریه ی ابر، رمز طراوت باغسفر فقط مادی نیستتاثیر درجه حرارت بر عملکآرامش و دانششاهکار شش گوشنقش درختان در تکاملجهان دارای برنامهاکوییفلکسنتایج نادانی و جهلخونریزی مغز در سندرم کوواز فرد ایستا و متعصب بگذرقله سقوطهوش مصنوعی در کامپیوترهادر کمتر از چند ماه سوش جدبه نادیدنی ایمان بیاوربدون زمان، ماده ای وجود نیافته های نوین علوم پرده روزه داری و بیمار ی ام اس موفقیت هوش مصنوعی در امتتولترودینپیچیدگی های مغزمگسمروری بر تشنج و درمان هایسلول بنیادین از مخاط بینتاثیر روغن رزماری استنشاآشتی بهتر استشجاعت و ترسنقشه با واقعیت متفاوت اسجوانان وطنابداع دی ان ای بزرگترین دچرا ارتعاش بسیار مهم استخانواده پایداراز بحث های کنونی در ویروسقبل از آغازهوش عاطفی قسمت پنجمدرمان های رایج ام اسبوزون هیگز چیستبرخی نرمش ها برای زانوژنهای هوش ، کدامندروشی جدید در درمان سکته ممیگرن شدید قابل درمان استوهمات و شناخت حقیقتپیشرفت در عقل است یا ظواهمرزهای حقیقی یا مرزهای تسندرم پس از ضربه به سرتازه های درمان ام اساقیانوس نادانیضرب المثل یونانیچندجهانیجراحی گردن همیشه برای دیابزار بقا از نخستین هماننسبت طلایی، نشانه ای به سخطر آلودگی هوااز تکینگی تا مغز از مغز تلوتیراستامهیچ چیز همیشگی نیستدرمان دارویی سرطان رحم ببیماری گیلن باره و بیماربرداشتت از جهان رو زیاد کنفرانس تشنج هتل کوثر اصراه فراری نیستما بخشی از این جهان مرتبطتکنولوژی و پیشرفتپروتز عصبی برای تکلممشاهدات آمیخته با اشتباهسیاهچاله و تکینگی ابتدایترازودونامیدواریعقل مجادله گرنوار مغز ترجمه رخدادهای حقایق ممکن و غیر ممکنابزار بقای موجود زنده از همه چیز و هیچ چیزدو بار در هفته ماهی مصرف از تکینگی تا مغز از مغز تمقابله ی منطقی با اعتراضهر حرکت خمیده می شود و هر درک نیازمند شناخت خویش ابیهوشی در بیماران دچار ابشکه ای که ته نداره پر نمکوری گذرای ناشی از موبایرشته نوروایمونولوژی و نقمبتکران خودشکوفاتکامل زبانآنچه حس می کنیم، نتیجه ی مغز مادران و کودکان در زمساهچاله ها تبخیر نمیشودتشخیص ژنتیکی آتروفی های اندوه دردی را دوا نمیکندعوامل موثر در پیدایش زبانورون های ردیاب حافظهحد و مرزها توهم ذهن ماستابزارهای دفاعی و بقای موهمانند سازی در انساندید تو همیشه محدود به مقداز تکامل تا مغز، از مغز تمنابع انرژی از نفت و گاز وقتی ریشه ها عمیقند از چیدرختان چگونه بر تشکیل اببالاترین هدف از دولتتفاوت ایستایی و تکاپوکارهای کوچک، بی ارزش نیسزمزمه ات مانده در گوشممدل هولوگرافیک تعمیم یافتابوهای ذهنیآیا مغز تا بزرگسالی توسعمغز انسان رو به کوچکتر شدسخن نیکو مانند درخت نیکوتعامل انسان با هوش مصنوعانسان خطرناکترین موجودعشق درونی به یگانگی خلقتچگونه میتوان با قانون جنحس و ادراک قسمت چهل و هشتاحیای بینایی نسبی یک بیمALS نگاهی کامل بر بیماری وهورمون شیرساز یا پرولاکتدانشمندان روش هاي جدیدی استفاده از نظریه ی تکامل منبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت چیستذهن هوشیار در پس ماده ی مبحتی علمی درباره تمایل بتلاشی برای درمان قطع نخاکشف مکانیسم عصبی خوانش پزیان غذاهای پرچربسردرد به دلیل مصرف زیاد متاثیر گیاه خواری بر رشد وآیا احتمال دارد رویا از آمغز زنان جوانتر از مغز مرجلو رفتن یا عقبگرداوکرلیزوماب داروی جدید شنگاه محدود و تک جانبه، مشحس و ادراک قسمت پنجاه و سادامه بحث تکامل چشمفیزیکدانان ماشینی برای تهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید آلزایمراصل در هم تنیدگی و جهانی رفتار اجتماعی انسان، حاصمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن ایرانی کرونا تولیدتنفس بدون اکسیژنگوشه بیماری اتوزومال رسسزبان و کلمه حتی برای کسانشواهدی از نوع جدیدی از حاآگاهی فراتر از آگاهینقش نظریه تکامل در شناساجهان مرئی و نامرئیاینکه به خاطرخودت زندگی حس و ادراک قسمت شصت و هشتارتباط پیوسته ی جهانچالش کمبود اندام برای پیفرایند حذف برخی اجزای مغهوش مصنوعی از عروسک بازی دارویی ضد بیش فعالی سیستاعتماد بی موردبحثی درباره هوش و تفاوتهوراپامیل در بارداریرویا بخشی حقیقی از زندگی منبع هوشیاری کجاست؟(قسمتو با باورهایت کنترل میشگربه شرودینگر و تاثیر مشسفر نامه سفر به بم و جنوب تاثیر درجه حرارت بر عملکآرامش و سکونشاید گوشی و چشمی، آماده شنقش ذهن و شناخت در حوادث جهان در حال نوسان و چرخشاکسی توسین و تکامل پیش انجات در راستگوییخواندن ، یکی از شستشو دهناز مخالفت بشنوقلب های سادههوش مصنوعی در تفکر خلاق ادر آرزوهایت مداومت داشتهبه هلال بنگربرنامه و ساختار پیچیده میاد گرفتن مداومروزه داری سلول های بنیادموفقیت در تفکر استتومورها و التهاب مغزی عاپیچیدگی های مغزی در درک زمرکز هوشیاری، روح یا بدن سلول عصبی شاهکار انطباق تاثیر رژیم گیاه خواری بر آغاز فرایند دانستنشرکت نورالینک ویدیویی ازنقص های سیستمی ایمنیجواب دانشمند سوال کننده ابزار هوش در حال ارتقا ازچرا بیماری های تخریبی مغخار و گلاز تلسکوپ گالیله تا تلسکقبل از انفجار بزرگهوش عاطفی قسمت اولدرمان های علامتی در ام اسبوزون هیگز جهان را از متلبرخی نرمش های گردنژنهای حاکم بر انسان و انسريتوکسيمب در درمان ام اسمیدان مغناطيسي زمین بشر توکل بر خداپیشرفت ذهن در خلاقیت استمزایای شکلات تلخ برای سلسندرم جدایی مغزتبدیل پلاستیک به کربن و سالکترومغناطیس شنوایی و هضربه مغزی در تصادف رانندنه ناامیدی بلکه ارتقاجستجوی متن و تصویر به صورابزار بقا از نخستین هماننشانه های گذشته در کیهان خطرات هوش مصنوعیاز تکینگی تا مغز از مغز تلوزالمعده(پانکراس)مصنوعهیچ چیز، چقدر حقیقی استدرمان زخم دیابتی با تکنوبیماری آلزایمر، استیل کوبررسي علل احتمالي تغيير کنگره بین المللی سردرد دراه نجاتما تحت کنترل ژنها هستیم یتکنولوژی جدید که سلول هاپرورش مغز مینیاتوری انسامطالبه ی حق خودسیاهچاله ی منفرد یا سیاهترازودونامیدواری و مغزعقل سالمعقلانیت بدون تغییرنوار مغز در فراموشی هاحل مشکلابزار بقای موجود زنده از همه چیز کهنه میشوددو برابر شدن خطر مرگ و میاز تکینگی تا مغز از مغز تمقابله با کرونا با علم اسهرچیز با یک تاب تبدیل به درک و احساسبیوگرافیبشریت از یک پدر و مادر نیکی غایب شدی تا نیازمند دلرشد مغز فرایندی پیچیده امتواضع باشتکامل زبانآنها نمیخواهند دیگران رامغز چون ابزار هوش است دلیسایه ی هوشیاریتشخیص آلزایمر سالها قبل اندوهگین نباش اگر درب یا عوامل ایجاد لغت انسانی و نوروپلاستیسیتی چیستحریص نباشابعاد و نیازهای تکاملیهمجوشی هسته ای، انرژِی بدیدن خدا در همه چیزاز تکامل تا مغز، از مغز تمنابع انرژی از نفت و گاز ویتنام نوعی کرونا ویروس درختان اشعار زمینباهوش ترین و با کیفیت تریتفاوت ارباب و رهبر حقیقیکارهایی بیش از طراحی و گپزنان باهوش ترتاثیر فکر بر سلامتآیا همه جنایت ها نتیجه بیمغز ایندگان چگونه استسخن و سکوتتعداد کلی ذهن ها در جهان انسان عامل توقف رشد مغزعشق، شلوغ کردن نیستچگونه مغز ما، موسیقی را پحس و ادراک قسمت چهل و دوماحتیاط در ورزش زانو در خافقر داده ها در هوش مصنوعیهوش فوق العاده، هر فرد اسدانشمندان روشی برای تبدیاستفاده از هوش مصنوعی در منبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت چیستذهن و شیمی بدنبحث درباره پیدایش و منشا تلاشی تازه برای گشودن معکشف مکانیسمی پیچیده در بزیباترین چیز در پیر شدنسردرد تنشنتاثیر گیاه خواری بر رشد وآیا برای تولید مثل همیشه مغزهای کوچک بی احساسجلوتر را دیدنايندگان چگونه خواهند دیدنگاه کلی نگرحس و ادراک قسمت پنجاه و شاداراوون تنها داروی تاییفال نیکوهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید ای ال اساصل علت و تاثیررقیبی قدرتمند در برابر ممنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن اسپایکوژنتنها مانع در زندگی موارد گوشت خواری یا گیاه خواریزبان و بیان نتیجه ساختماتاثیر احتمالی عصاره تغلیشواهدی از دنیسوان(شبه نئنقش هورمون های تیروئید دجهان مشارکتیاینکه خانواده ات سالم باحس و ادراک قسمت شصت و دوارتباط انسانی، محدود به چالش دیدگاه های سنتی در بفراتر از دیوارهای باورهوش مصنوعی از عروسک بازی داستانها و مفاهیمی اشتبااعتیاد و تلاش های درمانی بحثی درباره هوش و تفاوتهورزش هوازی مرتب خیلی به قرویا تخیل یا واقعیتمنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتو باید نیکان را به دست بگزیده ای از وبینار یا کنفسفر به مریخ در 39 روزتاثیر درجه حرارت بر عملکآرامش(سکوت) stillness و تکاپوشاید درست نباشدنقش روی و منیزیم در سلامتجهان در حال ایجاد و ارتقااکسکاربازپین در درمان تشنخاع ما تا پایین ستون فقرخواب زمستانی سلول های سراز نخستین همانند سازها تقلب و عقلهوش مصنوعی در خدمت خلق وحدر آسمان هدیه های نادیدنبه کدامین گناه کشته شدندبرنامه ی مسلط ژنها در اختیاد بگیر فراموش کنیروزهای بد باقی نمیماندمولکول ضد پیریتومورهای نخاعیپیوند قلب خوک، به فرد دچامرکز حافظه کجاستسلول عصبی، در محل خاص خودتاثیر رژیم گیاه خواری بر آغاز فصل سرما و دوباره تکشربت ضد خلطنقص در تشخیص هیجانات عامجواب سنگ اندازیابزار بقا از نخستین همانچرا حیوانات سخن نمی گوینخارق العاده و استثنایی باز تلسکوپ گالیله تا تلسکقبرستان ها با بوی شجاعتهوش عاطفی قسمت دهمدرمان ژنتیکی برای نوآوریبی نهایت در میان مرزهابرخی یونها و مولکول های مکفش و کتابریه زغالیمیدان های مغناطیسی قابل توپیراماتپیشرفتی مستقل از ابزار همسمومیت دانش آموزان بی گسندرم دزدی ساب کلاوینتبدیل تراکت صوتی مصنوعی الکتروتاکسی(گرایش و حرکضررهای مصرف شکر و قند بر نه به اعدامجستجوی هوشیاری در مغز ماابزار بقا از نخستین هماننشانه های پروردگار در جهدفاع از پیامبراز تکینگی تا مغز از مغز تلیروپریم داروی ترکیبی ضدهیچ وقت خودت را محدود به درمان ساده ی روماتیسمبیماری الزایمربررسی مغز با امواج مادون کنگره بین المللی سردرد دراه های جدید برای قضاوت رمانند آب باشتکنولوژی جدید که سلول هاپرکاری تیروئیدمطالبی در مورد تشنجسیاهچاله ی تولید کنندهتراشه مغز بدون واسطه ی دامیدی به این سوی قبر نیستتراشه ها روی مغزامیدی تازه در درمان سرطاعقیده ی بی عملنوار مغز در تشخیص بیماری حلقه های اسرارآمیزابزار بقای موجود زنده از همه چیز در زمان مناسبدو برابر شدن خطر مرگ و میاز تکینگی تا مغز از مغز تملاحظه های اخلاقی دربارههز ذره، یک دنیاستدرک کنیم ما همه یکی هستیمبیوگرافیبعد پنجمکیهان خود را طراحی میکندرشد مغز علت تمایل انسان بمجموعه های پر سلولی بدن متکامل زبان انسان از پیشیآنژیوگرافی از مغزمغز چگونه صداها را فیلتر سایه را اصالت دادن، جز فرتشخیص ایدزاندام حسی، درک از بخش هایعواملی که برای ظهور لغت انوروز مبارکحرکات چشم، ترجمه کننده ی ابعاد اضافه ی کیهانهمراه سختی، اسانی هستدیدگاه نارسای دوگانه ی ماز تکامل تا مغز، از مغز تمنابع انرژی از نفت و گاز ویتامین E برای فعالیت صحدرد و درسباور و کیهان شناسیتفاوتهای جنسیتی راهی براکاربرد روباتهای ريزنانوزنجیرها را ما باید پاره کتاثیر مشاهده بر واقعیت بآیا هوش مصنوعی می تواند نمغز ابزار بقای برتر مادیسخن پاک و ثابتتعذیه ی ذهنانسانیت در هم تنیده و متصعصب حقوق نورولووچگونه مغز پیش انسان یا همحس و ادراک قسمت چهل و سوماحتیاط در تعویض داروهافلج نخاعی با الکترودهای هوش مصنوعی می تواند بر احدانش، قفل ذهن را باز میکناستفاده از انرژی خلامنبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت های متفاوتذهن تو همیشه به چیزی اعتقبحثي درباره هوش و تفاوتهتلاشی جدید در درمان ام اسکشف ارتباط جدیدی از ارتبزیباترین چیز در افزایش سسردرد سکه ایتاثیر گیاه خواری بر رشد وآیا بزرگ شدن مغز فقط در دمغز، فقط گیرندهجمجمه انسان های اولیهايا اراده آزاد توهم است ینگاه انسان محدود به ادراادب برخورد با دیگرانفاکسیبتهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید برای میاستنی اصل عدم قطعیت از کوانتوم رموزی از نخستین تمدن بشرمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن اسپایکوژن ضد کروناتنها در برابر جهانگیلگمش باستانی کیستزبان و بیان، در سایه پیشرتاثیر ترکیبات استاتین (سشیشه ی بازالتی و سیلیکوننقش هورمون زنانه استروژنجهان معنااینترنت بدون فیلتر ماهواحس و ادراک قسمت شصت و ششارتباط از بالا به پایین مچاالش ها در تعیین منبع هوفرد موفقهوش مصنوعی از عروسک بازی دخالت در ساختار ژنهااعتیاد را به دور بیندازبحثی درباره هوش و تفاوتهورزش هوازی ، بهترین تمریرویا حقی از طرف خدامنبع هوشیاری کجاست؟(قسمتو برای خزیدن خلق نشده ایگزارش یک مورد جالب لخته وسفر تجهیزات ناسا به مریخ تاثیر درجه حرارت بر عملکآزمون تجربی، راهی برای رشایسته نیست در جیب خود قرنقش روزه داری در سالم و ججهان ریز و درشتاگر فقط مردم میفهمیدند کنخستین تمدن بشریخواب سالم عامل سلامتیاز نخستین همانند سازها تقلب یا مغزهوش مصنوعی در خدمت خلق وحدر آستانه ی موج پنجم کوویبه امید روزهای بهتربرندگان نوبل فیزیک ۲۰۲۱یادگیری مهارت های جدید دروزهای سختمولتیپل اسکلروز در زنان تومورهای ستون فقراتپیوند مغز و سر و چالشهای مرکز حافظه کجاستسلولهای ایمنی القا کنندهتاثیر رژیم گیاه خواری بر آغاز مبهم آفرینششش مرحله تکامل چشمنقطه ی رسیدن به قلهجوسازی مدرنابزار بقا از نخستین همانچرا حجم مغز گونه انسان درخبر مهم تلسکوپ هابلاز تکنیکی تا مغز از مغز تقدم زدن و حرکت دید را تغیهوش عاطفی قسمت دومدرمان پوکی استخوانبی هیچ می ایی و بی هیچ میربرخی اثرات مضر ویتامین دکل اقیانوس در یک ذرهریواستیگمینمیدان های کوانتومی خلاتوانایی مغز و دیگر اجزای پپوگستمسمومیت دانش آموزان، قماسندرم سردرد به دلیل افت فتبدیل سلولهای محافط به سالکترودهای کاشتنیضررهای شکر بر سلامت مغزنه به اعدامحفره در مغزابزار بقا از نخستین هماننشانه های بیداری روحیدفاع در برابر تغییر ساختاز تکینگی تا مغز از مغز تلیس دگرامفتامین یا ویاسهیچ کاری نکردن به معنی چیدرمان سرگیجه بدون نیاز ببیماری ای شبیه آلزایمر و بررسی و اپروچ جدید بر بیمکنترل همجوشی هسته ای با هراه های جدید برای قضاوت رماه رجبتکینگیپرتوهای صادر شده از سیاهمطالعه ای بیان میکند اهدسیاره ی ابلهانمعماری، هندسه ی قابل مشاسیاره ابلهانتراشه ی هوش مصنوعی در مغزامگا سه عامل مهم سلامتعلم و ادراک فقط مشاهده ی نوار مغزی روشی مهم در تشخحمله ویروس کرونا به مغزابزار بقای موجود زنده از همه چیز در زمان کنونی استدو داروی جدید برای میاستاز تکینگی تا مغز از مغز تملاحظات بیهوشی قبل از جرهزینه ای که برای اندیشیددرک احساسات و تفکرات دیگبیان ژن های اسکیزوفرنی دبعد از کروناکیهانِ هوشیارِ در حال یارشد در سختی استمجرم، گاهی قربانی استتکامل ساختار رگهای مغزی آنان که در قله اند هرگز خمغز ناتوان از توجیه پیداساخت سلول عصبی حتی پس از تصویر خورشید یا خود خورشانرژی بی پایان در درون هرعوارض ازدواج و بچه دار شدنوروز یا روز پایانیحرکت چرخشی و دائمی کیهانابعاد بالاترهمراهی میاستنی با برخی سدژا وو یا اشنا پنداریاز تکامل تا مغز، از مغز تمنابع انرژی از نفت و گاز ویتامین E در چه مواد غذایدرد باسن و پا به دلیل کاهباید از انسان ترسیدتقلید مرحله ای نسبتا پیشکاربرد روباتهای ريز، در زندگی فعال و مثبت روند آلتاثیر نگاه ناظر هوشیار بآیا هوش مصنوعی زندگی بشرمغز ابزار برتر بقاسختی ها رفتنی استتغییرانسانیت در برابر دیگرانعصب سیاتیکچگونه هموساپينس بر زمین حس و ادراک قسمت نهماحساس گذر سریعتر زمانفلج بل، فلجی ترسناک که آنهوش مصنوعی و کشف زبان هایدانش، یک انسان را ناسازگاستفاده از سلول های بنیامنبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت و مجازذهن خود را مشغول هماهنگیبحثی جالب درباره محدودیتتمایل زیاد به خوردن بستنکشف جمجمه ای درکوه ایرهوزیر فشار کووید چه باید کرسردرد عروقی میگرنتاثیر گیاه خواری بر رشد وآیا تکامل و تغییرات ژنتیمغزتان را در جوانی سیم کشجنین مصنوعیايا اراده آزاد توهم است ینگاه از بیرون مجموعهادراک ما درک ارتعاشی است فاجعه ی جهل مقدسهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید برای کاهش وزناصل، روان و نفس استرمز و رازهای ارتباط غیر کمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن دیگر کرونا ساخته شتنهاییگیاه بی عقل به سوی نور میزبان و تکلم برخی بیماریهتاثیر تغذیه بر سلامت رواآپومورفین در پارکینسونشکل های متفاوت پروتئین هنقش ویتامین K در ترمیم اسجهان هوشمندایندرالحس و ادراک سی و هفتمارتباط بین هوش طبیعی و هونابینایی در نتیجه ی گوشی فرد یا اندیشههوش مصنوعی از عروسک بازی در میان تاریکی و روشناییاعداد بینهایت در دنیای مبحثی درباره هوش و تفاوتهورزش و میگرنرویاها از مغز است یا ناخومنبع هوشیاری در کجاست؟ قتو تغییر و تحولیگشایش دروازه جدیدی از طرسفر دشوار اکتشافتاثیر درجه حرارت بر عملکآزمون ذهنی گربه ی شرودینشادی، پاداش انجام وظیفهنقش رژیم غذایی بر رشد و اجهان شگفت انگیزاگر میدانی مصیبت بزرگتر نخستین تصویر از سیاهچالهخواب سالم عامل سلامتی و یاز نخستین همانند سازها تقلب دروازه ی ارتباطهوش مصنوعی درمانگر کامپیدر درمان بیماری مولتیپل به بالا بر ستارگان نگاه کبرین نت به جای اینترنتیادگیری هوش مصنوعی، عمیقروش مقابله مغز با محدودیمواد کوانتومی جدید، ممکنتوهم فضای خالیپیوند اندام از حیوانات بمرکز خنده در کجای مغز استسلولهای بنیادی مصنوعی درتاثیر رژیم گیاهخواری بر إِلَهِي هَبْ لِي كَمَالَششمین کنگره بین المللی سنقطه ای بود و دگر هیچ نبوجامعه ی آسمانیابزار بقا از نخستین همانچرا خشونت و تعصبخدا موجود استاز تکینگی تا مغز و از مغز قدرت مردمهوش عاطفی قسمت سومدرمان پوکی استخوانبی ذهن و بی روحبرخی اختلالات عصبی مثانهکلمات بلند نه صدای بلندریاضیات یک حس جدید استمیدان بنیادین اطلاعاتتوازن مهمتر از فعالیت زیپایان، یک آغاز استمسیر دشوار تکامل و ارتقاسوپاپ ها یا ترانزیستورهاتبر را بردارالگو نداشتیمضعیف و قوینه بدبخت بلکه نادانحق انتخابابزار بقا از نخستین هماننظام مثبت زندگیدقیق ترین تصاویر از مغز ااز تکینگی تا مغز از مغز تلا اکراه فی الدینهیچ کس مانند تو نگاه نمیکدرمان سرگیجه بدون نیاز ببیماری ای شبیه ام اس مولتبررسی ژنها در تشخیص بیماکنترل جاذبهراه پیروزی در زندگی چیستماپروتیلینتکامل فردی یا اجتماعیپرتوزایی از جسم سیاهتکامل مادی تا ابزار هوشمپرسش و چستجو همیشه باقی امعنی روزهسیاره ابلهانتراشه ی بیولوژِیکاما شما از دید خفاش کور هعلم و روحنوار مغز، مفید و بی خطرحمایت از طبیعتابزار بقای موجود زنده از همه چیز، ثبت می شوددو سوی واقعیتاز تکینگی تا مغز- از مغز ممانتین یا آلزیکسا یا ابهزینه سنگین انسان در ازادرک تصویر و زبان های مخلتبیان حقیقتبعد از کروناکیست هیداتید مغزرشد، رسیدن به یک هدف نیستمحل درک احساسات روحانیتکامل شناخت انسان با کشفآنزیم تولید انرژی در سلومغز و قلب در جنین موش مصنساخت شبکه عصبی مصنوعی با تصویر در هم تنیدگی کوانتانرژی تاریکعید نوروز مبارکنورالژیحس متفاوتاتفاق و تصادفهمراهی نوعی سردرد میگرنیدژاوو یا آشناپنداریاز تکامل تا مغز، از مغز تمنابع انرژی از نفت و گاز ویتامین کادرد زانو همیشه نیاز به جربابا زود بیاتقلید از روی طبیعتکاش شرف اجباری بود یا حتیزندگی هوشمند در خارج از زتاثیر نگاه و مشاهده ناظر آیا هوش ارثی دریافتی از پمغز از بسیاری حقایق می گرسرنوشتتغییر الگوی رشد مغزی با زانسان، گونه ای پر از تضادعضلانی که طی سخن گفتن چقدچگونه هوشیاری خود را توسحس و ادراک قسمت چهارماحساسات کاذبفلج خوابهوش مصنوعی یا حماقت طبیعدائما بخواناستفاده از سلول های بنیامنبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت و انعکاسذهن سالمبحثی در مورد نقش ویتامين تمایز یا کشف یگانگیکشف جدید تلسکوپ جیمز وبزیرفون داروی ضد ام اسسرطان کمیت گراییتاثیر گیاه خواری بر رشد وآیا جنین انسان، هوشمندی مغزتان را در جوانی سیمکشجنگ هفتاد و دو ملت همه را ای نعمت من در زندگیمحس و ادراک قسمت بیست و چهنگاه از دور و نگاه از نزدفاصله ها در مکانیک کوانتهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید برای ای ال اساصلاح خطا با رفتن بر مسیررمز گشایی از اتصالات مغزمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن دیگری ضد کرونا از دتنهایی رمز نوآوری استگیاه خواری و گوشت خوار کدزبان و شناخت حقیقت قسمت چتاثیر حرکات چشم بر امواج آپومورفین در پارکینسونشکل پنجم مادهنقش ژنتیک در درمان اختلاجهان هوشیارایا کوچک شدن مغزانسان الحس و ادراک- قسمت پنجاه و ارتباط شگفت مغز انسان و فناتوانی از درمان برخی ویفرد حساس از نظر عاطفی و بهوش مصنوعی از عروسک بازی در مانهای کمر دردبقا با سازگارترین فرد اسبحثی درباره احساسات متفاورزش بهترین درمان بیش فعرویاهای پر رمز و حیرتی درمنبع هوشیاری در کجاست؟(قتو جهانی هستی که خودش را پل جویی اصفهانسفرنامه سفر به بم و جنوب تاثیر درجه حرارت بر عملکآزمون ذهنی گربه شرودینگرشب سیاه سحر شودنقش رژیم غذایی در رشد و اجهانی که نه با یک رخداد و اگر نیروی مغناطیس نباشد نخستین روبات های زنده ی جخواب عامل دسته بندی و حفطاز نخستین همانند سازها تقلب روباتیکهوش مصنوعی درخدمت خلق وحدر سال حدود 7 میلیون نفر به بالاتر از ماده بیندیشبرای یک زندگی معمولییادگرفتن، آغاز حرکت است روش های صرفه جویی در ایجاموجود بی مغزی که می تواندتوهم فضای خالی یا توهم فضپیوند اندام حیوانات به امرگ چیستسلام تا روشناییتاثیر رژِیم غذایی بر میگافت فشار خون ناگهانی در وصبور باشنقطه بی بازگشتجاودانگی مصنوعیابزار بقا از نخستین همانچرا در مغز انسان، فرورفتخدا نور آسمان ها و زمین ااز تکینگی تا مغز از مغز تقدرت و شناخت حقیقتهوش عاطفی قسمت ششمدرمان آرتروز با ورزش موضبی سوادی در قرن 21برخی اصول سلامت کمرکلوزاپین داروی ضد جنونریتوکسیمابمیدازولام در درمان تشنج توسعه هوش مصنوعی قادر اسپاکسازی مغزمسئول صیانت از عقیده کیسسوپاپ ها یا ترانزیستورهاتحریک عمقی مغزالگو و عادت را بشکن و در اطلوع و حقیقتنه جنگ و نه خونریزیحقیقت قربانی نزاع بین بی ابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیدل به دریا بزناز تکینگی تا مغز از مغز تلاموژین داروی ضد اوتیسم؟هیچ کس حقیقت را درون مغز درمان سرگیجه بدون داروبیماری اسپینال ماسکولار بررسی بیماری التهابی رودکندر در بیماریهای التهابراه انسان شدن، راه رفتن وماجرای جهل مقدستکامل مداومپرسشگری نامحدودمعادله ها فقط بخش خسته کنسیب یکسان و دیدگاه های متتربیت کودکان وظیفه ای مهامروز دانش ژنتیک هیچ ابهعلم اپی ژنتیک دریچه ای بهنوار مغز، ترجمه ی فعالیت حوادث روزگار از جمله ویرابزار بقای موجود زنده از همه ی سردردها بی خطر نیستدولت یا گروهکاز تکینگی تا مغز- از مغز من کسی در ناکسی دریافتم هزاران سال چشم های بینا ودرک حقیقت نردبان و مسیری بیداری و خواب کدام بهتر ابعد از کرونا دلخوشی بیهوکیست کلوئید بطن سومز گهواره تا گورمحل درک احساسات روحانی دتکامل، نتیجه ی برنامه ریآواز خواندن در قفس، نشانمغز و اخلاقساخت شبکه عصبی با الفبای تصویر زیبا از سلولانرژی تاریک که ما نمی توعامل کلیدی در کنترل کارآنوسانات کوانتومی منبع ماحس چشایی و بویاییاتوبان اطلاعات و پلِ بینهندسه ی پایه ایدگرگونی های نژادی و تغییاز تکامل تا مغز، از مغز تمنابع انرژی از نفت و گاز ویتامین کا و استخواندردهای سال گذشته فراموش باد و موجتقلید از طبیعتکتاب گران و پرهزینه شد ولزندگی و داراییتاثیر نگاه انسان بر رفتاآیا هوش سریعی که بدون احسمغز به تنهایی برای فرهنگ سریع دویدن مهم نیستتغییر دیگران یا تغییر خوانعطاف پذیری مکانیسمی علغم بی پایانچگونه واکسن کرونا را توزحس و ادراک قسمت نوزدهماخلاق و علوم اعصابفلج خواب چیستهوش مصنوعی گوگل به کمک تشداروهای مصرفی در ام اساستفاده از سلول های بنیامنبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت تقویت شدهبحثی در مورد نقش کلسیم و تمدن قدیمی ای در جنوب ایرکشتن عقیده ممکن نیستزیرک ترین مردمسرعت فکر کردن چگونه استتاثیر گیاه خواری بر رشد وآیا جهان ذهن و افکار ما ممغط یک گیرنده استجنگ و تصور از جنگای همه ی وجود منحس و ادراک قسمت بیست و یکنگاه از درون قفس یا بیرونفاصله ی همیشگی تصویر سازهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید برای دیابتاصول انجام برخی نرمش ها درمز پیشرفت تواضع است نه طمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن سرطانتنبیه چقدر موثر استگیرنده باید سازگار با پیزبان و شناخت حقیقت قسمت اتاثیر دوپامین و سروتونینآب زندگی است قسمت چهارمشکرگزار هر چیزی باش که دانقش گرمایش آب و هوا در همجهان های بسیار دیگرایا این جمله درست است کسیحس و ادراک- قسمت بیست و پارتباط شگفت انگیز مغز انناتوانی در شناسایی چهره فردا را نمیدانیمهوش مصنوعی از عروسک تا کمدر محل کار ارزش خودت را ببقا در ازای بیماریبحثی درباره احساساتی غیرورزش در کمر دردرویای شفافمنبع خواب و رویاتو جدای از کیهان نیستیپل خواجو اصفهانسفرنامه سفر به بم و جنوب تاثیر درجه حرارت بر عملکآزادی عقیده، آرمانی که تشبیه سازی میلیون ها جهان نقش زنجبیل در جلوگیری از جهانی که از یک منبع، تغذیاگر نعمت فراموشی نبود بسنرمش های مفید برای درد زاخودآگاهی و هوشیارياز نشانه ها و آثار درک شدقلب را نشکنهوش مصنوعی ساخته هوش طبیدر عید نوروز مراقب تصادف به جای محکوم کردن دیگران برای پیش بینی آینده مغز دیادآوری خواب و رویاروش هایی برای کم کردن اضطموجودات مقهور ژنها هستندتوهم لیلیپوتی(ریزبینی)پیوند سر آیا ممکن استمرگ و میر پنهانسلاح و راهزنیتاثیر سلامت دستگاه گوارشافت هوشیاری به دنبال کاهصبر لازمه ی پیروزی استنمیتوان با بیرون انداختنجایی برای یاد گرفتن باقی ابزار بقا از نخستین همانچرا ذرات بنیادی معمولاً خدا بخشنده است پس تو هم باز تکینگی تا مغز از مغز تقدرت کنترل خودهوش عاطفی بیشتر در زناندرمان ام اس(مولتیپل اسکلبی شرمیبرخی اطلاعات روانشناسی مکلید نزدیک و نگاه تو بر فریسدیپلام تنها داروی تایمکان زمان یا حافظه زمانتوسعه برخی شغل ها با هوش پارادوکس ها در علممسئولیت جدیدسوپاپ ها یا ترانزیستورهاتحریک عمقی مغز در آلزایمالگوی بنیادین و هوشیاریطلای سیاهچه زیاد است بر من که در ایحقیقت آنطور نیست که به نظابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیدلایلی که نشان میدهد ما باز تکینگی تا مغز از مغز تلایو دوم دکتر سید سلمان فهیچ اندر هیچدرمان سرطان با امواج صوتبیماری اضطراب عمومیبررسی سیستم تعادلی بدن اکندر علیه سرطانراه بی شکستماجرای عجیب گالیلهماده ی تاریکتکامل چشمآلودگی هوا چالش قرن جدیدمعجزه های هر روزهسیر آفرینش از روح تا مغز ترجمه ای ابتدایی از اسراانفجار و توقف تکاملی نشاعلم به ما کمک میکند تا مونوار عصب و عضلهحکمت الهی در پس همه چیزابزار بقای موجود زنده از همه جا خیر بکاردوچرخه در کاهش دردهای کماز تکینگی تا مغز- از مغزتمن پر از تلخیمهستي مادي ای که ما کوچکتردرک دیگرانبیست تمرین ساده برای جلوبعد از کرونا دلخوشی بیهوکپسول ژری لاکتزمین در برابر عظمت کیهانمحدودیت چقدر موثر استتکثیر سلول در برابر توقف آینه در اینهمغز و اخلاقساختن آیندهتصویر زیبای اصفهانانرژی خلا ممکن استعادت همیشه خوب نیستنوشیدن چای برای مغز مفید حس و ادراک (قسمت اول )اتوسوکسیمایدهندسه ی رایج کیهاندانش قدرت استاز خود رها شومنابع انرژی از نفت و گاز ویتامین کا در سبزیجاتدردی که سالهاست درمان نشباد غرور و سر پر از نخوت وتقویت استخوان در گرو تغذکتاب زیست شناسی باورزندگی بی دودتاثیر نگاه انسان بر رفتاآیا هشیاری کوانتومی وجودمغز بیش از آنچه تصور میشوسریعترین کامپیوتر موجودتغییر دادن ژنها آیا روزی اهرام مصر از شگفتی های جهغم بی پایانچگونه آن شکری که می خوریمحس و ادراک قسمت هفتماخلاق پایه تکامل و فرهنگفلج دوطرفه عصب 6 چشمهوش مصنوعی گوگل به کمک تشداروهای ام اساستفاده از سلول های بنیامنبع هوشیاری کجاست قسمت واقعیت خلا و وجود و درک مبحثی در مورد حقیقت فضا و تمدن پیشرفته ی پیشینیانگل خاردار، زیباستزیست شناسی کل در جزء فراکسطح آگاهی، رخدادهای زندگتاثیر گیاه خواری بر رشد وآیا جهش های ژنتیکی، ویرونفرت، اسیب به خود استجنگ داده هاای آنکه نامش درمان و یادشحس و ادراک قسمت بیست و دوادغام میان گونه های مختلنگاه از درون مجموعه با نگفتون های زیستیهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید ضد میگرناصول توسعه ی یک ذهن کاملرمز بقای جهش ژنتیکیمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن سرطانتهدیدهای هوش مصنوعیگالکانزوماب، دارویی جدیزبان و شناخت حقیقت قسمت دتاثیر دپاکین بر بیماری مآب زندگی است قسمت هفتمشکست حتمینقش پیش زمینه ها و اراده جهان هایی در جهان دیگرایا ابزار هوشمندی یا مغز حس و ادراک- قسمت شصت و چهارتباط شگفت انگیز مغز اننادیدنی ها واقعی هستندفرزندان زمان خودهوش مصنوعی از عروسک تا کمدر چه مرحله ای از خواب ، ربقای حقیقی در دور ماندن ابخش فراموش شده ی حافظهوزن حقیقی معرفت و شناختروان سالممنتظر نمان چیزی نور را بهتو دی ان ای خاص ميتوکندريپلاسمای غالبسفرنامه سفر به بم و جنوب تاثیر درجه حرارت بر عملکآزار دیگری، آزار خود استشبیه سازی سیستم های کواننقش زبان در سلطه و قدرت اجهانی در ذهناگر نعمت فراموشی نبود بسنرمش های مفید در سرگیجهخودآگاهی و هوشیارياز نظر علم اعصاب یا نرووسقوی تر باشهوش مصنوعی، اتفاقات و تحدرمان نگهدارنده ی اعتیادبه خوبی های دیگران فکرکنبرای اولین بار دانشمندانیاری خدا نزدیک استروش هایی برای جلوگیری از مورد نادر همپوشانی دو بیتوهم چیستپیوند سر، یکی از راه حلهامرگ و میر بسیار بالای ناشسلسله مباحث هوش مصنوعیتاثیر عصاره تغلیظ شده گیافتخار انسانصبر و واقعیتنمیتوان بر سیاه سیاه نوشجایی خالی نیستابزار بقا از نخستین همانچراروياها را به یاد نمی آخدای رنگین کماناز تکینگی تا مغز از مغز تقدرت انسان در نگاه به ابعهوش عاطفی در زنان بیشتر ادرمان تومورهای مغزی با ابی عدالتی در توزیع واکسن برخی بیماری ها که در آن بکلام و زبان، گنجینه ای بسریشه های مشترک همه ی موجومکانیک کوانتومی بی معنی توصیه های سازمان بهداشت پاسخ گیاهان در زمان خوردمسئولیت در برابر محیط زیسوخت هیدروژنی پاکتداوم مهم است نه سرعتالگوبرداری از طبیعتطوفان فقر و گرسنگی و بی سنه عدم مطلق بلکه عدم با قحقیقت افرادابزار بقا از نخستین هماننظریه ی تکامل در درمان بیدنیا فریب و سرگرمیاز تکینگی تا مغز از مغز تلبخند بزن شاید صبح فردا زهیچگاه از فشار و شکست نتردرمان ضایعات نخاعیبیماری بیش فعالیبررسی علل کمر درد در میانکوچ از محیط نامناسبرابطه تشنج و اوتیسمرادیوی مغز و تنظیم فرکانماده ی خالیتکامل و ارتقای نگاه تا عمآلودگی هوا و ویروس کرونامعجزه ی چشمسیستم تخلیه ی مغز بینشی نترس و آرمان هاانقراض را انتخاب نکنیدعلم بدون توقفنوار عصب و عضلهحافظه میتواند بزرگترین دابزار بقای موجود زنده از همیشه چیزی برای تنهایی ددوچرخه سواری ورزشی سبک و از تکینگی تا مغز، از مغز من بی من، بهتر یاد میگیرمهستی ما پس از شروعی چگال درک درست از خود و هوشیاریبیش از نیمی از موارد انتقتفکر قبل از کارکامپیوتر سایبورگزمین زیر خلیج فارس تمدنی محدودیت های حافظه و حافظتأثیر نیکوتین سیگار بر مآیندهمغز و سیر تکامل ان دلیلی ساختن آینده، بهترین روش تصویربرداری فضاپیمای آمانرژِی برای ایجاد اضطرابعادت کن خوب حرف بزنینوعی سکته مغزی ، وحشتناک حس و ادراک (قسمت دوم )اتصال مغز و کامپیوترهندسه بنیادیندانش محدود به ابعاد چهاراز درخواست ها جدا شومنابع انرژی از نفت و گاز ویتامین بی 12 در درمان درددرس گرفتن از شکست هابار مغز بر دو استخوانتقویت حافظه یا هوش مصنوعکتاب طبیعت در قالب هندسهزندگی در جمع مواردی را برتاثیر ویتامین دی بر بیماآیا واکنش های یاد گرفته ومغز برای فراموشی بیشتر کسرگیجه از شایعترین اختلاتغییر زودتر اتصالات مغزیاولویت بندی ها کجاستغیرقابل دیدن کردن مادهچگونه انتظارات بر ادراک حس و ادراک قسمت هفدهماختلاف خانوادگی را حل کنفن آوری های جدید علیه شناهوش مصنوعی الفاگوداروهای تغییر دهنده ی سیاستفاده از سلول های بنیاذهت را روی چیزهای مفید متمنبع هوشیاری کجاست قسمت والزارتان داروی ضد فشار تمدن بشری و مغز اخلاقیگل درون گلدانزیست شناسی باور حقیقت یا سعی کن به حدی محدود نشویتاثیر گیاه خواری بر رشد وآیا جهش ژنتیکی و تنظیم اجنقاشی هایی با بوی گذشته یجنبه های موجی واقعیتایمپلانت مغزیحس و ادراک قسمت بیست و سوادغام دو حیطه علوم مغز و نگاه حقیقی نگاه به درون افروتنی معرفتیهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی جدید ضد الزایمراصول سلامت کمررمز جهانمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن ضد اعتیادتو یک معجزه ایگام کوچک ولی تاثیرگذارزبان و شناخت حقیقت قسمت ستاثیر داروهای ضد التهاب آب زندگی است قسمت اولشگفت نیست من عاشق تو باشمنقش آتش در رسیدن انسان بهجهان یکپارچهایا بیماری ام اس (مولتیپحساسیت روانی متفاوتارتباط غیرکلامی بین انسانادانی در قرن بیست و یکم،فرضیه ای جدید توضیح میدههوش مصنوعی از عروسک تا کمدر ناامیدی بسی امید استبلندی در ذهن ما درک بلندیبخش های تنظیمی ژنوموزوز گوشروبات ها قول میدهندمنتظر زمان ایده آل نشوتو در میانه ی جهان نیستی پمبرولیزوماب در بیماری چسفرنامه سفر به بم و جنوب تاثیر درجه حرارت بر عملکآسيب میکروواسکولاریا آسشبکه های مصنوعی مغز به درنقش زبان در سلطه و قدرت اجهان، تصادفی نیستاگر با مطالعه فیزیک کواننرمش های موثر در کمردردخودت را از اندیشه هایت حفاز نظر علم اعصاب اراده آزقیچی ژنتیکیهوش احساسیدرمان نابینایان آیا ممکنبه خودت مغرور نشوبرای تمدن سازی، باید در بژن همه چیز نیستروش هایی ساده برای کاهش اموسیقی نوتوهم و خیالپیوندهای پیچیده با تغییرمرگ و سوال از قاتلسلطان جنگل یا صاحب ملکوتتاریک ترین بخش شبافراد آغاز حرکت خودشان رصبر بسیار بایدنمای موفقیتجاذبهابزار بقا از نخستین همانچراروياها را به یاد نمی آخدایی که ساخته ی ذهن بشر از تکینگی تا مغز از مغز تقدرت ذهنهوش عاطفی در زنان بیشتر ادرمان تشنجبیمار 101 ساله، مبتلا به سبرخی بیماری های خاص که بدکلام، در تحولی شگفت آور بریشه های مشترک حیاتمکانیزمهای دفاعی در برابتوصیه های غیر دارویی در سپختگی پس از چهل سالگي به مستند جهان متصلسودمندی موجودات ابزی بر تداخل مرزها و صفات با بینالتهاب شریان تمپورالطوفان زیبایینهایت معرفت و شناخت درک عحقیقت انسانابزار بقا از نخستین هماننظریه ی ریسماندنیا مکانی بسیار اسرارآماز تکینگی تا مغز از مغز تلحظات خوش با کودکانهیپرپاراتیروئیدیسمدرمانهای بیماری پارکینسبیماری تی تی پیبرطرف کردن خشونت را از خاکوچک شدن مغز از نئاندرتابیماری دویکبزرگ فکر کنکوچکی قلبراز تغییرماده ای ضد التهابیتکامل و ریشه ی مشترک خلقتآلودگی هوا و پارکینسونمعجزه ی علمسیستم تعادلی بدنتسلیم شدن از نورون شروع مانواع سکته های مغزیعلم در حال توسعهنوار عصب و عضلهحافظه های کاذبابزار بقای موجود زنده از همیشه چشمی مراقب و نگهبادوپامین قابل حل در آباز تکینگی تا مغز، از مغز مننژیتهشت توصیه برای کاستن از ددرک عمیق در حیواناتبیشتر کمردردها نیازی به تفکر ترکیبی در هوش مصنوعکاهش مرگ و میر ناشی از ابزمان چیستمحدودیت درک انسانتأثیر نگاه انسان بر رفتاآینده ی انسان در فراتر ازمغز کوانتومیساختار فراکتال وجود و ذهتصور ما ازمشکلات و واقعیانسولینعادت کردن به نعمتنیکولا تسلاحس و ادراک قسمت 67اثر مضر مصرف طولانی مدت رهندسه در پایه ی همه ی واکدانش بی نهایتاز روده تا مغزمنابع انرژی از نفت و گاز ویتامین بی هفدهدست و پا زدن در سایه؟بار بزرگ ایستادن بر دو پاتقویت سیستم ایمنیکتاب، سفری به تاریخزندگی در سیاهچالهتاثیر ویروس کرونا بر مغز آیا یک، وجود داردمغز بزرگ چقدر مفید هست ؟تغییر عمودی سر انسان از پاولین قدم شناخت نقص های خغرور و علمچگونه به سطح بالایی از هوحس و ادراک قسمت هجدهماختلال خواب فرد را مستعد فناوری هوش مصنوعی نحوه خهوش مصنوعی از عروسک های بداروهای ضد بیماری ام اس واستیفن هاوکینگ در مورد هذخیره ی شگفت انگیز اطلاعمنبع هوشیاری کجاست قسمت واکنش های ناخودآگاه و تقتمدن زیر آبگل زندگیزیست، مرز افق رویداد هستشلیک فراموشیتاثیر گیاه خواری بر رشد وآیا خداباوری محصول تکاملچقدر به چشم اعتماد کنیمجنسیت و تفاوت های بیناییایمپلانت مغزی و کنترل دو حس و ادراک قسمت بیستمارتقا و تکامل سنت آفرینش نگاه دوبارهفروتنی و غرورهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی سل سپتاضطراب و ترسرمز جهان خاصیت فراکتالمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسن علیه سرطانتو یک جهان در مغز خودت هسگامی در درمان بیماریهای زبان جانسوزتاثیر داروی ضد تشنج سدیم آب زندگی است قسمت دومشگفت انگیز بودن کیهاننقش انتخاب از طرف محیط، نجهان یکپارچهایا بدون زبان میتوانیم تخفاش کور و انسان بینا؟ارتروز یا خوردگی و التهانازوکلسینفساد اقتصادی سیتماتیک درهوش مصنوعی از عروسک تا کمدر هم تنیدگی مرزها و بی مبلوغ چیستبخش بزرگی حس و ادراک ما اوسواس، بیماری استروبات های ریز در درمان بیمنحنی که ارتباط بین معرفتوقف؛ شکستپنج اکتشاف شگفت آور در موسفری به آغاز کیهانتاثیر درجه حرارت بر عملکآسیب ها ناشی از آلودگی هوشبکیه های مصنوعینقش سجده بر عملکرد مغزجهش های ژنتیکی مفید در سااگر تلاش انسان امروز برانرمشهای مهم برای تقویت عخودروهای هیدروژنیاز نظر علم اعصاب اراده آزقیچی ژنتیکی تهدید یا فرصهوش احساسیدرمان های اسرار آمیز در آبه دنبال رستگاری باشبرای خودآگاه بودن تو بایژن همه چیز نیستروش جدید تولید برقموسیقی هنر مایع استتوهم وجودپیوندی که فراتر از امکانمرگ انتقال است یا نابود شسم زنبور ، کلیدی برای وارتاریکی من و تو و گرد و غباافراد بی دلیل دوستدار تو صد قدح، نفتاده بشکستنمایش تک نفرهجاذبه و نقش آن در شکلگیریابزار بقا از نخستین همانچراغ های متفاوت و نور یکسخدایا جز تو که را دارماز تکینگی تا مغز از مغز تقدرت عشقهوشمندی کیهاندرمان جدید ALSبیمار مرکز تنفس سلولیبرخی توجهات در ببمار پارکلرال هیدرات برای خوابانرژیم های غذایی و نقش مهم ما انسانها چه اندازه نزدتوصیه هایی در مصرف ماهیپدیده خاموش روشن در پارکمشکل از کجاستسی و سه پل اصفهانترقی واقعی یا شعار ترقیامواجی که به وسیله ی ماشیطولانی ترین شبنهایت در بی نهایتحقیقت اشیاابزار بقا از نخستین هماننظریه تکامل در درمان بیمدنیای شگفت انگیز کوانتوماز تکینگی تا مغز از مغز تلرزش ناشی از اسیب به عصبهاوکينگ پیش از مرگش رسالدرماندگی به دلیل عادت کردرها بسته نیستبیماری دیستروفی میوتونیبزرگ شدن مغز محدود به دورکوچکترین چیز یک معجزه اسراست دستی و چپ دستیماده، چیزی نیستتکامل ابزار هوش ، راه پر آلزایمرمعجزه ی علم در کنترل کرونسیستم دفاعی بدن علیه مغز تست نوار عصب و عضلهانیس بی کسانعلم راهی برای اندیشیدن انوار عصب و عضله مهم در تشحافظه و اطلاعات در کجاست ابزار بقای موجود زنده از همیشه اطمینان تو بر خدا بدورترین نقطه ی قابل مشاهاز تکینگی تا مغز، از مغز منابع انرژي پاک سرچشمه حو هر کس تقوای خدا پیشه کندرگیری قلب در بیماری ویربا هوش مصنوعی خودکار روبتفکر خلا ق در برابر توهم کاهش التهاب ناشی از بیمازمان و مکان، ابعاد کیهان مخچه فراتر از حفظ تعادلتأثیر شیرینی های حاوی لوآینده ی علم و فیزیک در60 ثمغز آیندگان چگونه است ؟ساختار شبکه های مغزی ثابتصور از زمان و مکانانسولین هوشمندعادت بد را ترک کننیاز به آموزش مجازی دیجیحس و ادراک قسمت 74اثرات فشار روحی شدیدهندسه زبانِ زمان استدانشمندان موفق به بازگرداز سایه بگذرمنابع انرژی از نفت و گاز ویتامین دی گنجینه ای بزردست کردن در گوشبار سنین ابزار هوشمندی اتلقین اطلاعات و حافظهکتابخانهزندگی زمینی امروز بیش از تاثیر ژنها بر اختلالات خآیا کیهان می تواند یک شبیمغز بزرگ چالش است یا منفعتغییرات منطقه بویایی مغزاولین مورد PML به دنبال تکغربال در زندگیچگونه باغبانی باعث کاهش حس و ادراک قسمت هشتماختلال در شناسایی حروف و فواید روزه داری متناوبهوش مصنوعی از عروسک های بداروی فامپیریدین یا نورلاستیفن هاوکینگ در تفسیر ذره ی معین یا ابری از الکمنبع هوشیاری کجاست قسمت واکنش به حس جدیدتمدنی قدیمی در شمال خلیج گلوله ی ساچمه ایزاویه نگاه ها یکسان نیستشلیک فراموشیتاثیر گیاه خواری بر رشد وآیا دلفین ها می تواند از نقش قهوه در سلامتیجنسیت و تفاوت های بیناییایمپلانت مغزی کمک میکند حس و ادراک قسمت دهمارتقا یا بازگشت به قبل ازنگاهی بر قدرت بینایی درافرگشت و تکامل تصادفی محض هوش مصنوعی از عروسک بازی داروی ضد چاقیاطلاع رسانی اینترنتیرنگ کردن، حقیقت نیستمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتواکسنی با تاثیر دوگانه اتو کجای جهانیگامی در درمان بیماریهای زبان ریشه هایی شناختی استاثیر درجه حرارت بر مغزآب زندگی است قسمت سومشگفت زده و حیران باشنقش اتصالات بین سلولهای جهان کنونی و مغز بزرگتریایا تکامل هدفمند استخفاش با شیوع همه گیری جدیارزش های وارونهنباید صبر کرد آتش را بعد فشار و قدرتهوش مصنوعی از عروسک تا کمدر هم تنیدگی کوانتومیبلعیدن ستاره توسط سیاهچابخش بزرگتر کیهان ناشناختیک پیام منفرد نورون مغزی روبات کیانمنشأ اطلاعات و آموخته ها تولید مولکول جدید توسط هپول و شادیسقوط درون جاذبه ای خاص، چتاثیر درجه حرارت بر عملکآسیب روانی شبکه های اجتمشباهت مغز و کیهاننقش غذاها و موجودات درياجهش های ژنتیکی غیر تصادفاگر خواهان پیروزی هستیچرا ماشین باید نتایج را پخورشید مصنوعیاز واقعیت امروز تا حقیقتقانون مندی نقشه ژنتیکی مهوش بشری تهدید برای بشریدرمان های بیماری آلزایمربه زودی شبکه مغزی به جای برای رشد، باید از مسیر خطژن هوش و ساختارهای حیاتی روش صحبت کردن در حال تکاممیهمانهای ناخوانده عامل توهم وجودپیوستگی همه ی اجزای جهانمرگ تصادفیسماگلوتید داروی کاهش دهنتاریکی و نورافزایش قدرت ادراکات و حسصدای بم با فرکانس پایین، چند نرمش مفید برای کمردرجبران از دست رفته هاابزار بقا از نخستین هماننزاع بین جهل و علم رو به پخرما منبع بسیار خوب آنتی از تکینگی تا مغز از مغز تقضاوت ممنوعهوشیاری و وجوددرمان جدید میگرن با انتی بیماری لبر و نابینایی آنبرخی توصیه ها برای واکسیکم کردن کالری روشی سودمنرژیم های غذایی و نقش مهم ما انسانها چه اندازه نزدتوضیحی ساده در مورد هوش مپروژه ی ژنوم انسانیمشکلات نخاعیسیلی محکم محیط زیست بر انتروس جریان انرژیامیوتروفیک لترال اسکلروطی یکصد هزار سال اخیر هرچنهادینه سازی فرهنگ اختلاحقیقت تنها چیزی است که شاابزار بقا از نخستین هماننظریه تکامل در درمان بیمدنیایی پر از سیاهچاله از تکینگی تا مغز از مغز تلرزش عضله یا فاسیکولاسیوهاوکينگ پیش از مرگش رساللزوم گذر انسان از حدها و هدف یکسان و مسیرهای مختلدرهای اسرارآمیز و پوشیدهبیماری سلیاکبزرگ شدن تقریبا ناگهانی کووید نوزده و خطر بیماری رجزخوانی هایی که امروز بماده، چیزی بیش از یک خلا تکامل تکنولوژیآملودیپین داروی ضد فشار معجزه در هر لحظه زندگیسکوت و نیستیتست آر ان اس دز میاستنی گانگشت ماشه ایعلم ساختن برج های چرخاننوار عصب و عضله تعیین محلحافظه و اطلاعات در کجاست ابزار بقای موجود زنده از همیشه به آنچه داری، خوشنديدن با چشم بسته در خواب از تکینگی تا مغز، از مغز منابع انرژی از نفت و گاز وفور و فراوانیدرگیری مغز در بیماری کویبا هر چیزی که نفس می کشد متفاوت مغز انسان و میمون هکاهش حافظه هرچند فرایندیزمان و گذر آن سریع استمخچه ، فراتر از حفظ تعادلتئوری تکامل امروز در درمآینده با ترس جمع نمیشودمغز اندامی تشنه ی انرژی اسادیسم یا لذت از آزار دادتصادف یا قوانین ناشناختهانسان قدیم در شبه جزیره ععادت دادن مغز بر تفکرچیز جدید را بپذیرحس و ادراک قسمت 75اثرات مفید قهوههندسه، نمایشی از حقیقتدانشمندان نورون مصنوعی ساز علم جز اندکی به شما دامنابع بی نهایت انرژی در دویروس مصنوعیدست آسمانبارداری بدون رحمتلاش ها برای کشف منابع جدکجای مغز مسئول پردازش تجزندگی زودگذرسرگردانیتاثیر کلام در آیات کلام بآیا گذشته، امروز وآینده مغز بزرگ چالشهای پیش روتغییرات مغز پس از 40 سالگیاولین مورد پیوند سر در انمقالاتچگونه تکامل مغزهای کنونیحس و ادراک قسمت هشتاد و ناختلال در شناسایی حروف و فیلمی بسیار جالب از تغییهوش مصنوعی از عروسک های بداروی لیراگلوتیداستخوان های کشف شده، ممکذرات کوانتومی زیر اتمی قمنبع هوشیاری کجاست قسمت واکسن های شرکت فایزر آمرتمرکز و مدیتیشنگلوئونزاوسکا درمان گوشرشنا در ابهای گرم جنوب نیاتاثیر گیاه خواری بر رشد وآیا دلفین ها میتوانند بانقش مهاجرت در توسعه نسل اجهل مقدسایمپلانت نخاعی میتواند دحس و ادراک قسمت دوازدهمارتوکين تراپی روشی جديد نگاهی بر توانایی اجزاي بفراموش کارها باهوش تر هسهوش مصنوعی از عروسک بازی داروی ضد چاقیاطلاعات حسی ما از جهان، چرنگین کمانمنبع هوشیاری کجاست؟ قسمتوابستگی یعنی قلادهتو کز محنت دیگران بی غمیگاهی لازم است برای فهم و زبان شناسی مدرن در سطح سلتاثیر درجه حرارت بر عملکآب، زندگی است(قسمت پنجم)شگفتی های نقشه ی ژنتیکینقش تیروئید در تکامل مغزجهان کاملی در اطراف ما پرایجاد احساساتخلا، حقیقی نیستارزش های حقیقی ارزش های غنبرو و انرژی مداومفضا و ذهن بازهوش مصنوعی از عروسک تا کمدر هم تنیدگی کوانتومی و پبنی عباس، ننگی بر تاریخبخش دیگری در وجود انسان هیک پیشنهاد خوب برای آسان روح و آب حیاتمنشاء کوانتومی هوشیاری اتولید مثل اولین ربات های پول و عقیدهمدل های ریز مغز مینی برینسلول های مغزی عامل پارکیتاثیر درجه حرارت بر عملکآسیب عصب پا به دنبال اعتیشباهت مغز با کیهان مادینقش غذاها و موجودات درياجهش های بیماری زا، معمولاپل ویژن پرو در تشخیص بیمچرا مردم با زندگی میجنگنخوش قلبی و مهربانیاز کجا آمده ام و به کجا میقانون گذاری و تکاملهوش در طبیعتدرمان های بیماری اس ام ایبه زیر پای خود نگاه نکن ببرای زندگی سالم، یافتن تژن یا نقشه توسعه مغز و نقروشهای نو در درمان دیسک بمیوتونیک دیستروفیتوهم بی خداییپیام های ناشناخته بر مغز مرگی وجود نداردسندرم کووید طولانیتاریکی خواهد ترسیدافزایش مرگ و میر سندرم کوصرع و درمان های آنچند جهانیجدا کردن ناخالصی هاابزار بقا از نخستین هماننزاع بین علم و نادانی رو خسته نباشی بابااز تکینگی تا مغز از مغز تقطار پیشرفتهوشیاری و افسردگیدرمان جدید کنترل مولتیپلبیماری میاستنی گراویسبرخی درمان های Spinal Muscular Atکمالگرایی دشمن پیشرفترژیم ضد التهابیما اکنون میدانیم فضا خالتیوتیکسن داروی ضد جنونپروژه ی ژنوم انسانیمشکلات بین دو همسر و برخیسینوریپا داروی ترکیبی ضدتری فلوپرازینامید نیکو داشته باش تا آنطبیعت موجی جهانچهار میلیارد سال تکامل بحقیقت خواب و رویاابزار بقا از نخستین هماننظریه تکامل در درمان بیمدنیا، هیچ استاز تکینگی تا مغز از مغز ت